Home ΗΠΑ Ο Έλον Μασκ κλήθηκε για την τραπεζική υπόθεση του…Τζέφρι Έπσταϊν…

Ο Έλον Μασκ κλήθηκε για την τραπεζική υπόθεση του…Τζέφρι Έπσταϊν…

by _
0 comment 234 views

Ο Έλον Μασκ κλήθηκε για την τραπεζική υπόθεση του…Τζέφρι Έπσταϊν…

Ο Μασκ αποκάλεσε τον Έπσταϊν «χαζό απατεώνα» μετά την κλήση του….

ByLuke Barr

16 Μαΐου 2023, 10:05 π.μ

Ο Έλον Μασκ κλήθηκε για την αγωγή των Παρθένων Νήσων…

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ (Elon Musk) κατακεραύνωσε τον Τζέφρι Έπσταϊν (Jeffrey Epstein), τον οποίο ανέφερε ως «χαζό απατεώνα», αφού κλητεύτηκε στο πλαίσιο αγωγής που κατέθεσαν οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ κατά της JPMorgan Chase & Co. στην οποία οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «ωφελήθηκαν οικονομικά» από τις καταθέσεις που έκανε ο Έπσταϊν.

Στην κατάθεσή του, αξιωματούχοι των Παρθένων Νήσων αναφέρουν ότι προσπάθησαν να επιδώσουν στον Μασκ — έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο — με κλήτευση. Η κλήτευση φαίνεται να αναζητά πληροφορίες σχετικά με το εάν ο Epstein, χρηματοδότης και καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης, παρέπεμψε ή προσπάθησε να συστήσει τον Musk στην JPMorgan, σύμφωνα με τις Παρθένες Νήσους.

«Αυτό είναι ηλίθιο σε τόσα πολλά επίπεδα», έγραψε ο Μασκ στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας. “1. Αυτός ο κρετίνος δεν με συμβούλεψε ποτέ για τίποτα. 2. Η ιδέα ότι θα χρειαζόμουν ή θα άκουγα οικονομικές συμβουλές από έναν ανόητο απατεώνα είναι παράλογο. 3. Η JPM απογοήτευσε τον Tesla πριν από δέκα χρόνια, παρόλο που είχε την παγκόσμια εμπορική τραπεζική επιχείρηση της Tesla, που στη συνέχεια αποσυρθήκαμε [από την προσφορά]. Δεν τους συγχώρεσα ποτέ».

Ο Μασκ κλήθηκε αρχικά στις 28 Απριλίου, αλλά δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μαζί του, σύμφωνα με την κατάθεση.

«Η έρευνα της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι η JPMorgan εν γνώσει, απερίσκεπτα και παράνομα παρείχε και τραβούσε τους μοχλούς μέσω των οποίων πληρώνονταν οι στρατολόγοι και τα θύματα του Epstein και ήταν απαραίτητη για τη επιχείρηση και την απόκρυψη της επιχείρησης διακίνησης Epstein», ανέφερε η κατάθεση της Δευτέρας. «Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να συνδέσουν –ή να πνίξουν– δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και οι ενέργειες επιβολής που υποβάλλονται και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τους γενικούς εισαγγελείς είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι επιχειρήσεις όπως αυτή του Έπσταϊν δεν μπορούν να ανθίσουν στο μέλλον».

Οι Παρθένοι Νήσοι υποστήριξαν ότι η τράπεζα έπρεπε να γνωρίζει για την εμπορία ανθρώπων του Έπσταϊν και ότι η έρευνα που διεξήγαγε αυτή για το θέμα έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τις συναλλαγές της τράπεζας με τον Έπσταϊν.

Οι Παρθένοι Νήσοι ισχυρίζονται επίσης ότι «η JPMorgan επωφελήθηκε οικονομικά από τις καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από οντότητες που ελέγχονται από τον Epstein και τον Epstein που βρίσκονται στις Παρθένες Νήσους και από τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που σύστησε στην JPMorgan ο Epstein και οι συν-συνωμότες του σε αντάλλαγμα για τη γνωστή διευκόλυνση και τη σιωπηρή συμμετοχή της στο εγχείρημα της σεξουαλικής διακίνησης του Έπσταϊν», πρόσθεσε η κυβέρνηση.

Η JPMorgan αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία και τον Μάρτιο υποέβαλε πολιτική μήνυση εναντίον του πρώην στελέχους της Jes Staley, υποστηρίζοντας ότι βοήθησε να κρυφτεί οι σεξουαλικές κακοποιήσεις του Epstein ώστε να συνεχίσει ως πελάτης. Ο Staley, ο οποίος έφυγε από την τράπεζα το 2013, δήλωσε σε δικαστήριο τον Απρίλιο ότι η JPMorgan προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει ως «ασπίδα δημοσίων σχέσεων» και οι ισχυρισμοί της τράπεζας δεν έχουν καμία πραγματική βάση.

ΠΗΓΗ: https://abcnews.go.com/Politics/elon-musk-slams-jeffrey-epstein-jpmorgan-after-virgin/story?id=99359364

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr