Home ΗΠΑ Επίσημη έκθεση: Οι αναπνευστήρες σκότωσαν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς με COVID

Επίσημη έκθεση: Οι αναπνευστήρες σκότωσαν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς με COVID

by _
0 comment 380 views
Επίσημη έκθεση: Οι αναπνευστήρες σκότωσαν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς με COVID
Επίσημη έκθεση: Οι αναπνευστήρες σκότωσαν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς με COVID

Επίσημη έκθεση: Οι αναπνευστήρες σκότωσαν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς με COVID

13 Μαΐου 2023 Sean Adl-Tabatabai

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με COVID-19 που πέθαναν στο νοσοκομείο κατά την πρώιμη φάση της πανδημίας σκοτώθηκαν ως άμεσο αποτέλεσμα της τοποθέτησης τους σε αναπνευστήρα, καταλήγει μια ανησυχητική νέα έκθεση.

Μια νέα ανάλυση δείχνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς που αναγκάστηκαν να συνδεθούν με έναν αναπνευστήρα λόγω μόλυνσης από τον COVID-19 ανέπτυξαν επίσης δευτερογενή βακτηριακή πνευμονία. Αυτή η πνευμονία ήταν υπεύθυνη για υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από την υποτιθέμενη «λοίμωξη από COVID-19».

Έτσι, ενώ ο COVID-19 υποτίθεται ότι έβαλε αυτούς τους ασθενείς στο νοσοκομείο, στην πραγματικότητα ήταν μια δευτερογενής λοίμωξη που προκλήθηκε από τη χρήση μηχανικού αναπνευστήρα που προκάλεσε τον θάνατό τους.

«Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης, της αναζήτησης και της επιθετικής θεραπείας της δευτερογενούς βακτηριακής πνευμονίας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με σοβαρή πνευμονία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με COVID-19», λέει ο Benjamin Singer, πνευμονολόγος στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις.

Το Sciencealert.com αναφέρει: Η ομάδα εξέτασε αρχεία για 585 άτομα που εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Northwestern Memorial, επίσης στο Ιλινόις. Όλοι είχαν σοβαρή πνευμονία ή/και αναπνευστική ανεπάρκεια και 190 είχαν «COVID-19».

Χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση μηχανικής μάθησης για να αναλύσουν τα δεδομένα, οι ερευνητές ομαδοποίησαν τους ασθενείς με βάση την κατάστασή τους και τον χρόνο που πέρασαν στην εντατική θεραπεία.

Τα ευρήματα διαψεύδουν την ιδέα ότι μια καταιγίδα κυτοκινών μετά τον COVID-19 –μια συντριπτική απόκριση φλεγμονής που προκαλεί ανεπάρκεια οργάνων– ήταν υπεύθυνη για σημαντικό αριθμό θανάτων. Δεν υπήρχαν ενδείξεις πολυοργανικής ανεπάρκειας στους ασθενείς που μελετήθηκαν.

Αντίθετα, οι ασθενείς με COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πνευμονία που σχετίζεται με τον αναπνευστήρα (VAP) και για μεγαλύτερες περιόδους. Οι περιπτώσεις όπου το VAP δεν ανταποκρίθηκε στη θεραπεία ήταν σημαντικές όσον αφορά τα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας στη μελέτη.

«Όσοι θεραπεύτηκαν από τη δευτεροπαθή πνευμονία τους ήταν πιθανό να ζήσουν, ενώ εκείνοι των οποίων η πνευμονία δεν υποχωρούσε ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν», λέει ο Σίνγκερ.

«Τα δεδομένα μας υποδηλώνουν ότι η θνησιμότητα που σχετίζεται με τον ίδιο τον ιό είναι σχετικά χαμηλή, αλλά άλλα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής στη ΜΕΘ, όπως η δευτερογενής βακτηριακή πνευμονία, το αντισταθμίζουν».

Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα αποτελέσματα της ΜΕΘ θα μπορούσαν να βελτιωθούν εάν υπήρχαν καλύτερες στρατηγικές για τη διάγνωση και τη θεραπεία των επεισοδίων VAP – κάτι που οι ερευνητές λένε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >> https://thepeoplesvoice.tv/official-report-ventilators-killed-nearly-all-covid-patients/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr