Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES Έγκλημα: Χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι με ψεύτικα πτυχία στις ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο σχέδιο “δολοφονίας” ανθρώπων…

Έγκλημα: Χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι με ψεύτικα πτυχία στις ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο σχέδιο “δολοφονίας” ανθρώπων…

by _
0 comment 247 views
Έγκλημα: Χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι με ψεύτικα πτυχία στις ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο σχέδιο “δολοφονίας” ανθρώπων…
Έγκλημα: Χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι με ψεύτικα πτυχία στις ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο σχέδιο “δολοφονίας” ανθρώπων…

Έγκλημα: Χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι με ψεύτικα πτυχία στις ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο σχέδιο “δολοφονίας” ανθρώπων…

Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 13:50

Χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι με ψεύτικα πτυχία στις ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο σχέδιο “δολοφονίας” ανθρώπων.. Σύμφωνα με τον δικηγόρο κατά της διαφθοράς Τόμας Ρεντς, το σχέδιο δολοφονίας για χρήματα για τον COVID-19 σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ φαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις, να έχει πραγματοποιηθεί από ψεύτικους γιατρούς και νοσοκόμες.

Η δήλωσή του ακολουθεί τη σύλληψη πάνω από δώδεκα ατόμων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) σε σχέση με ένα σχέδιο πώλησης πλαστών πτυχίων νοσηλευτικής και μεταγραφών από νόμιμα ιδρύματα τα χρόνια πριν από την πανδημία του Covid.

«Το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS-OIG) και οι εταίροι επιβολής του νόμου ξεκίνησαν μια συντονισμένη δράση επιβολής του νόμου σε πολλές πολιτείες για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε ένα σχέδιο πώλησης πλαστών και δόλιων διπλωμάτων νοσηλευτικής και μεταγραφών. » , σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

«Η ενέργεια επιβολής είχε ως αποτέλεσμα την εκτέλεση ενταλμάτων έρευνας στο Ντέλαγουερ, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, το Τέξας και τη Φλόριντα και 25 άτομα κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο απάτης».

«Το υποτιθέμενο σχέδιο περιελάμβανε την πώληση πλαστών και δόλιων διπλωμάτων νοσηλευτικής και μεταγραφών που ελήφθησαν από διαπιστευμένες σχολές νοσηλευτικής με έδρα τη Φλόριντα σε υποψήφιους εγγεγραμμένους νοσηλευτές (RN) και αδειούχους πρακτικούς/επαγγελματίες νοσοκόμους (LPN/VN). Τα άτομα που απέκτησαν τα πλαστά διαπιστευτήρια νοσηλευτικής τα χρησιμοποίησαν για να πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του εθνικού συμβουλίου νοσηλευτικής. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης του διοικητικού συμβουλίου, οι αιτούντες νοσηλευτικής έγιναν επιλέξιμοι να λάβουν άδεια σε διάφορες πολιτείες για να εργαστούν ως RN ή LPN/VN. Μόλις λάβουν άδεια, τα άτομα μπόρεσαν στη συνέχεια να βρουν εργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει χωρίς λόγο – όχι από έναν φονικό ιό αλλά από ένα δολοφονικό σχέδιο ερήμωσης της γης. Και το δυστύχημα είναι πως Το σχέδιο δολοφονίας έναντι χρημάτων COVID-19 στα νοσοκομεία φαίνεται ότι, σε πολλές περιπτώσεις, πραγματοποιήθηκε από ψεύτικους γιατρούς και νοσηλευτές.

Περισσότερα από 7.600 δόλια πτυχία νοσηλευτικής χορηγήθηκαν από τρεις σχολές νοσηλευτικής στη Νότια Φλόριντα. Αυτά τα ιδρύματα ήταν το Siena College στην κομητεία Broward, το Palm Beach School of Nursing στην κομητεία Palm Beach και το Sacred Heart International Institute στην κομητεία Broward. Αυτά τα σχολεία είναι πλέον κλειστά.

Σύμφωνα με το DOJ, κάθε κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

«Δεν πρόκειται μόνο για ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά αμαυρώνει επίσης τη φήμη των νοσηλευτών που στην πραγματικότητα ολοκληρώνουν τις απαιτητικές κλινικές και εκπαιδευτικές εργασίες που απαιτούνται για να αποκτήσουν τις επαγγελματικές τους άδειες και την απασχόλησή τους», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα Markenzy Lapointe, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ένα πρόγραμμα απάτης όπως αυτό διαβρώνει την εμπιστοσύνη του κοινού στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψής μας».

«Η απάτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Νότια Φλόριντα, καθώς πολλοί απατεώνες βλέπουν αυτό ως έναν τρόπο να κερδίζουν εύκολα, αν και παράνομα, χρήματα», δήλωσε ο εν ενεργεία Ειδικός Πράκτορας Chad Yarbrough, FBI Miami. «Αυτό που είναι ανησυχητικό σχετικά με αυτήν την έρευνα είναι ότι υπάρχουν πάνω από 7.600 άτομα σε όλη τη χώρα με πλαστά νοσηλευτικά διαπιστευτήρια που είναι δυνητικά σε κρίσιμους ρόλους υγειονομικής περίθαλψης για τη θεραπεία ασθενών. Αν δεν ήταν η επιμέλεια και η σκληρή δουλειά των ανακριτών σε αυτήν την υπόθεση, η έκταση αυτής της απάτης μπορεί να μην είχε ανακαλυφθεί».

«Η υποτιθέμενη πώληση και αγορά διπλωμάτων και μεταγραφών νοσηλευτικής σε πρόθυμα αλλά ανεπαρκή άτομα είναι έγκλημα που δυνητικά θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών και προσβάλλει το έντιμο επάγγελμα του νοσηλευτή», δήλωσε ο Ειδικός Πράκτορας Omar Pérez Aybar του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή (HHS-OIG). «Σε συντονισμό με τους εταίρους μας στις αρχές επιβολής του νόμου, το HHS-OIG συνεχίζει να ερευνά επιθετικά κακούς ηθοποιούς που αγνοούν τόσο ευθαρσώς την ευημερία των άλλων προκειμένου να πλουτίσουν δόλια».

Θυμηθείτε, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, σε μαζικές καταργήσεις απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης τον περασμένο μήνα.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ποινικές διώξεις εναντίον 18 κατηγορουμένων σε εννέα ομοσπονδιακές περιφέρειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα απάτης που αφορούσαν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία COVID-19 και φέρεται να είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερα από 490 εκατομμύρια δολάρια στον COVID-19 αφορούσαν ψευδείς χρεώσεις σε ομοσπονδιακά προγράμματα και κλοπές από ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενα προγράμματα πανδημίας», ανέφερε το DOJ σε δελτίο τύπου.

lumi-news.gr

Έγκλημα: Χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι με ψεύτικα πτυχία στις ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο σχέδιο “δολοφονίας” ανθρώπων..

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr