Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Nick Gilbert, γιος του ιδιοκτήτη των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Dan Gilbert, πεθαίνει στα 26 του

Ο Nick Gilbert, γιος του ιδιοκτήτη των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Dan Gilbert, πεθαίνει στα 26 του

by _
0 comment 141 views
Ο Nick Gilbert, γιος του ιδιοκτήτη των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Dan Gilbert, πεθαίνει στα 26 του
Ο Nick Gilbert, γιος του ιδιοκτήτη των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Dan Gilbert, πεθαίνει στα 26 του

Ο Nick Gilbert, γιος του ιδιοκτήτη των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Dan Gilbert, πεθαίνει στα 26 του

Υπηρεσίες Ειδήσεων ESPN

7 Μαΐου 2023, 11:26 π.μ. ET

Ο Νικ Γκίλμπερτ, γνωστός στους οπαδούς του ΝΒΑ ως εκπρόσωπος των Κλίβελαντ Καβαλίερς (Cleveland Cavaliers) στο ντραφτ λαχείο, πέθανε το Σάββατο από γενετική πάθηση. Ήταν 26.

Ο γιος του ιδιοκτήτη των Cavaliers, Dan Gilbert και της συζύγου της Jennifer, ο Nick είχε μια δια βίου μάχη με τη νευροϊνωμάτωση (NF1), η οποία προκαλεί την ανάπτυξη μη καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και το δέρμα. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από το παρεκκλήσι Ira Kaufman στο Southfield του Μίσιγκαν. Οι Gilberts ζουν στο Μίσιγκαν.

«Ο Νικ ήταν φως και έμπνευση για τόσους πολλούς στα 26 χρόνια ζωής του», ανέφεραν οι Καβαλίερς σε ανακοίνωσή τους την Κυριακή. “Είτε αναλάβει τον ρόλο της υπογραφής του ως γούρι της καλής τύχης των Cavs κατά τη διάρκεια πολλών ντραφτ λαχείων του NBA είτε χρησιμοποιώντας τη φωνή του για να υποστηρίξει τον αγώνα ενάντια στο NF, το αδυσώπητο πνεύμα του Νικ ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τον οργανισμό μας.”

Ο Νικ Γκίλμπερτ, ο οποίος πέθανε το Σάββατο από γενετική πάθηση, εκπροσωπούσε συχνά τους Καβαλίερς στο ντραφτ λαχείο του ΝΒΑ. AP Photo/Jason DeCrow

Ο Dan Gilbert είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος των Rocket Companies και είναι ιδιοκτήτης των Cavaliers από το 2005. Συχνά έστελνε τον Nick στο ντραφτ λαχείο του NBA για να καθίσει στην καρέκλα των Cavaliers και έφερε καλή τύχη στην ομάδα. Με τον Nick, φορώντας το τυπικό του παπιγιόν, στο κάθισμα, οι Cavs πήραν δύο φορές το Νο. 1 επιλογή στο ντραφτ λαχείο.

Το 2011, το χρησιμοποίησαν στον Kyrie Irving. Δύο χρόνια αργότερα, επέλεξαν τον Άντονι Μπένετ.

«Ο Νικ ενέπνευσε τους ανθρώπους παντού με τη γενναιότητά του και έφερε χαρά σε όλους όσους συνάντησε», έγραψε στο Twitter ο Μάικ Ντούγκαν, δήμαρχος του Ντιτρόιτ. «Όλο το Ντιτρόιτ έχει την οικογένεια Γκίλμπερτ στις προσευχές μας σήμερα».

Το 2017, οι Gilberts ίδρυσαν ένα ίδρυμα που, σύμφωνα με το Detroit News, έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικές επιχορηγήσεις για την εύρεση θεραπείας για τη νευροϊνωμάτωση Τύπου 1.

Την περασμένη σεζόν, καθώς ο μικρότερος Gilbert υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, οι Cavaliers ενώθηκαν με το ίδρυμα Gilberts και το Children’s Tumor Foundation για να ξεκινήσουν την εκστρατεία Bow Tie για να συγκεντρώσουν χρήματα και να ευαισθητοποιήσουν τη νευροϊνωμάτωση.

Οι Καβαλίερς αφιέρωσαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στον Νικ και σε άλλους που επηρεάστηκαν από την πάθηση. Η ομάδα φόρεσε εμβλήματα παπιγιόν στις προθέρμανση τους για να τον τιμήσει και να ευαισθητοποιήσει για την ασθένεια.

Η κηδεία του Νικ θα γίνει την Τρίτη στο Temple Israel στο West Bloomfield Township του Μίσιγκαν.

Το Reuters και το Associated Press συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

ΠΗΓΗ >> https://www.espn.com/nba/story/_/id/37545971/nick-gilbert-son-cavaliers-owner-dan-gilbert-dies-26

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr