Home Greek News ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗΣ Η ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ;;;

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗΣ Η ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ;;;

by _
0 comment 363 views

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗΣ Η ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ;;;

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗΣ Η ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ;;;


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 26 Απριλ. 2023 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σας λέγαμε τις προηγούμενες ημέρες για τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής σχετικά με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων Επικρατείας που πιθανότατα έως την προσεχή Παρασκευή το αργότερο το Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθούν. Ήδη έχουν γνωστοποιηθεί οι αντίστοιχες λίστες σε ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 και η προσοχή στρέφεται στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ και κυρίως στις τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη που έχουν και τον τελικό λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη λένε ότι πρόσωπο κλειδί είναι η… γνωστή στο Πανελλήνιο και στας Ευρώπας πλέον, Ελένη Χρονοπούλου που εκτός απρόοπτου θα είναι εκτός από πρόσωπο των ημερών λόγω των καταγγελιών για τον ανεξάρτητο πλέον Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και σε εκλόγιμη θέση ως εκπρόσωπος λέει -άκουσον άκουσον- της Ομογένειας!!!…

Τις προάλλες μάλιστα σε προεκλογική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην Νέα Φιλαδέλφεια, έδωσε παρών η Ελένη Χρονοπούλου, η δικηγόρος που κατήγγειλε τον Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό της. Μέσα στην καλή χαρά και με χαμόγελα παρά τον… πόνο της από την… μεγάλη περιπέτειά της το μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε μαζί με πλήθος κόσμου την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, σε ανοιχτή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Παρασκευής, 21 Απριλίου.

Εμείς δεν θα μπούμε στον κόπο να αναλύσουμε το τι συνέβη μεταξύ του γνωστού ηθοποιού και γόη Αλέξη Γεωργούλη και της Ελένης Χρονοπούλου αλλά μας κάνει απλά εντύπωση πως ένα μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ -άγνωστο μέχρι προσφάτως- στο ευρύ κοινό έκανε… παρέα με Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ… Και γιατί υπήρξε μια πρωτοφανής στα νομικά χρονικά καθυστέρηση στην εξέλιξη μιας τέτοιας υφής υπόθεσης… Ας ελπίσουμε η Δικαιοσύνη να βγάλει την αλήθεια…  Θυμίζουμε ότι η Ελένη Χρονοπούλου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και μάλιστα εκλέχτηκε στην 4η θέση… Ένα νέο και άγνωστο στο ΠΑΣΟΚ στέλεχος εκλέχτηκε σε τόσο υψηλή θέση εκτός κι αν οι παλαιο-πασόκοι ψηφίζουν βάσει της ομορφιάς κάποιου.

Για την άλλη θέση λένε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης αμφιταλαντεύεται μεταξύ του επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού, Παναγιώτη Δουδωνή και του εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Μάντζου. Η αρχική σκέψη ήταν να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, που τελικά δε δέχθηκε, ενώ στη λίστα θα είναι ο γνωστός παλαίμαχος τερματοφύλακας ποδοσφαίρου, Νίκος Σαργκάνης.

Και τώρα εμείς οι αληθινοί Έλληνες Ομογενείς ρωτάμε τον κ. Ανδρουλάκη… Από που κι ως που Ομογενής η Χρονοπούλου; Γεννήθηκε στο εξωτερικό; Οι γονείς της είναι κάτοικοι εξωτερικού; Την πήραν μαζί τους όταν ήταν μικρή και πήγανε εξωτερικό και πήγε μαθήτρια σε Ομογενειακά Σχολεία; Έχει δηλαδή ζήσει από κοντά τους αληθινούς Ομογενειακούς κύκλους ώστε να ξέρει τα πραγματικά τους προβλήματα;

Και αλήθεια τώρα, ποιας Ομογένειας κ. Ανδρουλάκη; Αυτής των χαραμοφάηδων καρεκλοκένταυρων δημοσίων υπαλλήλων των Βρυξελλών που τους πληρώνουν οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι; Δηλαδή, η υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκπροσωπεί τους υπαλλήλους των Βρυξελλών ή την Ομογένεια;;; Και αλήθεια πόσα χρόνια δηλώνει φορολογικός κάτοικος εξωτερικού η Χρονοπούλου γιατί μάλλον όταν έφυγε προς Βρυξέλλας δεν νομίζω να υπήρχε το φαινόμενο του Brain Drain… Η Χρονοπούλου κ. Ανδρουλάκη έχει δουλέψει ποτέ εκτός Οργανισμών και Υπηρεσιών της Ε.Ε. ώστε να μάθει πως βγάζουν χρήματα οι αληθινοί εργαζόμενοι παλαιοί Έλληνες Ομογενείς και τα 550,ΟΟΟ παιδιά που έφυγαν για να βρουν δουλειά μετά τα Μνημόνια…;;; Για να ξέρουμε τι ψηφίζουμε και ποιον κ. Ανδρουλάκη δε νομίζετε ότι πρέπει να τα μάθουμε αυτά;

Και για να ξέρετε κ. Ανδρουλάκη η βάση, η μάζα της Ομογένειας είναι στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στην Γερμανία, στην Ρωσία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στην Βραζιλία, στην Νότια Αφρική και όχι στας Βρυξέλλας… Προτείνουμε λοιπόν, αν θέλετε αληθινούς Ομογενείς, να μας εκπροσωπούν κι εσείς και οι άλλοι πολιτικοί Αρχηγοί να επιλέξετε ανθρώπους από αυτές τις κοινότητες και όχι θαμώνες, σελέμπριτις, φοιτητές και εργαζόμενους της Ε.Ε. των Βρυξελλών…

Κάνοντας μία σύνοψη των αναφερομένων στον ελληνικό Τύπο για την υπόθεση Γεωργούλη – Χρονοπούλου σας παρουσιάζουμε τα παρακάτω…

Η υπόθεση Γεωργούλη – Χρονόπουλου

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα  για τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος παραιτήθηκε και τέθηκε εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελία σε βάρος του από γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την Ελένη Χρονοπούλου, ενώ ήρθη και η ασυλία του.

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου έγινε το 2020. Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί η Βελγική Δικαιοσύνη καθυστέρησε τρία χρόνια για να κινηθεί εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη. Η κατηγορία δεν αφορά απλώς βία, αλλά, κατά πληροφορίες, βιασμό και ξυλοδαρμό. 

Η καταγγελία  έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ από τη μια να μιλά για «βαρύ ποινικό αδίκημα» και τη ΝΔ να καταθέτει σειρά από ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για απάντηση.

Το πρόσωπο που κατήγγειλε το πρώην πλέον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλευρό Ελλήνων και ξένων Ευρωβουλευτών.

Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι στενή συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και φέρεται ως μία από τις επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του Αποδήμου Ελληνισμού, μιας και ζει στις Βρυξέλλες, αφού εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ομάδας Ανδρουλάκη, κάνοντας την έκπληξη γιατί ήταν πρόσωπο άγνωστο στο κομματικό περιβάλλον.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Μεταπτυχιακό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών…  Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). 

Το χόμπι της είναι οι καταδύσεις και το τρέξιμο.

Η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη μιλά για μια «καταγγελία εκδικητικού χαρακτήρα», αφού υποστηρίζουν ότι ο ίδιος είχε… στενή σχέση με την καταγγέλλουσα, με πηγές ωστόσο από την Χαριλάου Τρικούπη να το διαψεύδουν. Αλήθεια η Χαριλάου Τρικούπη πως το ξέρει αυτό; Παρακολουθεί τα στελέχη της όπως έκαναν και ίσως κάνουν ακόμα με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, ο Δμητριάδης και ο Κοντολέων της ΕΥΠ του Μητσοτάκη και όπως έκανε και ο Ρουμπάτης του Τσίπρα;

Στην άρση της ασυλίας αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σημειώνοντας: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες Βελγικές Αρχές για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων».

Ο  λόγος της παραίτησης του Α. Γεωργούλη προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με τα κόμματα να ζητούν εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για το περιεχόμενο της καταγγελίας, όσο και για τις διαρροές που έγιναν.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr