Home ΔΙΕΘΝΗ Ουκρανία: ΚΛΑΙΝΕ και ΤΡΕΜΟΥΝ οι τρανς γυναίκες καθώς οι αρχές τις χαρακτηρίζουν ως «άντρες» που πρέπει να μείνουν και να…ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ

Ουκρανία: ΚΛΑΙΝΕ και ΤΡΕΜΟΥΝ οι τρανς γυναίκες καθώς οι αρχές τις χαρακτηρίζουν ως «άντρες» που πρέπει να μείνουν και να…ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ

by _
0 comment 261 views
Ουκρανία: Οι τρανς γυναίκες…
Ουκρανία: Οι τρανς γυναίκες…

Ουκρανία: ΚΛΑΙΝΕ και ΤΡΕΜΟΥΝ οι τρανς γυναίκες καθώς οι αρχές τις χαρακτηρίζουν ως «άντρες» που πρέπει να μείνουν και να…ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ

Δημοσιεύθηκε πριν από 1 χρόνο στις 3 Μαρτίου 2022
ByMyNewsGH

σύμφωνα με το MyNewsGh.com από το VICE, σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση από τις ουκρανικές αρχές, οι Τρανς γυναίκες δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα επειδή το διαβατήριό τους υποδεικνύει ότι είναι άνδρες και όχι γυναίκες.

Τα διεμφυλικά άτομα είναι γυναίκες που άλλαξαν το φύλο τους σε άνδρες ή άνδρες που άλλαξαν το φύλο τους σε γυναίκες και διαθέτουν δικαιολογητικά που τους προσδιορίζουν ως τέτοιους.

Στην Αφρική, άτομα όπως ο Ohe Martins και ο Νιγηριανός cross-dresser Bob Risky έρχονται στο μυαλό – και στις δύο περιπτώσεις, είναι άνδρες που ταυτίζονται ως γυναίκες.

Οι διεμφυλικές γυναίκες στην Ουκρανία λένε ότι είναι «εντελώς κολλημένες» και «φοβούνται για τη ζωή τους» στη χώρα επειδή στο διαβατήριό τους αναγράφεται ότι είναι «άντρες» και όχι γυναίκες.

Δύο τρανς γυναίκες από την Ουκρανία είπαν ότι δεν μπορούν να φύγουν από την Ουκρανία ή ακόμη και να ταξιδέψουν με ασφάλεια μέσω αυτής, επειδή όλα τα έγγραφα ταυτότητάς τους γράφουν «αρσενικό» και αναφέρουν τα «παλιά αρσενικά ονόματά τους».

Ορισμένα τρανς άτομα έχουν μάλιστα λάβει συμβουλές να «χάσουν την ταυτότητά τους» από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να φύγουν από την Ουκρανία. Οι τρανς εκστρατείες εκτιμούν ότι αυτό το ζήτημα οδηγεί στο να αφεθούν «εκατοντάδες» τρανς άτομα στην Ουκρανία σε «σοβαρό κίνδυνο» και να αισθάνονται «εντελώς μόνοι».

Τρανς γυναίκα είπε ότι είναι «τρομοκρατημένη» μήπως τη σταματήσουν να προσπαθούν να φύγουν από την Ουκρανία και την αναγκάζουν να ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό «ως άντρας» – ειδικά επειδή οι αρχές εμποδίζουν τους άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να φύγουν. Μια άλλη τρανς γυναίκα από την Ουκρανία φοβάται πολύ να εγκαταλείψει το κατάλυμά της φοβούμενη τρανσφοβικές επιθέσεις. Είναι το μόνο άτομο που έχει απομείνει στη γειτονιά της.

Τρανς άνδρας, ο οποίος μετατράπηκε πριν από έξι χρόνια και από τότε ζει ως άνδρας στην Ουκρανία, έχει μόνο μια ταυτότητα που δείχνει «θηλυκό». Είπε στο VICE World News για τους φόβους του να εγκαταλείψει το σπίτι του και να προσπαθήσει να περάσει στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ακούστηκαν ουρλιαχτά και εκρήξεις έξω από το κατάλυμα του, αλλά και πάλι αρνήθηκε να φύγει λόγω του προβλήματος της ταυτότητάς του.

Μη δυαδικός Ουκρανός εξήγησε τους φόβους του να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να κατευθυνθεί σε «μέρη όπως η Πολωνία ή η Ουγγαρία», όπου η ταυτότητά του «γελοιοποιείται» και δεν αναγνωρίζεται. «Πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στη δική μου χώρα – που έχω μάθει πώς να πλοηγούμαι – ή σε ένα εντελώς ξένο μέρος όπου θα μπορούσα να νιώθω ακόμα πιο αποκλεισμένος και σε κίνδυνο», πρόσθεσαν.

Πηγή: MyNewsGh.com/2022/ Πρόσθετο αρχείο από το VICE World @ Vice.com

Source: MyNewsGh.com

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr