Home ΔΙΕΘΝΗ Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί ξεσηκώνονται ενάντια στη διαχείριση των υπηρεσιών υγείας & τη νεοταξική ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ!!!

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί ξεσηκώνονται ενάντια στη διαχείριση των υπηρεσιών υγείας & τη νεοταξική ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ!!!

by _
0 comment 221 views

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί ξεσηκώνονται ενάντια στη διαχείριση των υπηρεσιών υγείας & τη νεοταξική ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ!!!


Σύμφωνα με το Euronews

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί πλημμύρισαν τους δρόμους της Μαδρίτης την Κυριακή για τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία ενάντια στη διαχείριση των υπηρεσιών υγείας της πρωτεύουσας από την περιφερειακή κυβέρνηση.

Πάνω από 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την κεντρική ισπανική κυβέρνηση. Οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι το πλήθος ήταν μεγαλύτερο κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. Πολλοί συμμετέχοντες στη διαδήλωση έφεραν χειροποίητες πινακίδες με μηνύματα στα ισπανικά όπως «Το δικαίωμα στην υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Υπερασπίσου την υπηρεσία υγείας».

Οι ενώσεις εργαζομένων στον τομέα της υγείας ηγήθηκαν της διαδήλωσης, η οποία υποστηρίχθηκε από αριστερά κόμματα, συνδικάτα και κανονικούς πολίτες που ανησυχούν για αυτό που θεωρούν ως διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας από τη συντηρητική κυβέρνηση της περιοχής της Μαδρίτης.

Αυτές οι ομάδες έχουν βγει στους δρόμους σε τακτική βάση τους τελευταίους μήνες και το κίνημά τους δυναμώνει.

Η περιφερειακή αρχηγός της Μαδρίτης, Isabel Díaz Ayuso, ισχυρίζεται ότι οι διαμαρτυρίες υποκινούνται από πολιτικά συμφέροντα αριστερών αντιπάλων ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ισχυρίζονται ότι η διοίκηση του Díaz Ayuso ξοδεύει το λιγότερο κατά κεφαλήν ποσό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη από οποιαδήποτε ισπανική περιφέρεια, παρόλο που έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Λένε ότι για κάθε 2 ευρώ που ξοδεύεται για υγειονομική περίθαλψη στη Μαδρίτη, ένα καταλήγει στον ιδιωτικό τομέα.

Οι επικριτές της διοίκησής της λένε ότι προκαλεί μεγάλες αναμονές για ασθενείς και καταπονημένους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η Ισπανία έχει ένα υβριδικό σύστημα υγείας, αλλά ο δημόσιος τομέας είναι μεγαλύτερος από τον ιδιωτικό και θεωρείται βασικός πυλώνας του κράτους. Διοικείται από περιφέρειες της Ισπανίας.

Υπάρχει ωστόσο αναφορές στο διαδίκτυο που λένε ότι οι Ισπανοί ξεσηκώνονται γενικά πλέον ενάντια στην νεοταξική ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ!!!

Δείτε το βίντεο…

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr