Home ΔΙΕΘΝΗ Η ΕΕ θα αρχίσει να συλλαμβάνει πολίτες που χρησιμοποιούν τα… μετρητά…!!!

Η ΕΕ θα αρχίσει να συλλαμβάνει πολίτες που χρησιμοποιούν τα… μετρητά…!!!

by _
0 comment 229 views
Η ΕΕ θα αρχίσει να συλλαμβάνει πολίτες που χρησιμοποιούν τα… μετρητά…!!!
Η ΕΕ θα αρχίσει να συλλαμβάνει πολίτες που χρησιμοποιούν τα… μετρητά…!!!

Η ΕΕ θα αρχίσει να συλλαμβάνει πολίτες που χρησιμοποιούν τα… μετρητά…!!!

31 Μαρτίου 2023 Sean Adl-Tabatabai

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλυψε σχέδια για την ποινικοποίηση της χρήσης φυσικών μετρητών μέσω των νέων νόμων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Δρ Γκούναρ Μπεκ, εκπρόσωπο του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η ΕΕ φαίνεται να πιέζει για την «ποινικοποίηση» της χρήσης φυσικών μετρητών με τους νέους νόμους της κατά του ξεπλύματος χρήματος (AML).

Το Breitbart.com αναφέρει: Οι πολιτικοί στις Βρυξέλλες σκέφτονται εδώ και καιρό ένα ανώτατο νομικό όριο για την αξία των συναλλαγών σε μετρητά εντός του μπλοκ, με τους νομοθέτες να αναφέρουν λεπτομερώς τα σχέδια να απαγορεύσουν στους Ευρωπαίους να ξοδεύουν πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά ως μέρος μιας ενιαίας συναλλαγής.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τώρα υπέρ της μείωσης ενός τέτοιου ορίου έως και των 7.000 ευρώ ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής εντός του μπλοκ,

με αξιωματούχους να ψηφίζουν επίσης να δουν να απαγορευθούν οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα που πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

Πολλοί εντός του κοινοβουλίου φαίνεται να δικαιολογούν τις αποφάσεις ως σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της εγκληματικότητας στην Ευρώπη, αν και ο Δρ Μπεκ προειδοποιεί ότι τα όρια στις πληρωμές σε μετρητά φαίνεται πλέον να έχουν υπερβεί τα εσκεμμένα.

Σε μια δήλωση στο Breitbart Europe, ο Beck τόνισε ότι ενώ το AfD χαιρέτισε πρόσθετες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, απέρριψε την έκκληση του κοινοβουλίου για περιορισμό των συναλλαγών σε μετρητά.

«Ενώ πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο ξέπλυμα χρήματος από το οργανωμένο έγκλημα και τους ισλαμιστές τρομοκράτες, η ΕΕ επιλέγει να ενισχύσει την παρακολούθηση για τις συναλλαγές των Γερμανών αποταμιευτών και συνταξιούχων», παρατήρησε ο Δρ Μπεκ. “Αυτό είναι ένα λάθος.”

Συνέχισε ισχυριζόμενος ότι το AfD ήταν πλέον το «μόνο κόμμα που υπερασπίζεται την ελευθερία των μετρητών» στη Γερμανία, με τα μέλη άλλων υποτιθέμενων δεξιών κομμάτων από τη χώρα να ψήφιζαν υπέρ των περιορισμών σε μετρητά παρά την κριτική για την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων στο εσωτερικό.

Ο λαϊκιστής εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη φύση των μέτρων που θέλουν να εγκρίνουν οι Βρυξέλλες, με το γεγονός ότι οι ευρωκράτες να φέρεται να αποφάσισαν να επιλέξουν «έναν κανονισμό αντί για μια οδηγία» που σημαίνει ότι τα μεμονωμένα έθνη-κράτη δεν θα είναι σε θέση να αποφύγουν την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων κατά των ταμειακών διαθεσίμων, ακόμη κι αν θέλουν να προστατεύσουν τη χρήση του φυσικού νομικού χρήματος στις χώρες τους.

Ο Δρ Μπεκ συνέχισε ωστόσο σημείωσε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, με τους βουλευτές της ΕΕ να λέγεται ότι απέρριψαν ένα ακόμη χαμηλότερο όριο για τις συναλλαγές σε μετρητά προτού φτάσουν στο ποσό των 7.000 ευρώ.

«Ευτυχώς, η αρχική πρόταση των 3.000 ευρώ των εισηγητών αυξήθηκε σημαντικά, επίσης χάρη στην πίεση του AfD στη διαδικασία διαπραγμάτευσης», είπε ο Γερμανός εκπρόσωπος, αν και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα προτιμούσαν να έβλεπαν το προτεινόμενο όριο στο 10.000 €.

Η κίνηση περιορισμού των συναλλαγών σε μετρητά εντός του μπλοκ φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης στην Ευρώπη και τη Δύση ευρύτερα, με την Αυστραλία να είναι ένα από τα πρώτα έθνη που δήλωσε ότι εφαρμόζει απαγόρευση συναλλαγών σε μετρητά ύψους 10.000 AUD (~6.600 $). ή περισσότερο.

Αν και το έθνος του νότιου ημισφαιρίου αργότερα έχασε το ενδιαφέρον του για την πραγματική εφαρμογή της πολιτικής, τα έθνη στην Ευρώπη εμφανίστηκαν πολύ πιο πρόθυμα να περιορίσουν τα μετρητά, με Γερμανούς πολιτικούς επί του παρόντος να τσακώνονται για το αν είναι καλή ιδέα ή όχι ένα νόμιμο όριο σε τέτοιες συναλλαγές.

Άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ήδη θεσπίσει τέτοια μέτρα, με την Ολλανδία να απαγορεύει συναλλαγές σε μετρητά άνω των 3.000 ευρώ.

Τα πράγματα είναι ακόμη πιο αυστηρά στη Γαλλία, όπου οι κάτοικοι της χώρας απαγορεύεται νομικά να πληρώνουν για αγαθά ή υπηρεσίες με μετρητά, όπου η συναλλαγή θα ανερχόταν σε πάνω από 1.000 ευρώ, αριθμός που αποκλείει ακόμη και μέσω υψηλής τιμής πολλές σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φορητοί υπολογιστές και smartphone.

-Sean Adl-Tabatabai

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/eu-to-begin-arresting-citizens-who-use-cash/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr