Home ΙΣΤΟΡΙΑ Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη το έχει Νιγηριανός – «Τόσο πολύ αγάπησα την Ελλάδα. Είναι η χώρα του πολιτισμού»

Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη το έχει Νιγηριανός – «Τόσο πολύ αγάπησα την Ελλάδα. Είναι η χώρα του πολιτισμού»

by _
0 comment 222 views

Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη το έχει Νιγηριανός

Στη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα να μελετήσει και να μάθει την ελληνική γλώσσα και από τότε αγάπησε βαθιά την χώρα μας.

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Αστόρια είναι το ελληνικό βιβλιοπωλείο που ανήκει στον Sam Chekwas και ονομάζεται Seaburn και προσφέρει μια ποικιλία από ελληνικά βιβλία.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται είναι: αρχαία λογοτεχνία και ιστορία, σύγχρονη λογοτεχνία, βιογραφίες, μελέτες, ακόμα και βιβλία τέχνης.

Τα βιβλία είναι γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά.

Ο ιδιοκτήτης Σαμ είναι Νιγηριανός αλλά η αγάπη του για την Ελλάδα τον κάνει να αισθάνεται σαν Έλληνας. Μιλάει άπταιστα ελληνικά. Ήταν φοιτητής στη Νιγηρία, όταν διάβασε την τραγωδία “Αντιγόνη” στα αγγλικά. Από τότε έγινε ένας μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού πνεύματος.

Στη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα για να μελετήσει και να μάθει την ελληνική γλώσσα.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο οδοντίατρος.

Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε στην Αμερική για να συναντήσει τους αδελφούς του. Το 1992 άνοιξε τις εκδόσεις Seaburn. Έχει ήδη δημοσιεύσει 120 ελληνικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανθολογίας με τίτλο “Salonica Press”.

Το 1994, εγκαινίασε το βιβλιοπωλείο του, το οποίο προσφέρει περίπου 7.000 βιβλία. Ποιος τα διαβάζει; “Τις παραγγελίες μου τις παραδίδω όπου υπάρχει Ελληνικός πληθυσμός”, προσθέτει ο Σαμ. Πρόσφατα υπάρχει μια μείωση στην πώληση βιβλίων, δεδομένου ότι είναι πολύ ακριβά στην Αμερική.

Η νεολαία των ομογενών δεν ξέρει πολλά για την ελληνική γλώσσα και τα βιβλία.

O ίδιος έχει προσφέρει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας δωρεάν.

“Τόσο πολύ αγάπησα την Ελλάδα. Είναι η χώρα του πολιτισμού, η χώρα που ο άνθρωπος μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο του”

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr