Home ΔΙΕΘΝΗ Ισραηλινοί τραπεζίτες απέσυραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την SVB αμέσως ΠΡΙΝ την κατάρρευσή της…!!!

Ισραηλινοί τραπεζίτες απέσυραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την SVB αμέσως ΠΡΙΝ την κατάρρευσή της…!!!

by _
0 comment 207 views

Ισραηλινοί τραπεζίτες απέσυραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την SVB αμέσως ΠΡΙΝ την κατάρρευσή της…!!!

Η Silicon Valley Bank έχει περιγραφεί ως σημαντικός δανειστής για εταιρείες Big Tech που εδρεύουν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ισραήλ.

από τη FRANKIE STOCKES 14 Μαρτίου 2023

Ισραηλινοί τραπεζίτες και εταιρείες τεχνολογίας απέσυραν ένα τεράστιο δισεκατομμύριο δολάρια από την αποτυχημένη τράπεζα Silicon Valley τις ημέρες που προηγήθηκαν της κατάρρευσής της, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση της Αμερικής από το 2008 και τη δεύτερη μεγαλύτερη κατάρρευση τραπεζών στην αμερικανική ιστορία.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, τις ημέρες που προηγήθηκαν της κατάρρευσης της τράπεζας, Ισραηλινοί τραπεζίτες, που εργάζονταν για λογαριασμό τους και των τεχνολογικών ολιγαρχών του ίδιου του έθνους, έβγαλαν ένα τεράστιο 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη Silicon Valley Bank.

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι η Bank Leumi και η Bank Hapoalim, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στο Ισραήλ, δημιούργησαν ένα «δωμάτιο στρατηγικής» και δούλευαν «ολο το εικοσιτετράωρο» για να βοηθήσουν τις ισραηλινές εταιρείες να βγάλουν τα χρήματά τους από την SVB «πριν κατασχεθεί» από αμερικανικές αρχές.

«Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες του Ισραήλ, η Bank Leumi και η Bank Hapoalim, δημιούργησαν μια αίθουσα καταστάσεων που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσει τις εταιρείες να μεταφέρουν τα χρήματά τους από την SVB -πριν κατασχεθεί– σε λογαριασμούς στο Ισραήλ.

Τις τελευταίες ημέρες, ομάδες της LeumiTech, του τραπεζικού βραχίονα υψηλής τεχνολογίας της Bank Leumi, μπόρεσαν να βοηθήσουν τους Ισραηλινούς πελάτες τους να μεταφέρουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο Ισραήλ, ανέφερε η τράπεζα».

Η Silicon Valley Bank έχει περιγραφεί από τους Times of Israel ως «ο δανειστής νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας στο Ισραήλ», παρά το γεγονός ότι εδρεύει στην Καλιφόρνια. Ο τεχνολογικός τομέας του Ισραήλ είναι τεράστιος και είναι υπεύθυνος για την απασχόληση έως και 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Η ίδια αναφορά των Times of Israel ανησυχούσε επίσης για την πιθανότητα ότι τα ισραηλινά μετρητά που δεν είχαν αποσυρθεί εγκαίρως θα μπορούσαν να είχαν χαθεί για πάντα στην κατάρρευση της SVB.

«Η αμερικανική τράπεζα εξυπηρέτησε πολλές ισραηλινές νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας, εκπέμποντας φόβους στον κλάδο ότι ορισμένες εταιρείες μπορεί να δυσκολευτούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές μισθοδοσίας κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα, εάν δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια που διαθέτουν στην SVB.

αν και τα ποσά δεν είναι ακόμη γνωστά».

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να πληρώσει το λογαριασμό για χαμένα ξένα μετρητά, αλλά η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι εργάζονται για να καθορίσουν “αν είναι απαραίτητες ή όχι ενέργειες για να βοηθήσουν τους Ισραηλινούς εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως με ταμειακές ροές, λόγω της κατάρρευσης της SVB».

Ενώ μια σειρά από Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξουν κανένα πρόγραμμα διάσωσης τραπεζών όπως έκανε η κυβέρνηση Μπους το 2008, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μια σειρά επιλογών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν συγκριθεί με προγράμματα διάσωσης που παρουσιάζονται με διαφορετική όνομα.

ΠΗΓΗ >>

Israeli Bankers Pulled $1 Billion from SVB Immediately Before Its Collapse

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr