Νέο απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε στον Προαστιακό, όπου σύμφωνα με επιβάτες, μηχανοδηγός του Προαστιακού, σταμάτησε το δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο και κατέβασε τους επιβάτες, καθώς όπως ενημέρωσε, οι ράγες του τρένου ήταν στραβές και υπήρχε κίνδυνος.

Το τρένο εκκενώθηκε και από τη 1.00 το μεσημέρι, η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 4.00. Συγκεκριμένα, σε ζωντανή μετάδοση του MEGA, οι επιβάτες προχώρησαν σε καταγγελία για τις ράγες που είχαν ανοίξει, αφού είδαν με τα μάτια τους να λείπουν βίδες!

Σύμφωνα με φοιτητή που ήταν επιβάτης στο τρένο, ο κόσμος έφυγε από το Πανεπιστήμιο Πατρών με τα λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία τους μετέφεραν στον σταθμό Καστελόκαμπο ώστε να πάρουν τον Προαστιακό με κατεύθυνση προς Πάτρα.

«Μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει. Ειπώθηκε, μάλιστα, να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει η γραμμή να υποστηρίξει κι ας σταματήσει. Εκεί ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη;», δήλωσε ο φοιτητής.

Άλλη επιβάτιδα του Προαστιακού, ανέφερε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον μηχανοδηγό έμαθε πως οι ράγες είχαν «σπάσει». «Μου είπε ο ίδιος ο μηχανοδηγός ότι υπήρχε σπάσιμο, ράγισμα στη γραμμή και ήθελε να κουκουλώσουμε το θεματάκι», είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA.

«Νομίζω πως οι μηχανοδηγοί σώζουν την κατάσταση, καμία υποδομή. Εδώ στην Πάτρα οι μηχανοδηγοί είναι αξιόλογοι, τους εμπιστευόμαστε και δεν έχουμε έρθει κωλοτούμπα. Εάν έρθουμε… τα λέμε!», σχολίασε. Σημειώνεται πως μετά από τρεις ώρες ταλαιπωρίας το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

ΠΗΓΗ >> https://www.cnn.gr/ellada/story/356359/proastiakos-stravomenes-rages-sto-dromologio-patra-rio-ekkenothike-treno