Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Η ΕΥΠ που θα μας τρελάνει, οι Πακιστανοί, η Ιρίνα και οι ξένες υπηρεσίες

Η ΕΥΠ που θα μας τρελάνει, οι Πακιστανοί, η Ιρίνα και οι ξένες υπηρεσίες

by _
0 comment 143 views

Η ΕΥΠ που θα μας τρελάνει, οι Πακιστανοί, η Ιρίνα και οι ξένες υπηρεσίες

την Μαρ 29, 2023 11:11

Από όποια οπτική κι αν προσπαθήσει κανείς να κοιτάξει την ΕΥΠ και τα όσα έρχονται στο φως για τη δράση της το τελευταίο διάστημα, στο τέλος θα καταλήξει στον… γιατρό. Ή για να τον αποφύγει, θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες παραδοχές, οι οποίες δεν θα αρέσουν καθόλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κατασκοπικό θρίλερ που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες, παράμετροι του οποίου εξακολουθούν και αποκαλύπτονται, παραπέμπει σε ταινία του Χόλυγουντ. Δυο άνδρες από το Πακιστάν ιρανικής καταγωγής φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και σχεδίαζαν αιματηρή επίθεση σε χώρο στον οποίο συχνάζουν Ισραηλινοί (φέρεται ως «προκάλυμμα» συναγωγής) στο κέντρο της Αθήνας. Όμως «μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια», όπως σημειώνει η ανακοίνωση, αυτή τη φορά της ΕΛΑΣ. Για την επιτυχία της επιχείρησης οι ελληνικές αρχές δέχθηκαν συγχαρητήρια από το Ισραήλ, τον πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, τον υπουργό Εξωτερικών Ε. Κοέν, τη Μοσάντ κλπ. Εξαιρετικά, λοιπόν, μπράβο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Πάμε τώρα και στο ρεπορτάζ, σε αυτά που επισημαίνουν γνωρίζοντες στη Voice, πέραν των διαρροών που διοχετεύθηκαν κεντρικά, ως συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης (!) της ΕΥΠ μέσω ΑΠΕ για την αποκάλυψη της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα», αλλά και σε κάποιες συνδυαστικές σκέψεις.

Μέσα σε λίγες ημέρες η «υπόλογος» ΕΥΠ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτών, πρωταγωνιστεί σε δυο επιτυχίες «ξεσκεπάζοντας» πράκτορες και εν δυνάμει τρομοκράτες, υπηκόους τρίτων χωρών.

Και στις δυο περιπτώσεις, ο χαρακτηρισμός «επιτυχία» σηκώνει πολλή συζήτηση, από τη στιγμή που στην πρώτη περίπτωση ο «στόχος» είχε διαφύγει από τη χώρα πολύ νωρίτερα από την αποκάλυψη του, ενώ στη δεύτερη υπάρχουν ενδείξεις για το τρομοκρατικό χτύπημα, όμως το αποδεικτικό υλικό περιορίζεται -απ’ ότι τουλάχιστον διαρρέουν οι ελληνικές αρχές- σε κινητά, εφαρμογές επικοινωνίας με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν, σχέδια του χώρου όπου θα γινόταν η επίθεση, λείπουν όμως τα «όπλα» του χτυπήματος, είτε πρόκειται για χημικές ουσίες, είτε για εκρηκτικά, είτε για όπλα καλάσνικοφ. Κι εκεί ανακύπτει το ζήτημα κατά πόσο «δεμένη» είναι η υπόθεση και η δικογραφία που σχηματίστηκε.

Στις ομοιότητες που εντοπίζονται είναι πως και στις δυο υποθέσεις η ΕΥΠ «πήρε μπροστά» κατόπιν υπόδειξης ξένων μυστικών υπηρεσιών, της αγγλικής ΜΙ6 στην υπόθεση του «κόκκινου σπουργιτιού» και της Μοσάντ στη χθεσινή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voice, στην περίπτωση των δυο Πακιστανών υπήρξε εμπλοκή και άλλης ξένης μυστικής υπηρεσίας, της πανίσχυρης ISI του Πακιστάν, η οποία συνεργάζεται στενά με τη CIA από την εποχή των πολύνεκρων χτυπημάτων της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν βγήκε προς τα έξω, άγνωστο γιατί αλλά με πολλές πιθανές εξηγήσεις.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, που προκύπτει από τις δυο περιπτώσεις είναι πως στη χώρα μας, στον ασφαλή προορισμό για τους ξένους επισκέπτες και στην ήσυχη γωνία μας για εμάς τους γηγενείς, «χορεύουν» κατάσκοποι και τρομοκράτες, Τζιχαντιστές από τη Συρία και το Ιράκ όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ετών και η διάψευση τους δεν έπεισε ούτε αυτούς που την εξέδωσαν, Τούρκοι πράκτορες, όπως έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν από επίσημα κυβερνητικά χείλη της γείτονος, και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι και ποιας εθνικότητας «Τζέιμς Μποντ»! Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την Υπηρεσία και τους προϊσταμένους της, ενθυμούμενοι πως η εθνική ασφάλεια είναι πάνω από οτιδήποτε, πολλώ δε μάλλον από το «κρυφάκουσμα» για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

ΥΓ: Στο κατόπι του μετρ των κατασκοπευτικών θρίλερ, μακαρίτη πλέον, Τζων Λε Καρέ βρίσκονται πολλά από τα γνωστά φιλομιτσοτακικά ΜΜΕ. Αυτά που περιγράφουν σήμερα με λεπτομέρειες τους Πακιστανούς δολιοφθορείς και την αδίστακτη Ιρίνα Σμίροβα, πριν μερικά χρόνια ειρωνεύονταν την αποκάλυψη του σχεδίου ΠΥΘΙΑ και την εμπλοκή των πρακτόρων της CIA και της FSB. Έχει ο καιρός γυρίσματα, συνάδερφοι…

ΠΗΓΗ >> https://1voice.gr/i-eyp-poy-tha-mas-trelanei-oi-pakistanoi-i-irina-kai-oi-xenes-ypiresies/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr