Home Greek News Τα «γκρίζα» σημεία το κακοΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΟΟΥ με τους Πακιστανούς «τρομοκράτες» – Δεν έχουν βρεθεί τα όπλα ή τα εκρηκτικά…ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ – ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Τα «γκρίζα» σημεία το κακοΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΟΟΥ με τους Πακιστανούς «τρομοκράτες» – Δεν έχουν βρεθεί τα όπλα ή τα εκρηκτικά…ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ – ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

by _
0 comment 94 views
Τα «γκρίζα» σημεία το κακοΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΟΟΥ με τους Πακιστανούς «τρομοκράτες» – Δεν έχουν βρεθεί τα όπλα ή τα εκρηκτικά – ΚΟ
Τα «γκρίζα» σημεία το κακοΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΟΟΥ με τους Πακιστανούς «τρομοκράτες» – Δεν έχουν βρεθεί τα όπλα ή τα εκρηκτικά – ΚΟ

Τα «γκρίζα» σημεία το κακοΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΟΟΥ με τους Πακιστανούς «τρομοκράτες» – Δεν έχουν βρεθεί τα όπλα ή τα εκρηκτικά…ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ – ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Διαβάστε πρώτα το άρθρο μας με τίτλο «Εν αγαστή συνεργασία Μητσοτάκης & ΝΕΤΑΝΓΙΑΧΟΥ για λόγους…ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ! ΕΒΡΑΙΟΙ τελικά ο δήθεν «στόχος» των Πακιστανών «τρομοκρατών» στην Αθήνα. Τους «εξάρθρωσε» η ΕΥΠ & ΕΛΑΣ με τη…ΜΟΣΑΝΤ! ΔΗΛΑΔΗ, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ…ΨΕΥΤΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!» για να καταλάβετε ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει εδώ…

Διαβάστε επίσης Wikileaks: Τις επιθέσεις της 11ης/9ου τις έκανε το ΙΣΡΑΗΛ. FBI: ο Νετανιάχου συνδέεται με ΠΑΡΑΝΟΜΟ κύκλωμα διακίνησης πυρηνικών τεχνολογιών  γιατί οι τρομοκράτες οι…ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ είναι, στην πραγματικότητα, αυτοί που το παίζουν…«σύμμαχοί» μας!!!


Τα εξής δύο άρθρα είναι εξαιρετικά και τα λένε….ΟΛΑ όσον αφορά το εντελώς ΑΠΑΤΗΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ…ΣΟΟΥ…


Netflix… στου Ψυρρή: Τα «γκρίζα» σημεία του δικτύου των τρομοκρατών με τα δύο μέλη και η Μοσάντ

Δεν έχουν βρεθεί τα όπλα ή τα εκρηκτικά, με τα οποία θα χτυπούσαν τα εβραϊκά στέκια στου Ψυρρή.

Newsroom

07:08 – 29/03/2023

Τελευταία ενημέρωση: 08:27 – 29/03/2023

Σειρά του Netflix θυμίζει το χθεσινό «θρίλερ» που βγήκε στο «φως» με τρομοκρατική οργάνωση των 2 Πακιστανών που σχεδίαζε επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο «GOSTIJO» και στην εβραϊκή συναγωγή «Chabad of Athens», στην καρδιά της Αθήνας, στου Ψυρρή.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός από τους Πακιστανούς, ο «αρχηγός» τους που μένει στο Ιράν και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία προσέφερε χείρα βοηθείας στην Ελλάδα για να «σπάσει» τον ιρανικό «πυρήνα» των τρομοκρατών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα γύρω από τον τρόπο δράσης των «δύο τρομοκρατών», οι οποίοι από τις συνομιλίες που είχαν με τον Ιρανό «εγκέφαλο» φαίνεται ότι ήταν… ανοργάνωτοι.

Και στα social media, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς ήταν δυνατόν να «χτυπήσουν», στο κέντρο της πρωτεύουσας, ισραηλινούς στόχους, αφού δεν είχαν ούτε όπλα, ούτε επίσημα έγγραφα για να κινούνται με άνεση.

Τα θολά σημεία, δε, της υπόθεσης πολλά.

Ας τα δούμε ένα ένα…

Αρχικά, ασαφής παραμένει ο τρόπος που θα χτυπήσουν, καθώς δεν έχουν βρεθεί πειστήρια που θα δικαιολογούσαν την προπαρασκευή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μιλά για τρομοκράτες που είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και που μεθόδευαν πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία είναι στον αέρα, καθώς δεν έχουν βρεθεί ουτε όπλα, ούτε εκρηκτικά, ούτε γενικώς τα μέσα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα πλήγμα.

Μάλιστα, χαρακτηριστικές είναι οι συνομιλίες των «τρομοκρατών» που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον 30χρονο εντολέα τους στο Ιράν: Αρχικά σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδη αέριο στο εστιατόριο στους Ψυρρή. Μετά τα σχέδια άλλαξαν και έψαχναν για εκρηκτικά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ρωτούσαν τον εντολέα των επιθέσεων στο Ιράν πού θα βρουν όπλα καλάσνικοφ…

Θολός παραμένει ο τρόπος με τον οποίο στατολογήθηκαν οι δύο Πακιστανοί, και πώς θα δρούσαν μακριά από το ραντάρ της ΕΛΑΣ, αφού δεν διέθεταν ούτε άδεια παραμονής. Ακόμη και σε έναν απλό τροχονομικό έλεγχο ρουτίνας θα μπορούσαν να δουν οι αστυνομικοί ότι δεν είχαν χαρτιά και τη σχετική άδεια παραμονής… Πρόκειται για τακτική στρατολόγησης τρομοκρατών, που δεν συνάδει με το modus operandi ανά τον κόσμο.

Παρά τα θολά σημεία, ο υπ. Πολιτικής Προστασίας κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έσπευσε να συγχαρεί όλους όσους συνέδραμαν στην υπόθεση.

«Οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους» είπε και σε μήνυμά του στο Facebook τόνισε πως «Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, άμεση ήταν και η αντίδραση της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.

«Μετά την έναρξη της έρευνας στην Ελλάδα, η Μοσάντ βοήθησε στην αποκάλυψη πληροφοριών των μεθόδων λειτουργίας και της σύνδεσης των υπόπτων με το Ιράν», αναφέρει η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε στο να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται το τοπικό τρομοκρατικό δίκτυο της Ελλάδας με τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Μοσάντ, «μαζί με τους εταίρους μας στις υπηρεσίες πληροφοριών, θα αναλάβουμε ενεργό δράση εμποδίζοντας το Ιράν να προκαλέσει βλάβη σε όλο τον κόσμο».

15.000 ευρώ για κάθε επιβεβαιωμένο στόχο

Σύμφωνα με τις διαρροές από την ΕΛΑΣ, οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 27 και 29 χρονών, φέρονται να έπαιρναν εντολές -μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών που είχαν στα κινητά τους- από 30χρονο με «έδρα» το Ιράν.

Ο «Αρχηγός» για να τους στρατολογήσει τους, σύμφωνα πάντα με τις ελληνικές Αρχές, είχε τάξει αμοιβές ύψους 15.000 ευρώ για κάθε επιβεβαιωμένο στόχο.

Οι ίδιοι με την σειρά τους προσπάθησαν να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, ανεπιτυχώς όμως, ενώ κατά την αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν και άλλοι ομοεθνείς τους για τους οποίους όμως δεν προέκυψε τίποτα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τα «καμπανάκια» άρχισαν να χτυπούν όταν από την παρακολούθησή τους προέκυψε ότι έκαναν κατόπτευση εβραϊκού εστιατορίου-συναγωγής στου Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση θα γινόταν σε ένα από τα κεντρικότερα, πιο πολυσύχναστα και πιο τουριστικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων βρέθηκαν συνομιλίες με τον 30χρονο εντολέα τους, ο οποίος φέρεται να τους ζητούσε επιτακτικά να επισπεύσουν την επίθεση στο εστιατόριο. Οι δύο Πακιστανοί γνώριζαν τον 30χρονο «εγκέφαλο» του δικτύου, καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι αρχικά οι δυο τους σχεδίαζαν επίθεση με δηλητηριώδη αέριο στο εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων. Στη συνέχεια, τα σχέδιά τους άλλαξαν και άρχισαν να σχεδιάζουν επίθεση με εκρηκτικά.

Επίσης, από τις παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων προέκυψε ότι σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονταν στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε στόχο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, να περάσει το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρακολουθούν εδώ και μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση και διαβίβασαν τις κρίσιμες πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική όταν έκριναν ότι πρέπει να γίνουν συλλήψεις πριν πραγματοποιηθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει πολλές κατ’ οίκον έρευνες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οπλισμός.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Οι τρομοκράτες είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευαν πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ >> https://www.ieidiseis.gr/ellada/191202/netflix-stou-psyrri-ta-gkriza-simeia-tou-diktyou-ton-tromokraton-me-ta-dyo-meli-kai-i-mosant


Τι συμβαίνει με την φερόμενη τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή;

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν «δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα»,  σε εβραϊκούς στόχους στου Ψυρρή. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί υπήκοοι ηλικίας 27 και 29 ετών, που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα προ πενταετίας από την Ορεστιάδα και απασχολούνταν ως εργάτες γης. Δεν γνωρίζουμε αν οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους ομολογίες, πάντως αναφέρουν ανεπισήμως ότι οι Πακιστανοί θα αμείβονταν από τον “εγκέφαλο” της οργάνωσης προς 10.000 έως 15.000 δολάρια “το κεφάλι”, δηλαδή για κάθε νεκρό από τις ενέργειές τους.

Η υπόθεση με τους “τρομοκράτες του Ψυρρή” απασχολεί εκτενώς το Ισραήλ, όπου η Μοσάντ (σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου) βοήθησε τις ελληνικές αρχές για την αποτροπή των σχεδιαζόμενων επιθέσεων των Πακιστανών κατά εβραϊκών στόχων. Όπως μεταδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι η «σοβαρή υπόθεση» με τους Πακιστανούς, αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Ιράν να στοχοποιήσει Εβραίους.

«Η Μοσάντ αποκάλυψε πληροφορίες για τις μεθόδους λειτουργίας του δικτύου, ενώ έδωσε στοιχεία και για τη σύνδεση των υπόπτων με το Ιράν», αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών. Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η Μοσάντ δίνει πληροφορίες για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών, ανά τον κόσμο. Όπως επισημαίνει η Μοσάντ, «μαζί με τους εταίρους μας στις υπηρεσίες πληροφοριών, θα αναλάβουμε ενεργό δράση εμποδίζοντας το Ιράν να προκαλέσει προβλήματα σε όλο τον κόσμο».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία «είναι κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της πρώτη μας προτεραιότητα… Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους» συνέχισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ. Οι Ισραηλινοί μιλούν για εμπλοκή της Δύναμης Κουντς, σώματος που υπάγεται στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης.

Οι “τρομοκράτες του Ψυρρή”

Σε ότι αφορά τους φερόμενους Πακιστανούς δράστες, το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι δρούσαν ως επαγγελματίες βομβιστές ή μισθοφόροι. Πολλά είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν πάντως. Οι μετρημένες πληροφορίες που έχουμε, δεν απαντούν σε όλα. Φημολογείται π.χ. ότι ο “εγκέφαλος” που καθόρισε το στόχο στην Αθήνα και θα πλήρωνε τους Πακιστανούς, ζει στο Ιράν και είναι συγχωριανός των συλληφθέντων. Έχουν γίνει ενέργειες για την σύλληψή του;

Κανείς δεν αναφέρεται στην ταυτότητα του “εγκεφάλου”, ενώ είχε τακτικές συνομιλίες μαζί τους. Είναι παράδοξο να παρακολουθούνται δύο άτομα επί δίμηνο και να μην έχει ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος που τους έδινε τόσο λεπτομερείς εντολές τηλεφωνικά, όταν είναι μάλιστα γνωστός και ο τόπος καταγωγής του, αλλά προφανώς και ο τόπος κατοικίας του.

Υπάρχει επίσης μια “λεπτομέρεια”, ότι το σιϊτικό Ιράν και το σουνιτικό Πακιστάν δεν συνδέονται με εγκάρδια φιλία, κάθε άλλο. Πώς είχε τέτοια άνεση ο Πακιστανός που ζει στο Ιράν να “ναυλώσει” Πακιστανούς για βομβιστική επίθεση στην Ελλάδα, μιας χώρας που ουδέποτε είχε βρεθεί στο στόχαστρο ιρανικών τρομοκρατικών δικτύων, ούτε την δεκαετία του ’80 όταν μεσουρανούσε ο Χομεϊνί;

Πώς και μπόρεσε ένας Πακιστανός επί μήνες να οργανώνει και να συντονίζει από εκεί σχέδια επίθεσης στην Ελλάδα; Και πώς κατάφερε να στρατολογήσει άτομα στην χώρα μας με κέντρο επιχειρήσεων ουσιαστικά μια χώρα που δεν θέλει να δρουν “ξένοι τρομοκράτες” στο έδαφός της; Οι φερόμενοι δράστες είναι Πακιστανοί και όχι Ιρανοί.  Και είναι άραγε όντως αντισημιτικό το κίνητρο του “εγκεφάλου”, ή ουσιαστικά στόχος ήταν να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας όσον αφορά στη Μέση Ανατολή; Μήπως οι ενέργειες είχαν ως στόχο να θιγεί τουριστικά μια χώρα, που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να μη μπει ποτέ στο κάδρο ως χώρα επικίνδυνη από άποψη τρομοκρατικών ενεργειών;

Τρίτο ζήτημα είναι η “πρόσληψη” στην ουσία ερασιτεχνών, αφού επρόκειτο για εργάτες γης οι οποίοι πολύ εύκολα τελικά προδόθηκαν από τις κινήσεις τους. Επιπλέον εμπιστεύονταν σε δεκάδες τα σχέδιά τους, ενώ φέρονται να ήταν πολύ αποκαλυπτικοί και στις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις. Όλα αυτά δείχνουν ερασιτεχνισμό, όπως και η πληροφορία, αν αληθεύει, ότι θα χρησιμοποιούσαν στην επίθεση τοξικό αέριο και εν συνεχεία περιορίστηκαν στα σχέδια για βόμβα και καλάσνικοφ. Ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα του Πακιστανού που έβαλε δύο εργάτες γης να ψάχνουν συνεργούς για φόνους Ισραηλινών στην Ελλάδα;

Ψυρρή: Οι στόχοι των τρομοκρατών

Η πληροφορία για σχεδιαζόμενη σειρά επιθέσεων έφθασε στην ΕΥΠ από ξένη υπηρεσία προ διμήνου (προφανώς την Μοσάντ) και τότε άρχισε η παρακολούθηση των δύο Πακιστανών, που εργάζονταν ως εργάτες γης στη Ζάκυνθο και στην Σπάρτη, αλλά έρχονταν συχνά στην Αθήνα και διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τελικά στις 16 Φεβρουαρίου, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν άδεια παραμονής και ψάχτηκαν τα κινητά τους, που σύμφωνα με τις αρχές τεκμηριώνουν τα τρομοκρατικά σχέδιά τους.

Στο μεσοδιάστημα είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν και άλλους συμπατριώτες τους στο πλαίσιο των αντισημιτικών ενεργειών που σχεδίαζε ο “εγκέφαλος” της οργάνωσης. Η ΕΥΠ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προσήγαγε πάνω από δέκα ή δεκαπέντε Πακιστανούς που τους είχαν προσεγγίσει οι δύο συλληφθέντες, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Οι δύο άνδρες αρχικά έλεγαν ότι θα “χτυπούσαν” το εστιατόριο με αέριο, και εκρηκτικά, αλλά κατέληξαν στην “λύση” της βομβιστικής επίθεσης ή του εμπρησμού και της ταυτόχρονης επίθεσης με πολυβόλα. Σύμφωνα με την ΕΥΠ επεδίωκαν να σκοτώσουν τουλάχιστον 50 άτομα. Από την παρακολούθηση των συνομιλιών τους στα κινητά ή και με άλλους τρόπους, διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζαν και εκτελέσεις Ισραηλινών πολιτών, ώστε να περάσουν το μήνυμα ότι “οι Εβραίοι δεν είναι πουθενά ασφαλείς”. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σπίτι ενός εκ των φερόμενων τρομοκρατών βρέθηκαν όπλα, αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις.

Το εστιατόριο που είχαν βάλει στόχο

Στόχος τους ήταν το Chabad of Athens (Χασιδιστές Αθήνας) στην οδό Αισώπου 10, στου Ψυρρή. Στον πολυχώρο, που άνοιξε το 2001 (ενώ υπάρχει αντίστοιχος και στη Θεσσαλονίκη από το 2009) στεγάζεται βιβλιοπωλείο, το εβραϊκό εστιατόριο Gostijo και λειτουργεί επίσης συναγωγή. Στην περιοχή του Ψυρρή οργανώνονται και πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις της εβραϊκής κοινότητας. Οι υπάλληλοι του κέντρου έχουν σοκαριστεί και δεν θέλησαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους για την σχεδιαζόμενη επίθεση.

Η ΕΥΠ για τους “τρομοκράτες του Ψυρρή”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, «Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

»Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους (σ.σ. προφανώς εννοούν μέλη της ομάδας του ηγετικού στελέχους),  ο οποίος δραστηριοποιείτο στο εξωτερικό, ως “εγκέφαλος” του δικτύου. Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

»Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας. Επίσης είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης. Είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος.

»Σε εφαρμογή των οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους. Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. Οι έρευνες συνεχίζονται». Εις βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και (κατ’ αγνώστου) δίωξη για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης  και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι δύο άνδρες θα απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ανάρτησή του αναφέρει: «Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας». 

ΠΗΓΗ >> https://slpress.gr/ethnika/ti-symvainei-me-tin-feromeni-tromokratiki-epithesi-stoy-psyrri/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr