Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το Τραπεζικό Δίκτυο SWIFT διεξάγει νέα παγκόσμια φάση δοκιμών ψηφιακών νομισμάτων των Κεντρικών Τραπεζών (CBDC) – Το SWIFT εργάζεται σε σύστημα για να ενοποιήσει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό έλεγχο στις κεντρικές τράπεζες!!!

Το Τραπεζικό Δίκτυο SWIFT διεξάγει νέα παγκόσμια φάση δοκιμών ψηφιακών νομισμάτων των Κεντρικών Τραπεζών (CBDC) – Το SWIFT εργάζεται σε σύστημα για να ενοποιήσει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό έλεγχο στις κεντρικές τράπεζες!!!

by _
0 comment 149 views

Το Τραπεζικό Δίκτυο SWIFT διεξάγει νέα παγκόσμια φάση δοκιμών ψηφιακών νομισμάτων των Κεντρικών Τραπεζών (CBDC) – Το SWIFT εργάζεται σε σύστημα για να ενοποιήσει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό έλεγχο στις κεντρικές τράπεζες!!!

Πίστωση εικόνας: simpson33/Getty Images

από τον Jamie White

12 Μαρτίου 2023, 11:57 π.μ

Η εταιρεία λέει ότι η ενοποίηση των CBDC (Central Bank Digital Currencies, ψηφιακών νομισμάτων των Κεντρικών Τραπεζών) όλων των χωρών με ένα απρόσκοπτο σύστημα διασυνοριακών πληρωμών που ελέγχεται από κεντρικές τράπεζες έχει «σαφείς δυνατότητες και αξία»…

Η εταιρεία διατραπεζικών μηνυμάτων SWIFT προχωρά σε ένα έργο για την κατασκευή ενός τυποποιημένου παγκόσμιου διασυνδεδεμένου συστήματος Ψηφιακού Νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDC).

Στο έργο για τις διασυνοριακές πληρωμές CBDC συμμετείχαν 18 κεντρικές και εμπορικές τράπεζες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Banque de France, Royal Bank of Canada, Société Générale, HSBC, Deutsche Bundesbank, NatWest, UBS, γαλλικής BNP Paribas, ιταλικής Intesa Sanpaolo, του Standard Chartered (STAN) του UL και της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης.

«Ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα CBDC, αυξάνεται και ο κίνδυνος κατακερματισμού, καθώς καθώς γίνεται μεγάλο πείραμα για ένα διευρυνόμενο φάσμα τεχνολογιών και προτύπων», δήλωσε ο Lewis Sun, παγκόσμιος επικεφαλής εγχώριων και αναδυόμενων πληρωμών στην HSBC, σε μια δήλωσή του, προσθέτοντας ότι το SWIFT Το έργο μπορεί να οδηγήσει σε «γρηγορότερες, φθηνότερες και ασφαλέστερες διασυνοριακές πληρωμές».

Φυσικά, οι τράπεζες είναι πρόθυμες να δουν το έργο CBDC της SWIFT.

«Οι κεντρικές και εμπορικές τράπεζες που συμμετείχαν στο έργο είδαν «σαφείς δυνατότητες και αξία» στο έργο CBDC της SWIFT», ανέφερε το CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Η SWIFT είπε ότι οι δοκιμές του έργου έδειξαν μέχρι στιγμής ότι τα CBDC και τα παραδοσιακά νομίσματα μπορούν να «συνυπάρχουν» στο ίδιο «οικονομικό οικοσύστημα».

«Τα πειράματά μας έδειξαν τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το SWIFT σε ένα χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα στο οποίο συνυπάρχουν ψηφιακά και παραδοσιακά νομίσματα»,  δήλωσε ο Tom Zschach, Chief Innovation Officer της SWIFT.

«Η λύση μας έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε σχεδόν 5.000 συναλλαγές μεταξύ δύο διαφορετικών δικτύων blockchain και ενός παραδοσιακού νομίσματος fiat, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την υποστήριξη της κοινότητάς μας για την περαιτέρω ανάπτυξή της

«Πολλοί συμμετέχοντες έχουν καταστήσει σαφές την επιθυμία τους για συνεχή συνεργασία στη διαλειτουργικότητα, και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο», πρόσθεσε.

Πάνω από 100 χώρες εργάζονται επί του παρόντος σε κάποια μορφή CBDC, με ορισμένες να έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα ψηφιακά νομίσματα, ενώ άλλες συνεχίζουν τις φάσεις δοκιμών.

Το γεγονός ότι η SWIFT εργάζεται σε ένα σύστημα για την ενοποίηση ακόμη περισσότερου χρηματοοικονομικού ελέγχου στις κεντρικές τράπεζες δεν είναι ενθαρρυντικό.

Απλώς δείτε τι συνέβη στη Ρωσία — λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αποβλήθηκε αμέσως από το δίκτυο πληρωμών SWIFT.

Στην πραγματικότητα, το παγκόσμιο σύστημα SWIFT ήταν όπλο ενάντια στις ρωσικές τράπεζες επειδή παρέκκλιναν από την ατζέντα μιας παγκόσμιας τραπεζικής κοινοπραξίας.

Τι θα εμποδίσει να συμβεί αυτό σε άλλες χώρες, εάν βγουν εκτός γραμμής;

Ένα κεντρικό σύστημα CBDC που υποστηρίζεται από το SWIFT θα εδραίωνε περαιτέρω το παράδειγμα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης στις χώρες που το υιοθετούν.

ΠΗΓΗ: https://www.infowars.com/posts/swift-banking-network-conducts-new-global-phase-of-cbdc-testing/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr