Home ΔΙΕΘΝΗ Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να στείλει 300.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα

Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να στείλει 300.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα

by _
0 comment 151 views
Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να στείλει 300.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα
Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να στείλει 300.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα

(AP Photo/Alik Keplicz)

Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να στείλει 300.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα

ΤΟΥ RICK MORAN 1:40 ΜΜ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές του ΝΑΤΟ θέλουν να ορίσουν επιπλέον 300.000 στρατιώτες που θα τοποθετηθούν κατά μήκος του ανατολικού άκρου της συμμαχίας στα σύνορα με τη Ρωσία, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε σκέψη της Μόσχας για επέκταση του πολέμου στην Ουκρανία.

Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα: δεν ξέρουν πού θα πάρουν τα όπλα και τα πυρομαχικά.

«Ο τρέχων ρυθμός κατανάλωσης σε σύγκριση με τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής πυρομαχικών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις αρχές Μαρτίου, «δεν είναι βιώσιμος».

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κατασκευή σφαιρών και οβίδων. Είναι ένα πρόβλημα να καταλάβουμε πόσα πρέπει να δώσει κάθε έθνος του ΝΑΤΟ σε άνδρες, χρήματα και υλικό. Και αυτό έχει αποδειχτεί δύσκολο στο παρελθόν.

Όταν η συμμαχία του ΝΑΤΟ πήγε στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ήταν διασκεδαστικό να βλέπεις πολλές από τις χώρες να προσφέρονται εθελοντικά για υπηρεσία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Όλοι ήθελαν να συνεισφέρουν «πατατούλες» στην πολεμική προσπάθεια. Πώς θα λειτουργήσει αυτή η τελευταία προσπάθεια επίδειξης της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ;

Politico:

Αλλά η διαδικασία μπορεί να γίνει δύσκολη. Γιατί; Επειδή η κίνηση τόσο γρήγορα, ακόμη και με ένα μήνα, απαιτεί πολλούς ανθρώπους, εξοπλισμό και εκπαίδευση — και πολλά χρήματα.

Ορισμένοι στρατιώτες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για στρατολόγηση. Πολλοί σύμμαχοι θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Και όλοι θα πρέπει να αγοράσουν περισσότερα όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό.

Ο Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, είπε ότι «ετοιμότητα» είναι «βασικά, έχεις όλα τα πράγματα που υποτίθεται ότι πρέπει να έχεις για να κάνεις την αποστολή που έχει ανατεθεί σε μια μονάδα συγκεκριμένου μεγέθους;»

«Ένα τάγμα πυροβολικού χρειάζεται να εκτοξεύει Χ αριθμό φυσιγγίων ετησίως για σκοπούς σχεδιασμού, προκειμένου να διατηρήσει το επίπεδο επάρκειάς του», είπε. Ένα τάγμα αρμάτων μάχης πρέπει να χτυπά στόχους, να αντιδρά σε διαφορετικές καταστάσεις και να «επιδεικνύει ικανότητα εν κινήσει, μέρα και νύχτα, χτυπώντας στόχους που κινούνται».

Από ό,τι είδαμε για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό το σχέδιο για την ενίσχυση των δυνάμεων στα ρωσικά σύνορα θα είναι πολύ μεγάλο. Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα βρουν τρόπους να αποφύγουν τις ευθύνες τους αντί να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Και αυτό περιλαμβάνει την κάλυψη της κρίσιμης ανάγκης για περισσότερα πυρομαχικά.

«Έχουμε την τάση να προσπαθούμε να αποθηκεύουμε πυρομαχικά με φτηνό κόστος… είναι απλώς εντελώς ανεπαρκές», δήλωσε η Stacie Pettyjohn, διευθύντρια του αμυντικού προγράμματος του Κέντρου για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια. «Νομίζω ότι τα προβλήματα που έχουν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ είναι ακόμη πιο έντονα επειδή πολλοί από αυτούς βασίζονται συχνά στις ΗΠΑ ως ένα είδος υποστήριξης».

Ακούγεται γνωστό? Οποιοδήποτε σχέδιο του ΝΑΤΟ για περισσότερα στρατεύματα και εξοπλισμό σημαίνει τελικά περισσότερα στρατεύματα των ΗΠΑ και περισσότερο εξοπλισμό των ΗΠΑ.

Μόλις ολοκληρωθούν τα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, οι πρωτεύουσες θα κληθούν να σταθμίσουν – και τελικά να διαθέσουν στρατεύματα, αεροπλάνα, πλοία και τανκς για διαφορετικά μέρη των σχεδίων.

Μια δοκιμή για το ΝΑΤΟ θα έρθει αυτό το καλοκαίρι, όταν οι ηγέτες των 30 χωρών-μελών της συμμαχίας συναντηθούν στη Λιθουανία.

«Ζητάμε από τα έθνη —με βάση τα ευρήματα που έχουμε από τα τρία περιφερειακά μας σχέδια— τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτά τα σχέδια…εκτελέσιμα», είπε ο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει τον ευαίσθητο σχεδιασμό.

«Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πράγμα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, «είναι η προμήθεια».

Όπως πάντα, ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες. Αλλά το ΝΑΤΟ – εκτός από ορισμένα έθνη πρώτης γραμμής όπως η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής – δεν είναι πιθανό να ασχοληθεί σοβαρά με την άμυνα κατά της Ρωσίας έως ότου ρωσικά τανκς εισέλθουν στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ >> https://pjmedia.com/news-and-politics/rick-moran/2023/03/19/nato-looking-to-send-300000-troops-to-the-russian-border-n1679663

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr