Home Greek News Σοβαρή καταγγελία Έλληνα πολιτικού: Τα ουκρανικά σιτηρά δεν φτάνουν συνήθως σε χώρες που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως η…Ελλάδα

Σοβαρή καταγγελία Έλληνα πολιτικού: Τα ουκρανικά σιτηρά δεν φτάνουν συνήθως σε χώρες που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως η…Ελλάδα

by _
0 comment 180 views

22 ΜΑΡΤΙΟΥ, 13:07

Σοβαρή καταγγελία Έλληνα πολιτικού: Τα ουκρανικά σιτηρά δεν φτάνουν συνήθως σε χώρες που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως η Ελλάδα

Συμφωνίες για εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία συνήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου του περασμένου έτους για περίοδο 120 ημερών

ΑΘΗΝΑ 22 Μαρτίου /TASS/.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS….

Τα σιτηρά από την Ουκρανία συνήθως δεν καταλήγουν σε εκείνες τις χώρες και τα έθνη που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, δήλωσε στο TASS την Τετάρτη ο Κώστας Ήσυχος, εξέχων Έλληνας πολιτικός, πρώην υφυπουργός Άμυνας, αρχηγός του Κόμματος Λαϊκής Ενότητας και πρώτος αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Φίλων της Κριμαίας International Association.

Σύμφωνα με τον Ήσυχο, η συμφωνία για παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά κατά 60 ημέρες, η οποία επιτρέπει στην Ουκρανία να συνεχίσει να εξάγει σιτηρά από τρία από τα λιμάνια της, «αποτελεί από μόνη της ένα θετικό βήμα». “Ωστόσο, η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Ορισμένοι δικαίως παρατήρησαν ότι οι αποστολές σιτηρών, που είναι βασικό στοιχείο της διατροφής, δεν προορίζονται για τις χώρες και τους λαούς που τα χρειάζονται περισσότερο. Η νεοαποικιοκρατία είναι κυρίαρχος παράγοντας στον σύγχρονο κόσμο, τνν οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση διαιωνίζει, συντηρεί και στηρίζει» τόνισε ο Ήσυχος.



«Επιπλέον, η άδεια που δόθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία για εξαγωγή λιπασμάτων και αγροτικών προϊόντων εφαρμόζεται με τρόπο που εισάγει διακρίσεις, σε σύγκριση με πιο ακριβά προϊόντα από δυτικές χώρες, τα οποία είναι επίσης κατώτερα ποιοτικά και λιγότερα σε ποσότητα», είπε ο πολιτικός. .

«Η Ελλάδα είναι μια τέτοια χώρα στη νότια Ευρώπη που αντιμετωπίζει αυτήν την πολιτική διακρίσεων και περιθωριοποίησης των ρωσικών φωσφορικών λιπασμάτων και αγροτικών προϊόντων, κυρίως σιτηρών και ηλιέλαιου, που είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την ελληνική οικονομία και πληθυσμό», είπε.

Συμφωνίες για εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία συνήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου του περασμένου έτους για περίοδο 120 ημερών. Τον Νοέμβριο παρατάθηκαν για το ίδιο διάστημα. Μία από τις συμφωνίες ρυθμίζει την εξαγωγή σιτηρών από τα ελεγχόμενα από το Κίεβο λιμάνια της Οδησσού, του Τσερνομόρσκ και του Γιούζνι. Ένα μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ της Ρωσίας και του ΟΗΕ προϋποθέτει υποχρέωση εκ μέρους του παγκόσμιου οργανισμού να άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικών λιπασμάτων και αγροτικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές. Η Μόσχα επεσήμανε ότι το δεύτερο μέρος αυτής της συμφωνίας δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Περισσότερα για τον κ Κ. Ήσυχο:

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Ήσυχος ήταν εναλλακτικός υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρώτη κυβέρνηση Σύριζα το 2015 και συμπρόεδρος της ελληνορωσικής υπουργικής ομάδας εργασίας. Ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος τον Αύγουστο του 2015. Αργότερα ίδρυσε το κόμμα Λαϊκή Ενότητα μαζί με άλλους πρώην υπουργούς και πρώην μέλη του Κόμματος Σύριζα. Νωρίτερα ήταν επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Πολιτικής και Άμυνας του Σύριζα. Ο Κώστας Ήσυχος είναι σήμερα αναπληρωτής γενικός γραμματέας της διεθνούς ένωσης Φίλοι της Κριμαίας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Πολιτικής Αεροπορίας στην Αθήνα και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο του Καναδά και στην Αβάνα της Κούβας. Ο Κώστας Ήσυχος γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής σε ελληνική οικογένεια.

 

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr