Home ΚΟΣΜΟΣ Ο Μπιλ Γκέιτς λέει «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησε»

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησε»

by _
0 comment 195 views

Πίστωση εικόνας:

Gabby: Based AI Artist / Infowars composite

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησε»

από Zero Hedge

22 Μαρτίου 2023, 11:54 π.μ

Ο Γκέιτς πιστεύει ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI θα είναι στην πρώτη γραμμή της επόμενης τεχνολογικής επανάστασης.

Σε ένα άρθρο με τίτλο «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησε» στο «Το ιστολόγιο του Μπιλ Γκέιτς», ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, συζήτησε την επερχόμενη αλλαγή παραδείγματος στην τεχνολογία. Έχοντας διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη προσωπικών υπολογιστών πριν από αρκετές δεκαετίες, ο δισεκατομμυριούχος φαίνεται να γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για την τεχνολογική καινοτομία. Πιστεύει ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία γλωσσών του OpenAI θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επόμενης τεχνολογικής επανάστασης.

Ο Γκέιτς έγραψε: «Έχω δει δύο επιδείξεις τεχνολογίας που με εντυπωσίασαν ως επαναστατικές».

«Η πρώτη φορά ήταν το 1980, όταν μου σύστησαν σε μια γραφική διεπαφή χρήστη – τον πρόδρομο κάθε σύγχρονου λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Windows», είπε.

Ο Γκέιτς είπε ότι η δεύτερη μεγάλη έκπληξη ήρθε πέρυσι με την εντυπωσιακή πρόοδο στο ChatGPT του OpenAI.

«Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο θεμελιώδης όσο η δημιουργία του μικροεπεξεργαστή, του προσωπικού υπολογιστή, του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου», είπε. «Θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους».

Ο Γκέιτς είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με το OpenAI από το 2016 και πέρυσι προκάλεσε την ομάδα να εκπαιδεύσει το chatbot για να περάσει τις εξετάσεις βιολογίας Advanced Placement. Λίγους μήνες αργότερα, είπε ότι το bot θα μπορούσε να περάσει ένα μάθημα βιολογίας σε επίπεδο κολεγίου.

Αφού είδε τα αποτελέσματα, ο Γκέιτς άρχισε να αναλογίζεται το μέλλον και πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι συνυφασμένη με τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση, όπως ακριβώς οι υπολογιστές και τα smartphone.

«Αυτό με ενέπνευσε να σκεφτώ όλα τα πράγματα που μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια».

Ο Γκέιτς έχει αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης στον αγώνα εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η Microsoft, η εταιρεία που ίδρυσε, έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:

https://www.infowars.com/posts/bill-gates-says-the-age-of-ai-has-begun/.

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr