Home Greek News ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ και ΔΑΝΑΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ: ΤΟ ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ… ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!…

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ και ΔΑΝΑΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ: ΤΟ ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ… ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!…

by _
0 comment 740 views

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ και ΔΑΝΑΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ: ΤΟ ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ… ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη – βόμβα (https://greeknewsondemand.com/2023/03/21/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b) ότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του Ιωάννη Ρουμπάτη, στην Δίκη που έχει ο πορνογερολαδέμπορας για σεξουαλική παρενόχληση, αποφασίσαμε να επανέλθουμε και σε ένα άλλο ζήτημα που τον αγγίζει άμεσα, το οποίο είχαμε θίξει αποκλειστικά, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022. Μιλάμε για την πολυδιαφημισμένη μέσω αυτού και του γάμου τους σύζυγό του, Πρόξενο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κα Δανάη Βασιλάκη. 

Οι αρχικές μας πληροφορίες (https://greeknewsondemand.com/2023/03/21/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%c) αφορούσαν στο γεγονός ότι η εν λόγω σκανδαλωδώς έχει διανύσει 8ετή θητεία στην ίδια Αρχή Εξωτερικού, προκαλώντας την μήνιν των συναδέλφων της στο Ελληνικό ΥΠΕΞ που πασχίσουν να πάρουν μία θέση στο εξωτερικό, πόσο μάλλον να παραμείνουν σε αυτήν πάνω από μία θητεία, δηλαδή 3-4 έτη. Οι προσβάσεις της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο είναι δεδομένες και ανυπέρβλητες χάρη στον σύζυγό της που ως γνωστόν κατάγεται από την Πόλη. Το ίδιο προφανώς και στην εκάστοτε πολιτική εξουσία, επίσης λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητας του συζύγου της, Μανώλη Κωστίδη.  

Το ρεπορτάζ μας στην Ομογένεια της αγαπημένης μας Πόλης, λέει ότι ενώ η θέση της έχει προκηρυχθεί επιτέλους για πλήρωση από έτερο διπλωμάτη, το ζεύγος δεν έχασε το χρόνο του και αποτάθηκε στο Πατριαρχείο, εκλιπαρώντας για την παρέμβασή του προκειμένου να παραμείνει η Βασιλάκη στη θέση της ακόμη ένα έτος τουλάχιστον! Ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις για τον περίεργο ρόλο του συζύγου της και κυρίως για τις σχέσεις αυτού και με την ΕΥΠ, όπως ο ίδιος γλαφυρότατα έχει περιγράψει και αποκαλύψει στη σχετική κατάθεσή του που έχει ημερομηνία 07/10/2022 (δηλαδή η σχέση με τον Ιωάννη Ρουμπάτη και πιθανόν και με την ΕΥΠ, καλά κρατεί!!!! Κύριοι στον ΣΚΑΙ ακούτε; Κύριε Αλαφούζο τι έχεις να πεις; Ελπίζουμε στην άμεση παρέμβαση του Υπουργού κ. Δένδια και στην αποκατάσταση της τάξης στο συγκεκριμένο υπερευαίσθητο για τα Εθνικά μας Θέματα Προξενείο. 

Βέβαια, τα παρατράγουδα με την Δ. Βασιλάκη είχαν ξεκινήσει ήδη από τους πρώτους μήνες της τοποθέτησής της στην Πόλη, όταν ακόμη ήταν εργένισσα και δη περιζήτητη σε εξέχοντες γαμπρούς της Ομογένειας. Τα καμώματά της ήταν τόσο απροκάλυπτα που ο πρώτος προϊστάμενός της, είχε αναγκασθεί να ενημερώσει την κεντρική υπηρεσία -και ορθώς- με αναφορά, προκειμένου να προειδοποιήσει για την κυρία που «αδυνατεί να συγκρατήσει τις ορμές της»… Η Βασιλάκη είχε πέσει σε δυσμένεια την εποχή εκείνη και όπως πληροφορηθήκαμε από αξιόπιστες πηγές της Ομογένειάς μας εκεί αναζητούσε να βρει στήριξη σε γνωστό Πρέσβη, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του τότε Υπουργού Εξωτερικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Νίκου Κοτζιά, με τον οποίο οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι στο παρελθόν είχε σχετισθεί προσωπικά ως υφισταμένη του στην Αθήνα. Την περίοδο αυτή -ω του θαύματος και της συμπτώσεως- αποφασίζει να το γυρίσει σε… μονογαμικό επίπεδο και επικεντρώνεται στη σχέση με τον Μανώλη Κωστίδη που οι πολύτιμες προσβάσεις του στο Πατριαρχείο είναι δεδομένες και αποδεδειγμένες. Η Ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή ακολούθως… Γενικοί Πρόξενοι πάνε  και έρχονται στην Πόλη, η Βασιλάκη όμως μένει αμετακίνητη αισίως για 8ο συναπτό έτος! 

Ακολουθεί ο γάμος-διαφήμιση της πετυχημένης ένωσης της κας Προξένου και του δημοσιογράφου, με πλήθος  καλεσμένων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό, Ομογενειακό χώρο, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, χώρο που στεγάζει την πολιτιστική δράση του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης. Και μετά, πεδίο δόξης λαμπρό ξετυλίγεται για τον Κωστίδη ο οποίος αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη δημόσια και πολιτιστική διπλωματία της Αρχής, συχνά παραγκωνίζοντας ακόμη και τη γυναίκα του σε επικοινωνιακό επίπεδο. Οι Ομογενείς περιγελούν την όλη κατάσταση αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρχίζουν να δυσανασχετούν με την ανάμειξη ενός άσχετου με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προσώπου σε θέματα υπηρεσιακά. Στα πηγαδάκια της Πόλης, ο Κωστίδης έχει πια επικρατήσει να αποκαλείται σκωπτικώς ως «ο κ. Γενικός Προξενος»!…

Στο μεταξύ όμως στην Ελλάδα, μακριά φυσικά από τα συστημικά ΜΜΕ, κάποιοι δημοσιογράφοι αρχίζουν να ασκούν σοβαρή κριτική στο επίπεδο και το είδος της «ανεξάρτητης» δημοσιογραφίας του Κωστίδη με το σήμα κατατεθέν, το γνωστό κόκκινο μπλοκάκι. Έτσι, αντιδράσεις είχε προκαλέσει οδοιπορικό-ρεπορτάζ του στα Βαρώσια της κατεχόμενης Κύπρου (https://www.zougla.gr/parapolitiki/article/manoli-kostidi-perases-tin-kokini-grami), καθώς η ορολογία που είχε επιλέξει για να αναφερθεί στις επιθετικές ενέργειες και τα εγκλήματα των Τούρκων μάλλον ήταν ευφημισμοί που χάιδευαν τα αυτιά του Ερντογάν. Στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Αθήνας σχολιάσθηκε εντόνως η προνομιακή πρόσβασή του στο Σαράι του Τούρκου Προέδρου, κυρίως όμως το γεγονός ότι στη διάρκεια της τουρκικής παράνομης εισβολής στην βόρεια Συρία το 2019 (αλήθεια γιατί τότε δεν επενέβη το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο;;;), ο Κωστίδης εμφανίσθηκε να ακολουθεί τα τουρκικά τάνκς βήμα βήμα, χωρίς ουδείς να τον παρεμποδίζει! Λίγο αργότερα, έρχεται στο φως και το επαγγελματικό συμφέρον του από τον γάμο με την Βασιλάκη, όταν δημοσιογραφική σελίδα καταγγέλλει προνομιακή ενημέρωσή του εκ των έσω του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης για ένα πολιτικό συμβάν που κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν γνώριζε ούτε είχε ενημερωθεί (https://www.zougla.gr/media/article/i-xameni-timi-tis-dimosiografikis-i8ikis-ke-to-epagelmatiko-atopima-tou-manoli-kostidi). 

Αισιοδοξούμε ότι μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, η Αθήνα και οι αρμόδιοι φορείς, θα δώσουν περισσότερη σημασία στην περίπτωση του συγκεκριμένου ζεύγους που έχουν δημιουργήσει συνθήκες καθεστωτικές με τις ευλογίες και του ΣΥΡΙΖΑ (επιλογή Κοτζιά ήταν η συγκεκριμένη κυρία) και της ΝΔ (που μάλλον καλά θα κάνει να ερευνήσει περισσότερο το ποιόν του αρεστού της δημοσιογράφου). Και αν ο Κωστίδης, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, αποφάσισε να στηρίξει τον πρώην Διοικητή ΕΥΠ του ΣΥΡΙΖΑ, με τη γνωστή του πρακτική του όπου φυσάει ο άνεμος/ας έχουμε προσβάσεις και σε μία ενδεχόμενη άλλη πολιτική κατάσταση, εκεί στην Κουμουνδούρου καλά θα ήταν να θυμηθούν ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησής τους, το πανελλήνιο είχε γίνει μάρτυρας και έτερης ιστορίας με κατασκοπική οσμή, με την θυελλώδη σχέση της τότε Τουρκάλας Διπλωμάτη με τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα. Όσο για την ΕΥΠ, ας σταματήσει να κυνηγά την Τσάλλα, πάει αυτή έφυγε, πέταξε το πουλάκι… Κμιά φορά, ο εχθρός είναι μέσα στο σπίτι μας.

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr