Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Στίβεν Σίγκαλ βοηθά στη δημιουργία διεθνούς φιλορωσικού κινήματος

Ο Στίβεν Σίγκαλ βοηθά στη δημιουργία διεθνούς φιλορωσικού κινήματος

by _
0 comment 208 views
Ο Στίβεν Σίγκαλ βοηθά στη δημιουργία διεθνούς φιλορωσικού κινήματος
Ο Στίβεν Σίγκαλ βοηθά στη δημιουργία διεθνούς φιλορωσικού κινήματος

Steven Seagal και Vladimir Putin / AP

Ο Στίβεν Σίγκαλ βοηθά στη δημιουργία διεθνούς φιλορωσικού κινήματος

Ένα διεθνές κίνημα Ρωσόφιλων ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου στη Μόσχα, μετά από πρωτοβουλία του Νικολάι Μαλίνοφ, επικεφαλής του Βουλγαρικού Εθνικού Κινήματος Ρωσόφιλων, ο οποίος συνεργάζεται με τον Αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει την πρωτοβουλία και ο υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Ο Seagal, ο οποίος ζει στη Ρωσία για χρόνια και είναι ειδικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών για τις Ανθρωπιστικές Σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, συμμετείχε επίσης.

Ο Λαβρόφ θα συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του Διεθνούς Κινήματος Ρωσόφιλων, επιβεβαίωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου στις 9 Μαρτίου. Το ρωσικό κράτος, πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, εκπρόσωποι της επιστήμης, του πολιτισμού και ξένοι εκπρόσωποι από πολλές δεκάδες χώρες θα είναι παρόντες, είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το TASS.

Ο Μαλίνοφ αντιμετωπίζει επί του παρόντος κατηγορίες για κατασκοπεία στη Βουλγαρία και πρόσφατα του επιβλήθηκε κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση βάσει του Διεθνούς Νόμου Magnitsky για φερόμενη δωροδοκία δικαστή, ο οποίος του επέτρεψε να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να λάβει ρωσικό βραβείο προσωπικά από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στον δικαστή επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις, αλλά όχι βάσει του νόμου Magnitsky.

Στο κίνημα Ρωσόφιλοι και Ρωσόφιλοι για την Αναβίωση της Πατρίδας επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο επειδή ελέγχονταν άμεσα ή έμμεσα από τον Μαλίνοφ.

Ο Konstantin Malofeev, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου μέσων ενημέρωσης Tsargrad – μιας ομάδας αφιερωμένης στον Ρωσικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό και υποστηρικτές του Πούτιν – θα παραστεί επίσης στην εκδήλωση στις 14 Μαρτίου.

Ο Μαλίνοφ ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν υποστήριξε ήδη την ιδέα του για ένα Διεθνές Κίνημα Ρωσόφιλων στη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο στις 4 Νοεμβρίου 2019.

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο Μαλίνοφ είπε ότι θα συναντούσε τον Λαβρόφ στη Μόσχα για να μιλήσει «με φίλους». Παραμένει άγνωστο αν επέστρεψε στη Βουλγαρία μετά από αυτό, καθώς εμφανίστηκε στο κύριο τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας Perviy Kanal στις 27 Φεβρουαρίου και δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου αγκαλιάζεται με τον Malofeev στο κανάλι του στο Telegram στις 6 Μαρτίου.

Στόχος του Διεθνούς Κινήματος Ρωσόφιλων είναι να φέρει κοντά «αληθινούς πατριώτες» από διαφορετικές χώρες που ενώνονται με την αγάπη τους για τη Ρωσία και τον πολιτισμό της που αγωνίζονται για έναν πολυπολικό κόσμο βασισμένο στις παραδόσεις των λαών, σύμφωνα με μια από τις δημοσιεύσεις του Malofeev.

Η οργάνωση στοχεύει επίσης να δημιουργήσει μια Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών για την άρση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που σχετίζονται με την ιστορία και τον αντιφασιστικό αγώνα, δήλωσε ο Μαλίνοφ στη ρωσική τηλεόραση.

Ο Μαλίνοφ είναι «ο πιο Ρώσος από τους Βούλγαρους», έγραψε ο Τσάργκραντ με ενθουσιασμό.

Στις 27 Φεβρουαρίου, ο Μαλίνοφ συμμετείχε στο πρόγραμμα «The Big Game» στο Perviy Kanal, στο οποίο είπε ότι αυτοί που δηλώνουν τη Ρωσία επιτιθέμενη είναι «βάρβαροι, ρωσόφοβοι και σύγχρονοι φασίστες».

Ενώ μιλούσε ο Μαλίνοφ, τεράστιες οθόνες μετέδιδαν πλάνα από τη Βουλγαρία και ομοϊδεάτες τους να πατούν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πόζαραν με μπλουζάκια «Ο Πούτιν είναι ο πρόεδρός μας».

Αυτή η ιστορία εμφανίστηκε στο παρελθόν στο EurActiv, συνεργάτες του LRT English.

ΠΗΓΗ:  https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1935431/steven-seagal-to-help-set-up-international-pro-russia-movement

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr