Home ΔΙΕΘΝΗ Η Κνεσέτ του Ισραήλ εισηγείται νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τη διδασκαλία του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού και θα καταδίκαζε τους παραβάτες σε φυλάκιση

Η Κνεσέτ του Ισραήλ εισηγείται νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τη διδασκαλία του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού και θα καταδίκαζε τους παραβάτες σε φυλάκιση

by _
0 comment 403 views

Η Κνεσέτ του Ισραήλ εισηγείται νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τη διδασκαλία του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού και θα καταδίκαζε τους παραβάτες σε φυλάκιση

από Chris Menahan | Απελευθέρωση πληροφοριών
21 Μαρτίου 2023, 6:41 π.μ

Δύο μέλη με επιρροή της Κνεσέτ του Ισραήλ έχουν εισαγάγει ένα νομοσχέδιο για να απαγορεύσει τη διδασκαλία του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού στο Ισραήλ και να καταδικάσει τους παραβάτες σε φυλάκιση.

Το Ισραήλ ήδη απαγορεύει στους Χριστιανούς να προσηλυτίζουν ανηλίκους, αλλά αυτό το νέο νομοσχέδιο θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο και θα «απαγορεύσει κάθε προσπάθεια να μιλήσουμε στους ανθρώπους για τον Ιησού».

Από All Israel News

 

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΙΣΡΑΗΛ – Είναι δυνατόν η ισραηλινή κυβέρνηση φέτος να ψηφίσει νομοθεσία που καθιστά παράνομο για τους ανθρώπους να μοιράζονται το μήνυμα του Ευαγγελίου στην ίδια τη χώρα όπου ο Ιησούς γεννήθηκε, ανατράφηκε, κήρυξε, πέθανε, θάφτηκε και αναστήθηκε από τους νεκρούς;

Δυστυχώς ναι.

Καθώς πλησιάζουν η Κυριακή των Βαΐων και το Πάσχα – οι δύο πιο ιερές ημέρες στο ημερολόγιο για όσους ακολουθούν τον Ιησού ως Θεό και Μεσσία – δύο μέλη της Κνεσέτ (κοινοβούλιο του Ισραήλ) εισηγήθησαν ένα νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα που θα απαγόρευε κάθε προσπάθεια για να πει κανείς στους ανθρώπους για τον Ιησού.

Το νομοσχέδιο θα έστελνε τους παραβάτες στη φυλακή.

[…] Η προτεινόμενη νομοθεσία θα απαγόρευε κάθε προσπάθεια από άτομα μιας πίστης που, με οποιονδήποτε τρόπο, θέλουν να συζητήσουν ή να προσπαθήσουν να πείσουν άτομα άλλων θρησκειών να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τις τρέχουσες θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Η τιμωρία για κάτι τέτοιο θα ήταν «φυλάκιση ενός έτους».

Εάν η συνομιλία είναι με ανήλικο –κάποιον κάτω των 18 ετών– η τιμωρία θα είναι «δύο χρόνια φυλάκιση».

Αυτό το νομοσχέδιο θα ισχύει για άτομα που έχουν πνευματικές συνομιλίες με Ισραηλινούς οποιασδήποτε θρησκείας.

Ωστόσο, στην επίσημη εξήγησή τους για το νομοσχέδιο, οι δύο Ισραηλινοί νομοθέτες τόνισαν συγκεκριμένα την προειδοποίηση να σταματήσουν ιδιαίτερα τους Χριστιανούς.

Ως εκ τούτου, ο πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου φαίνεται να είναι να καταστήσει παράνομο για τους μαθητές του Ιησού να εξηγήσουν γιατί πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι και Μεσσίας και Θεός με την ελπίδα ότι οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να σκεφτούν να Τον ακολουθήσουν.

Το νομοσχέδιο δεν καθιστά έγκλημα μόνο μια απλή προσωπική συνομιλία για τον Ιησού με ένα άλλο άτομο.

Θα καθιστούσε επίσης παράνομο για «κάποιον που προσκαλεί ένα άτομο – άμεσα, ψηφιακά, μέσω ταχυδρομείου ή διαδικτυακά – για να ενταχθεί σε άλλη θρησκεία».

Έτσι, η παραγωγή και η δημοσίευση διαδικτυακών βίντεο που εξηγούν το Ευαγγέλιο στους Εβραίους ή τους Μουσουλμάνους στο Ισραήλ – και σε όσους ανήκουν σε άλλες θρησκευτικές θρησκείες – θα γινόταν ξαφνικά παράνομη.

Η δημοσίευση βιβλίων, άλλης έντυπης λογοτεχνίας, διαδικτυακών άρθρων, podcast ή άλλων μορφών μέσων που εξηγούν τη ζωή και τη διακονία του Ιησού και το μήνυμά Του που βρίσκονται στην Καινή Διαθήκη θα ήταν επίσης παράνομη.

Το ίδιο θα ήταν και η συζήτηση για το μήνυμα του Ευαγγελίου μέσω email, γραπτών μηνυμάτων, γραπτών επιστολών ή/και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της απάντησης σε ερωτήσεις που ξεκινούν από άτομα που δεν ακολουθούν τον Ιησού.

Οι All Israel News έχουν το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου.

Έτσι αντιμετωπίζονται οι Χριστιανοί όταν κηρύττουν το Ευαγγέλιο στο Ισραήλ:

Μια νέα δημοσκόπηση της Pew Research στην Αμερική διαπίστωσε ότι οι Ευαγγελικοί έχουν βαθμολογία ευνοϊκότητας +39 έναντι των Εβραίων, αλλά οι Εβραίοι έχουν βαθμολογία ευνοϊκότητας -40 για τους Ευαγγελικούς.

Οι αντιχριστιανικές συμπεριφορές είναι ακόμη χειρότερες στο Ισραήλ.

 

Το 2019, τα κεντρικά γραφεία του φιλο-ισραηλινού χριστιανικού τηλεοπτικού δικτύου Daystar κάηκαν ολοσχερώς από ύποπτους Εβραίους εξτρεμιστές που δεν συνελήφθησαν ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων προειδοποίησε πέρυσι ότι «η παρουσία μας στην Ιερουσαλήμ απειλείται».

Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας Εβραίος εξτρεμιστής από την Αμερική βεβήλωσε ένα άγαλμα του Ιησού μέσα σε μια εκκλησία της Ιερουσαλήμ.

«Δεν μπορούμε να έχουμε είδωλα στην Ιερουσαλήμ», είπε ο Εβραίος-Αμερικανός βάνδαλος. «Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, δεν μπορούμε να λατρεύουμε πέτρες ψεύτικων θεών στην Ιερουσαλήμ».

Δημοσκόπηση από την Gallup που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι το Ισραήλ χάνει την υποστήριξη μεταξύ των Αμερικανών Δημοκρατικών, αν και η υποστήριξη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών – ειδικά των Ευαγγελικών – παραμένει ισχυρή.

Για πρώτη φορά ποτέ, οι Δημοκρατικοί είπαν ότι «η συμπάθειά τους στη Μέση Ανατολή βρίσκεται τώρα περισσότερο στους Παλαιστίνιους παρά στους Ισραηλινούς, 49% έναντι 38%,» ανέφερε η Gallup:

Οι σημερινές συμπεριφορές αντικατοπτρίζουν μια αύξηση κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες τον περασμένο χρόνο στη συμπάθεια των Δημοκρατικών προς τους Παλαιστίνιους. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά που συμπονούν περισσότερο τους Ισραηλινούς (38%) και τα ποσοστά που δεν ευνοούν μια πλευρά (13%) έχουν πέσει σε νέα χαμηλά.

Η συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους βρίσκεται επίσης σε νέο υψηλό μεταξύ των πολιτικών ανεξάρτητων, αυξημένη κατά έξι μονάδες στο 32%. Ωστόσο, περισσότεροι ανεξάρτητοι εξακολουθούν να κλίνουν προς τους Ισραηλινούς (49%).

Οι απόψεις των Ρεπουμπλικανών παραμένουν αμετάβλητες, με σχεδόν οκτώ στους 10 (78%) να συνεχίζουν να συμπονούν περισσότερο τους Ισραηλινούς ενώ το 11% τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων.

Το All Israel News ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την παράνομη διδασκαλία του Ευαγγελίου στο Ισραήλ έχει μεγάλες πιθανότητες να υπερψηφιστεί τώρα που ορθόδοξοι και υπερορθόδοξοι Εβραίοι ελέγχουν το νομοθετικό σώμα.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr