Home Greek News Τζόνι Ντεπ: ΠΟΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα του ανήκει – ΠΟΙΟΣ επέτρεψε αυτό το ΚΑΚΟ;;;!!!

Τζόνι Ντεπ: ΠΟΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα του ανήκει – ΠΟΙΟΣ επέτρεψε αυτό το ΚΑΚΟ;;;!!!

by _
0 comment 211 views

Τζόνι Ντεπ: Ποιο ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα του ανήκει

Έναντι 4,2 εκατομμυρίων, ο Τζόνι Ντεπ αγόρασε το ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα.


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ προκαλεί η εξής είδηση. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΗΣΙA;;;!!!


19 Μαρτίου, 2023 

Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Τζόνι Ντεπ να έχει βρεθεί στο επίκεντρο για τον χωρισμό του με την Άμπερ Χερντ, έχει φροντίσει όμως να επενδύσει και στην αγορά ιδιωτικών νησιών. Του ανήκει μάλιστα εδώ και λίγα χρόνια ένα νησί στα Δωδεκάνησα.

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζόνι Ντεπ διέθεσε 4,2 εκατομμύρια ευρώ και από το 2015 έχει στην κατοχή του ένα ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για τη Στρογγύλη, που βρίσκεται κοντά στο Καστελλόριζο, και αποτελεί το ανατολικότερο τμήμα της ελληνικής γης.

Στο νησί, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι παρά μόνο μικρό απόσπασμα του Ελληνικού Στρατού.

ΠΗΓΗ >> https://protiekdosi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ..ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΙ….ΦΡΙΞΤΕ!!!… 

_______________________________

Η Νήσος Στρογγύλη-Καστελορίζου και η σημασία της στην οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ .

-Του Λ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ Στρατηγικού Αναλυτή

Από Αθηνά ΣχίζαΣάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:52 π.μ.

Σύμφωνα με τη Νέα σύμβαση του ΟΗΕ, για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, ως αποκλειστική οικονομική ζώνη, ή όπως τη λέμε χάριν συντομίας ΑΟΖ, είναι, το τμήμα της θάλασσας που ξεκινάει από το τέλος τωνχωρικών υδάτων και μπορεί να επεκταθεί μέχρι και σε απόσταση 200 ναυτικώνμιλίων για τις ανοικτές θάλασσες…

Στα χωρικά ύδατα ή Αιγιαλίτιδα Ζώνη, (που για την Ελλάδα το εύρος της είναι 6 ν.μ. από τις ακτές, είτε νησιωτικές, είτε ηπειρωτικές, αλλά μπορεί να το επεκτείνει μέχρι και στα 12 ν.μ.), το παράκτιοκράτος, ασκεί πλήρη κυριαρχία και έχει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Στην Αποκλειστική Οικονομική ζώνη, που ξεκινάει εκεί όπου τελειώνουν τα χωρικά ύδατα, το παράκτιο κράτος, έχει κυριαρχικάδικαιώµατα, μόνο για την αλιεία και για σκοπούς εξερεύνησης,εκμετάλλευσης και διαχείρισης των φυσικών πόρων, που βρίσκονται στο βυθό, σταύδατα και ότι εφάπτεται της επιφανείας αυτών. Δεν ασκεί όμως κυριαρχικάδικαιώματα σε θέματα ναυσιπλοΐας, ή ασφάλειας. Για παράδειγμα, δενδικαιούται να κάνει νηοψίες.

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ως έννοια, είναι υπέρτερη της υφαλοκρηπίδας, διότι η ΑΟΖ περιλαμβάνει-υπερκαλύπτει την υφαλοκρηπίδα. Άρα οριοθέτηση της ΑΟΖ, συνεπάγεται και οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ δεν ισχύει και το αντίστροφο.Ειδικά για το Αιγαίο, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα συμπίπτουν.

Ποιο είναι όμως το σημαντικό πλεονέκτημα, για την Χώρα μας, η ανακήρυξη και εν συνεχεία οριοθέτηση της ΑΟΖ, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982;

Είναι ότι, νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που κατοικούνται και έχουν δική τους οικονομική ζωή, έχουν δικής τους ΑΟΖ. Για παράδειγμα, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, οι Φούρνοι, το Καστεlλόριζο, η Στρογγύλη και δεκάδες άλλα μικρά κατοικημένα νησιά, έχουν δική τους ΑΟΖ.

Ειδικά για το Νησιωτικό Σύμπλεγμα Καστελόριζου, να επισημάνουμε ότι, μόνο εφόσον ανακηρυχτεί η ΑΟΖ Καστελόριζου-Στρογγύλης, τότε μόνο Ελλάδα και Κύπρος θα έχουν ζώνη επαφής, δηλαδή θα εφάπτονται τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης των δύο κρατών, διαφορετικά, θα παρεμβάλλεται η ΑΟΖ της Τουρκίας που θα εφάπτεται με την Α.Ο.Ζ της Αιγύπτου.

Στην περίπτωση οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ, τότε το περίπου 86% περίπου τουΑιγαίου και το μεγαλύτερο μέρος της Θαλάσσιας λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείουθα ανήκει στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Τοαρνητικό είναι ότι, η Τουρκία, δεν έχει αναγνωρίσει το Δίκαιο της Θάλασσας του1982 και ακόμη, δεν δέχεται ότι τα νησιά έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα ή Α.Ο.Ζ. και επιπλέον, δεν δέχεται ότι τοσύμπλεγμα των 13 νησίδων του Καστελόριζου μπορούν να συμπεριληφθούν στηνΕλληνική ΑΟΖ.

Το ενδιαφέρονείναι ότι, η Τουρκία, ενώ δεν έχει υπογράψει και δεν έχειεπικυρώσει το Δίκαιο για την Σύμβαση της Θάλασσας (Montego Bay, 1982), έχειόμως οριοθετήσει την ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με την Ρουμανία, τηνΒουλγαρία και με την Ρωσία!!

Κλειδί στηνεδραίωση των Ελληνικών Στρατηγικών καιΓεωπολιτικών συμφερόντων, είναι η άμεση ανάπτυξη της οικονομικής ζωής στα νησιά Καστεlλόριζο και Στρογγύλη σε ενιαίαβάση, δηλ. ως ένα.

Ως πρώτο βήμα προς τη κατεύθυνση αυτή, ανείναι δυνατόν αύριο!!! θα ήταν:

α) Η μετεγκατάσταση τηςΣχολής Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος, στη Νήσο Στρογγύλη – Καστελορίζου.

β)Η λειτουργίαακτοπλοϊκής γραμμήςΛαυρίου-Ρόδου-Καστελόρι

ζου-Λεμεσού-Τελ-Αβίβ(Άγιοι Τόποι) και επιστροφή, δύο φορές την εβδομάδα.

Έτσι το ΝησιωτικόΣύμπλεγμα θα βγει από τηναπομόνωση και θα γίνει κρίκος σύνδεσηςτης Ευρώπης με την Ασία Γεωπολιτικός-Ενεργειακός-Οικονομικός καιΣυγκοινωνιακός.

Στρατηγικά αυτές οι Ενέργειες είναι, πολύ Θεαματικές και Αποτελεσματικές.

ΠΗΓΗ >> https://www.facebook.com/legacy/notes/139894719495930/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr