Home Greek News New York Times: ΕΥΠ και Predator παρακολουθούσαν την Άρτεμις Σίφορντ – Της έστειλαν SMS για ραντεβού…ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ που ήταν…ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ με SPYWARE!!!

New York Times: ΕΥΠ και Predator παρακολουθούσαν την Άρτεμις Σίφορντ – Της έστειλαν SMS για ραντεβού…ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ που ήταν…ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ με SPYWARE!!!

«Η υπηρεσία Κατασκοπείας και όποιος εμφύτευσε το spyware, γνωστό ως Predator, δούλευαν χέρι-χέρι»

by _
0 comment 238 views
ΗΠΑ – New York Times: ΕΥΠ και Predator παρακολουθούσαν την Άρτεμις Σίφορντ – Δημοσίευμα κόλαφος
ΗΠΑ – New York Times: ΕΥΠ και Predator παρακολουθούσαν την Άρτεμις Σίφορντ – Δημοσίευμα κόλαφος

New York Times: ΕΥΠ και Predator παρακολουθούσαν την Άρτεμις Σίφορντ – Της έστειλαν SMS για ραντεβού…ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ που ήταν…ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ με SPYWARE!!!


ΗΠΑ – New York Times: ΕΥΠ και Predator παρακολουθούσαν την Άρτεμις Σίφορντ – Δημοσίευμα κόλαφος

«Η υπηρεσία Κατασκοπείας και όποιος εμφύτευσε το spyware, γνωστό ως Predator, δούλευαν χέρι-χέρι»

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Ενώ έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι η πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank ‘Atlantic Council’, Άρτεμις Σίφορντ (Artemis Seaford) βρέθηκε στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator, οι New York Times επιβεβαιώνουν ότι η ίδια τέθηκε υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Ειδικότερα, οι NYT επικαλούμενοι έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή τους, επισημαίνουν ότι η Άρτεμις Σίφορντ, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα -ελληνική και αμερικανική υπηκοότητα- τέθηκε υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ από τον Αύγουστο του 2021. Το άρθρο επισημαίνει ότι «η υπηρεσία Κατασκοπείας (σ.σ. ΕΥΠ) και όποιος εμφύτευσε το spyware, γνωστό ως Predatorδούλευαν χέρι-χέρι». 

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι «δύο άτομα με άμεση γνώση της υπόθεσης είπαν ότι η κα Σίφορντ είχε πράγματι τεθεί υπό παρακολούθηση από την ελληνική υπηρεσία Κατασκοπείας από τον Αύγουστο του 2021, έναν μήνα πριν από τη μόλυνση με το Predator, και για αρκετούς μήνες μέχρι το 2022».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μολύνθηκε το τηλέφωνο της κας Σίφορντ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, η Α. Σίφορντ έκλεισε ραντεβού για την αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού μέσω της επίσημης ελληνικής πλατφόρμας. Στη συνέχεια έλαβε αυτοματοποιημένο sms με τα στοιχεία του ραντεβού της στις 17 Σεπτεμβρίου. Πέντε ώρες αργότερα, στις 05:31 π.μ., σύμφωνα με έγγραφα, έλαβε ένα άλλο SMS που της ζητούσε να επιβεβαιώσει το ραντεβού κάνοντας «κλικ» σε έναν σύνδεσμο. Αυτός ήταν ο μολυσμένος σύνδεσμος που έβαλε την Predator στο τηλέφωνό της.

Οι NYT επισημαίνουν ότι οι λεπτομέρειες για το ραντεβού εμβολιασμού στο μολυσμένο sms ήταν σωστές, υποδεικνύοντας ότι κάποιος είχε εξετάσει την αυθεντική προηγούμενη επιβεβαίωση και είχε συντάξει το ανάλογο «μολυσμένο» μήνυμα. Ο αποστολέας φαινόταν επίσης να είναι ο κρατικός οργανισμός εμβολίων, ενώ το μολυσμένο URL ήταν παρόμοιο με αυτό της πλατφόρμας εμβολιασμού.Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης. είχε καταγγείλει ότι πολίτης λίγο πριν εμβολιαστεί με αναμνηστική δόση, κατά του κορωνοϊού, δέχτηκε μολυσμένο μήνυμα με το παράνομο λογισμικό Predator.

Παράλληλα, οι New York Times υπενθυμίζουν ότι μετά από δημοσιεύματα τα οποία κατονόμαζαν την κα Σιφορντ ως θύμα παρακολούθησης από το Predator η ίδια έστειλε το τηλέφωνό της στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στο «Citizen Lab», το οποίο διαπίστωσε ότι το κινητό τηλέφωνο είχε παραβιαστεί με το Predator τον Σεπτέμβριο του 2021 και για τουλάχιστον δύο μήνες. «Αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα άλλων λοιμώξεων ή μιας περιόδου μόλυνσης που εκτείνεται πέρα από το 16/11/2021», ανέφερε η έκθεση του Citizen Lab.

Το αμερικανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για την «πρώτη γνωστή περίπτωση Αμερικανού πολίτη που στοχοποιείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την προηγμένη τεχνολογία κατασκοπείας, η χρήση της οποίας έχει γίνει αντικείμενο διευρυνόμενου σκανδάλου στην Ελλάδα».

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι η Άρτεμις Σίφορντ κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση κατά αγνώστων για το χακάρισμα εκκινώντας αντίστοιχη εισαγγελική έρευνα. Νωρίτερα, η ίδια είχε καταθέσει επίσης αίτημα στην ελληνική Αρχή για την Προστασία του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών, ζητώντας να μάθει εάν η ΕΥΠ, είχε υποκλέψει το τηλέφωνό της.

H Άρτεμις Σίφορντ

Περιγράφοντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι NYT επισημαίνουν ότι ο Πρωθυπουργός «έχει δεχθεί πιέσεις να εξηγήσει πώς και γιατί το Predator πουλήθηκε από την Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα, υποτίθεται εν αγνοία της κυβέρνησης, εναντίον μελών της κυβέρνησής του, πολιτικών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και στην πρόσφατη νομοθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την οποία καθίσταται αδύνατο να μάθει κάποιος εάν τέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, πριν την παρέλευση τριών ετών αφήνοντας σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι «η κυβέρνηση άλλαξε δύο φορές (σ.σ. τους νόμους) από τότε που ήρθαν στο φως μια σειρά υποθέσεων υποκλοπών».Καταλήγοντας, το αμερικανικό δημοσίευμα επισημαίνει για να τεθεί κάποιος στην Ελλάδα υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, γίνεται είτε για λόγους εθνικής ασφάλειας είτε για σοβαρές ποινικές έρευνες. Ακόμη προσθέτει ότι πάνω από ένα χρόνο μετά την παρακολούθηση της κας Σίφορντ, από την ΕΥΠ δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν της ζητήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές για οποιαδήποτε έρευνα.

«Δεν ξέρω γιατί στοχοποιήθηκα, αλλά δεν μπορώ να δω εύλογες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια πίσω από αυτό» δήλωσε η κα Σίφορντ.

ΠΗΓΗ >>

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr