Home ΔΙΕΘΝΗ Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για πάνω από 2 δισ. δολάρια – Αναμένονται ανακοινώσεις

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για πάνω από 2 δισ. δολάρια – Αναμένονται ανακοινώσεις

by _
0 comment 148 views
Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για πάνω από 2 δισ. δολάρια – Αναμένονται ανακοινώσεις
Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για πάνω από 2 δισ. δολάρια – Αναμένονται ανακοινώσεις

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για πάνω από 2 δισ. δολάρια – Αναμένονται ανακοινώσεις

Την είδηση μετέδωσαν οι Financial Times – Οι ελβετικές αρχές θα αλλάξουν τη νομοθεσία ώστε να μη χρειαστεί έγκριση των μετόχων για την εξαγορά

H ελβετική τράπεζα UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse ύστερα από αύξηση του προσφερόμενου τιμήματος σε πάνω από 2 δισ. δολάρια, όπως μετέδωσαν οι Financial Times.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι ελβετικές αρχές θα αλλάξουν την νομοθεσία έτσι ώστε να παρακάμψουν την αποδοχή της συμφωνίας από τη γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία πριν τη Δευτέρα.

Η συμφωνία αφορά στο σύνολο των μετοχών και θα υπογραφεί σήμερα το απόγευμα σε τιμή που θα είναι χαμηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 19:30 (τοπική ώρα, 20:30 ώρα Ελλάδας) μετά τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS.

Η UBS θα καταβάλλει περισσότερα από 0,50 φράγκα για κάθε μετοχή της Credit Suisse, τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της τράπεζες την Παρασκευή (1,86 φράγκα), σύμφωνα πάντα με τους Financial Times.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης, ανέφερε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε να προσφέρει γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισ. δολαρίων στην Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας. Kαμία από τις δύο τράπεζες δεν δέχθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η ελβετική κρατική ραδιοτηλεόραση SRF και άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει “μια σημαντική” συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα, χωρίς να αναφερθούν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα, το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse είχε απορρίψει προηγούμενη πρόταση να εξαγοραστεί από την UBS προς ένα δισ. δολάρια, γιατί θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέστηκε από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθεί μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Πρόσωπο που έχει γνώση των συνομιλιών είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι η UBS ζητούσε 6 δισ. δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση προκειμένου να αγοράσει την αντίπαλό της.

Άλλη πηγή είχε σημειώσει ότι οι συνομιλίες για την εξαγορά της Credit Suisse αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια, ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον ενωθούν οι δύο τράπεζες, ενδέχεται να καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών έκανε σήμερα έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

O Τζάστιν Σαν της Tron προσέφερε 1,5 δισ.

Το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Credit Suisse είχε εκδηλώσει με ανάρτησή του στο Twitter ο επιχειρηματίας Τζάστιν Σαν.

Ο ιδιοκτήτης της Tron, πλατφόρμας η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, υποστήριξε ότι ενδιαφέρεται να καταθέσει προσφορά 1,5 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Credit Suisse, προκειμένου «να την βάλει στον κόσμο του Web3.0».

.@UBS‘s bid for @CreditSuisse falls short. I would like to propose my own offer of $1.5 billion to acquire Credit Suisse and integrate it into the Web3.0 world. Switzerland has been one of the most crypto-friendly countries in the world.

— H.E. Justin Sun 孙宇晨 (@justinsuntron) March 19, 2023

«Η Ελβετία είναι μία από τις φιλικές προς τα crypto χώρες παγκοσμίως», επισήμανε και ενώ συνεχίζεται το θρίλερ για το μέλλον της Credit Suisse.

https://www.protothema.gr/economy/article/1351454/i-ubs-sumfonise-na-agorasei-tin-credit-suisse-gia-pano-apo-2-dis-dolaria/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr