Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Γιατί το ΚΥΣΕΑ ξήλωσε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ – Όλο το παρασκήνιο

Γιατί το ΚΥΣΕΑ ξήλωσε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ – Όλο το παρασκήνιο

by _
0 comment 179 views
Γιατί το ΚΥΣΕΑ ξήλωσε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ – Όλο το παρασκήνιο
Γιατί το ΚΥΣΕΑ ξήλωσε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ – Όλο το παρασκήνιο

Γιατί το ΚΥΣΕΑ ξήλωσε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ – Όλο το παρασκήνιο

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση το ΚΥΣΕΑ έκοψε σήμερα τον «Γόρδιο Δεσμό» της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατούσε στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας από την ημέρα των πρόσφατών κρίσεων και μετά. Σε έκτακτη συνεδρίαση του και χωρίς κανένας υπηρεσιακός παράγοντας να έχει ενημερωθεί για το παραμικρό, αποστράτευσε τον Αρχηγό του σώματος Κώστα Σκούμα, σε λιγότερο από ένα χρόνο θητείας, και στην θέση του τοποθέτησε τον μέχρι σήμερα Υπαρχηγό, Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Η αποστρατεία του Κώστα Σκούμα, για τους γνωρίζοντες τα παρασκήνια της Κατεχάκη ήταν αναμενόμενη για μετά τις εκλογές, όμως τελικά η Κυβέρνηση φαίνεται πως υποχρεώθηκε να επιταχύνει τις εξελίξεις, λόγω ενός ανηλεούς εσωτερικού πολέμου που είχε ξεσπάσει μετά τις κρίσεις με επίκεντρο το γραφείο του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και μοχλό τον πρώην πλέον Αρχηγό Κώστα Σκούμα και δύο τρείς ακόμη ανώτατους αξιωματικούς του «συστήματος του ογδόου ορόφου», όπως αναφέρουν όλες οι πηγές ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, μετά τις κρίσεις και την αποστρατεία των επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Ηλία Κοσσυβάκη και Πληροφοριών Νίκου Τσέτσικα, που θεωρούνταν  …το δεξί και το αριστερό χέρι του Υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, και την απομάκρυνση άλλων αξιωματικών του συστήματος αυτού από κομβικές υπηρεσίες, ξεκίνησε ένας εσωτερικός υπόγειος πόλεμος εναντίον των νέων στελεχών που επιλέχθηκαν από τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Γραμματέα, και αφού έπεσαν στο κενό οι διαρροές και οι καταγγελίες εναντίον αυτών των δύο πολιτικών προσώπων.

Το άτυπο αυτό εσωτερικό πόλεμο, λένε στο astinomiko.gr στελέχη της Κατεχάκη, συντόνιζε προσωπικά ο Αρχηγός Κώστας Σκούμας, ο οποίος είχε φτάσει σε σημείο να παρεμβαίνει σε επιχειρησιακά θέματα θέτοντας σε κίνδυνο σοβαρές επιχειρήσεις όπως αυτές των μέτρων τάξης στις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η επιχείρηση των ΜΑΤ κατά των «μπαχαλάκηδων» στην συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης, που ενώ οι διαταγές από τους επικεφαλής της ΓΑΔΑ ήταν να γίνει μακριά από τους διαδηλωτές και πριν οι «φορτωμένοι» με μολότοφ νεαροί βρουν από την οδό Σταδίου, οι διμοιρίες διατάχθηκαν να πραγματοποιήσουν τον εγκλωβισμό όταν πλέον οι «κουκουλοφόροι» είχαν βγει στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος με τα γνωστά αποτελέσματα. Κάτι που προκάλεσε την απορία ακόμη και των αξιωματικών που ήταν επικεφαλής των διμοιριών και σίγουρα θα προκαλέσει αντικείμενο έρευνας για το τι ακριβώς συνέβη και οι αρμόδιοι εκφωνητές και συντονιστές των ΜΑΤ έδωσαν ακριβώς τις αντίθετες διαταγές από αυτές του είχαν από τον κεντρικό σχεδιασμό της ΓΑΔΑ.

Όμως, αναφέρουν τα ίδια στελέχη της Κατεχάκη που γνωρίζουν καλά τα παρασκήνια που οδήγησαν στην αποπομπή του πρώην Αρχηγού Κώστα Σκούμα, υπήρχαν και άλλα …επεισόδια σε αυτό τον εσωτερικό πόλεμο, που δημιουργούσαν καθημερινά προβλήματα στους νέους αξιωματικού που ανέλαβαν κομβικές θέσεις μετά τις πρόσφατες κρίσεις, που για πρώτη φορά έγιναν με επιλογές του Τάκη Θεοδωρικάκου και όχι του Λευτέρη Οικονόμου.



Ένα χαρακτηριστικότερο, λένε, ήταν μια διαταγή του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου τις προηγούμενες ημέρες, που επέβαλε την φρούρηση επί 24ωρου βάσεως όλων των δομών που σχετίζονται με διπλωματικό προσωπικό αλλά και απλούς πολίτες συγκεκριμένης χώρας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα σε προσωπικό Αστυνομικών Τμημάτων της Αθήνας και των Νοτίων προαστίων, αφού για μια τέτοιας έκτασης φρούρηση στόχων, απαιτούνται εκατοντάδες αστυνομικοί!

Μετά την αποστρατεία Σκούμα και την ανάληψη της Αρχηγίας της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Λάζαρο Μαυρόπουλο, αναμένεται η αναπλήρωση μιας θέσης Αντιστρατήγου από τους Υποστρατήγους του σώματος.

Του Θάνου Σωτήρη

Γιατί το ΚΥΣΕΑ ξήλωσε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ – Όλο το παρασκήνιο

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr