Home Greek News «Ξεφούσκωσε» τελικά ο δήθεν «επαναστάτης» με τα….λόγια του αέρα του! Επιστολή μετάνοιας Πολάκη: «Πρόεδρε, έκανα λάθος» – «Συγγνώμη» σε Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους

«Ξεφούσκωσε» τελικά ο δήθεν «επαναστάτης» με τα….λόγια του αέρα του! Επιστολή μετάνοιας Πολάκη: «Πρόεδρε, έκανα λάθος» – «Συγγνώμη» σε Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους

by _
0 comment 219 views
«Ξεφούσκωσε» τελικά ο δήθεν «επαναστάτης» με τα….λόγια του αέρα του! Επιστολή μετάνοιας Πολάκη: «Πρόεδρε, έκανα λάθος» – «Συγγνώμη» σε Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους
«Ξεφούσκωσε» τελικά ο δήθεν «επαναστάτης» με τα….λόγια του αέρα του! Επιστολή μετάνοιας Πολάκη: «Πρόεδρε, έκανα λάθος» – «Συγγνώμη» σε Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους

Επιστολή μετάνοιας Πολάκη: «Πρόεδρε, έκανα λάθος» – «Συγγνώμη» σε Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους


Επιστολή του βουλευτή Χανίων προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος της αξιωματικής αντιποπλίτευσης

Αποδέκτης επιστολής του Παύλου Πολάκη  έγινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. 

Στην επιστολή του, ο βουλευτής Χανίων δηλώνει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ύστερα από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημειώνει πως «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα», ενώ χαρακτηρίζει ως «αστοχία» την αντίδραση του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά.

Επιχειρώντας να αποκαταστήσει την «ταραγμένη» σχέση του με την Κουμουνδούρου, τονίζει ακόμη πως στόχος του δεν ήταν σε καμιά περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων – δημοσιογράφων και «για αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μουν αναλογεί», καταλήγει, αναφερόμενος στην επίμαχη ανάρτησή του που οδήγησε στην απόφαση για απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια.Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που προκάλεσε «θύελλα»

polakis_post

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε ολόκληρο το κείμενο του Παύλου Πολάκη δεν αναφέρεται η λέξη συγγνώμη, ωστόσο ο τόνος της επιστολής είναι απολογητικός.

Να σημειωθεί ακόμη ότι αύριο, Σάββατο, ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, στην οποία συμμετέχει ο βουλευτής Χανίων, ωστόσο μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να συζητηθεί και η υπόθεση του Παύλου Πολάκη.

Επομένως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεννόηση με κάποια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση θέλοντας να «προλάβει» τη συνεδρίαση.

H επιστολή του Παύλου ΠολάκηΠάντως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν ότι ο Παύλος Πολάκης δεν θα βρίσκεται στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την Δευτέρα, καθώς η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη άλλαξε την σύνθεση της ομάδας και έβαλε στελέχη τα οποία είναι σχετικά με το αντικείμενο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Δηλαδή στην επιτροπή θα είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νίκος Βρούτσης, ο Νίκος Παππάς, ο Χρηστος Γιαννούλης, και ο Γιάννης Ραγκούσης. Η συμμετοχή του τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση δημιούργησε αίσθηση αν και επισήμως λέγεται ότι ήταν αναμενόμενη.

Το κείμενο της επιστολής του Παύλου Πολάκη

Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν΄ όψει της επικείμενης συνεδρίασης της ΠΓ αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη o τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.
Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση, η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να «κρυφακούει» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Παύλος Πολάκης

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr