Home Greek News Ο Πάπας Φραγκίσκος θα υπερασπιστεί τους Ορθοδόξους ενάντια στην εκδίωξη από το ιστορικό μοναστήρι του Κιέβου από τον Zelensky

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα υπερασπιστεί τους Ορθοδόξους ενάντια στην εκδίωξη από το ιστορικό μοναστήρι του Κιέβου από τον Zelensky

by _
0 comment 169 views

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα υπερασπιστεί τους Ορθοδόξους ενάντια στην εκδίωξη από το ιστορικό μοναστήρι του Κιέβου από τον Zelensky

Του Fabio G. C. Carisio
15 Μαρτίου 2023

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λαύρα Pechersk του Κιέβου μετά τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών να εκδιώξουν μοναχούς από τον εμβληματικό ορθόδοξο χριστιανικό χώρο της χώρας.

Μιλώντας στο τέλος ενός γενικού ακροατηρίου την Τετάρτη, ο ποντίφικας είπε ότι «σκέφτεται τους Ορθόδοξους μοναχούς στη Λαύρα του Κιέβου».

«Ζητώ από τα εμπόλεμα μέρη να σέβονται τους θρησκευτικούς χώρους», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι οι κληρικοί οποιουδήποτε δόγματος «είναι η υποστήριξη του λαού του Θεού».

Τα σχόλιά του έγιναν αφότου ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα έκκληση προς χριστιανούς ηγέτες διαφόρων δογμάτων και διεθνών οργανισμών για αυτό που περιέγραψε ως «απότομη αύξηση της κρατικής πίεσης στους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην Ουκρανία».

Zelensky backs Expulsion of Christian Monks after Seizing the Historic Kiev Pechersk Lavra Monastery

Αναφερόμενος στη Λαύρα του Κιέβου Pechersk, ο Kirill ζήτησε «κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτραπεί το αναγκαστικό κλείσιμο του μοναστηριού, το οποίο θα οδηγούσε σε παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων» πιστών.

Στις 10 Μαρτίου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας ισχυρίστηκε, χωρίς να παράσχει κανένα στοιχείο, ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας είχε παραβιάσει μια συμφωνία του 2013, βάσει της οποίας το κράτος τους επέτρεπε να διαχειρίζονται τον θρησκευτικό χώρο.

Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή στους κληρικούς να εκκενώσουν το μοναστήρι έως τις 29 Μαρτίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ GOSPA ΕΔΩ

Αυτό το άρθρο στα ιταλικά διατίθεται με ταυτόχρονη αυτόματη μετάφραση στα αγγλικά

IL PAPA INTERVIENE IN DIFESA DEI RELIGIOSI ORTODOSSI DI KIEV. Dopo l’Espulsione dal Monastero decisa da Zelensky

Επίσημη καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στον ΟΗΕ για διώξεις και θρησκευτικές διακρίσεις από το Κίεβο

@orthodoxeschristentum.de 15.3.23 | 💔☦️ #orthodox #ukraine #fy #foryou #christiantiktok #viral #news ♬ Einaudi: Experience – Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!… 

ΠΗΓΗ:

Pope Francis to Defend Orthodox Against Expulsion from Historical Kiev Monastery by Zelensky

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr