Home ΗΠΑ Οι τράπεζες των ΗΠΑ φέρεται να δανείστηκαν 164,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την Federal Reserve Bank την περασμένη εβδομάδα

Οι τράπεζες των ΗΠΑ φέρεται να δανείστηκαν 164,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την Federal Reserve Bank την περασμένη εβδομάδα

by _
0 comment 261 views

Οι τράπεζες των ΗΠΑ φέρεται να δανείστηκαν 164,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την Federal Reserve Bank (Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα) την περασμένη εβδομάδα

17 Μαρτίου 2023, 10:28 π.μ
από το Sputnik

Πίστωση εικόνας: Alex Wong/Getty Images

Το νέο σύνολο είναι αυξημένο από 4,58 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν μια εβδομάδα πριν από την κατάρρευση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές τράπεζες δανείστηκαν από την Federal Reserve το ποσό ρεκόρ 164,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα για να μετριάσουν τις επιπτώσεις από το κλείσιμο της τράπεζας Silicon Valley.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Πέμπτη ότι οι τράπεζες των ΗΠΑ δανείστηκαν το ποσό ρεκόρ των 152,8 δισ. δολαρίων από το παράθυρο προεξόφλησης την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Fed Reserve. Το παράθυρο προεξόφλησης είναι ένα backstop ρευστότητας (ασφαλιστικός μηχανισμός ρευστότητας δηλαδή) για τις τράπεζες.

Επιπλέον, οι τράπεζες των ΗΠΑ φέρεται να χρησιμοποίησαν 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια στη χρήση νέων διευκολύνσεων τις πρώτες τρεις ημέρες της τραπεζικής κρίσης.

Αυτό το νέο σύνολο είναι υψηλότερο από τα 4,58 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν μια εβδομάδα πριν από την κατάρρευση. Το τελευταίο ρεκόρ όλων των εποχών έφτασε τα 111 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Την Παρασκευή, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν τη Silicon Valley Bank, η οποία έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που κατέρρευσε από την οικονομική κρίση του 2008.

Η κατάρρευση της τράπεζας πιστεύεται ότι συνδέεται με την αύξηση των επιτοκίων που εξέδωσε η Federal Reserve, προκαλώντας την απομείωση των περιουσιακών στοιχείων στους ισολογισμούς πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Την Κυριακή, οι αρχές έκλεισαν επίσης την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη λόγω συστημικών κινδύνων, η οποία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ανέφερε προηγουμένως ότι η αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού ήταν το βασικό ζήτημα για την Silicon Valley Bank.


ΠΗΓΗ >>

https://www.infowars.com/posts/us-banks-reportedly-borrowed-record-164-8-billion-from-federal-reserve-over-past-week/

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr