Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία-Τρία αδελφάκια βιάστηκαν

Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία-Τρία αδελφάκια βιάστηκαν

by _
0 comment 272 views
Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία-Τρία αδελφάκια βιάστηκαν
Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία-Τρία αδελφάκια βιάστηκαν

Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία-Τρία αδελφάκια βιάστηκαν

[Επειδή η υπόθεση έχει παραγραφεί, η Εκκλησία ως είθισται ερευνά και θα απαντήσει σε τρία τέρμινα]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η υπόθεση αυτή ξέσπασε πριν 5 μήνες που είναι επαρκέστατος χρόνος για την Ελληνορθόδοξη μητρόπολη Γαλλίας να έχει καταλήξει και ανακοινώσει το πόρισμά της. Όμως όσο κι αν ψάξει κανείς στην ιστοσελίδα της («Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας»), δεν θα βρει τίποτα.

Τα κακοποιημένα παιδιά συνήθως δεν βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουνΕιδικά αν είναι αγόρια. Όταν και αν βρουν τη δύναμη να το κάνουν, στα πενήντα τους, όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή στη Γαλλία μέσα στο κλίμα του Me too, η υπόθεση έχει παραγραφεί. Ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Γαλλίας Δημήτριος, ανακοίνωσε (16.9.2022) “πως θα εξετάσει προσωπικά με μεγάλη προσοχή «κάθε περίπτωση που θα αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της έρευνας»”.

Σην θεόσωστη Μητρόπολη Γαλλίας (που υπάγεται στο πατριαρχείο της Πόλης), ο τωρινός δεσπότης της Δημήτριος διαδέχτηκε στις 18.9.2021, τον ιερότατο  Εμμανουήλ και τον βοηθό του τον Επίσκοπο  Μελιτινής ιερό Μάξιμο, που έφυγαν από τη χώρα για υψηλότερες αποστολές, ο πρώτος στην πρωτόθρονη Μητρόπολη Χαλκηδόνος και ο δεύτερος στη γηραιά Αλβιόνα, έχοντας υποστεί επιθέσεις, στις οποίες από χριστιανική εγκαρτέρηση δεν απάντησαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όπως αρχικώς εδηλώθη (Βλ. «Σεξουαλικά σκάνδαλα, Μητρόπολη Γαλλίας»-KALAMI.us25 Μαΐ 2019, «ΚΑΛΑΜΙ |απάντηση στον ΨΕΥΤΗ μητροπολίτη Χαλκηδόνος21 Φεβ 2021, «Τὸ «Καλάμι» διαψεύδει τὸν πρ. Γαλλίας-Ορθόδοξος Τύπος, 8 Μαρ 2021, «Η «Εμμανουέλα» και οι τεράστιες ευθύνες Βαρθολομαίου ….archbishopspyridon.gr-Ψηφιακό Αρχείο πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος)-(σημ. εκδικείται το πατριαρχείο για την απόλυσή του το 1999 από τη θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με ιερές αποκαλύψεις).



Παραθέτω συνδέσμους για τρία ξένα δημοσιεύματα, ένα γαλλόφωνο και δυο αγγλόφωνα, για τη Μονή της Ιερής παιδεραστίας: Α. «Pédo-criminalité au monastère: l’Église orthodoxe de France» (cathchurch- 16.9.2022). “Ο Μητροπολίτης Δημήτριος ανέλαβε να συναντήσει τα θύματα εάν το επιθυμούν, ενώ λυπάται για την έλλειψη επαγρύπνησης…”. ΒFrench Orthodox Church opens inquiry into child abuse” (ucanews-September 17, 2022 05:39 AM GMT-Updated: September 17, 2022 05:46 AM GMT). Γ. “Head of France’s Orthodox Church announces internal investigation into historic child abuse (Vyomica Berry, Updated: Sep 17, 2022, 06:50 AM IST) “In response, the head of the Orthodox Church in France Metropolitan Dimitrios «Reading this article and the information it contains, their statement is well-founded.»….. Previously, a major investigation released found that French clergy sexually abused more than 200,000 children over the past 70 years….” («…Γάλλοι κληρικοί κακοποίησαν σεξουαλικά περισσότερα από 200.000 παιδιά τα τελευταία 70 χρόνια…»).

Ακολουθεί στην Ελληνική, το δημοσίευμα της αριστερής Liberation, που χώνει την περίεργη δημοσιογραφική μύτη της εκεί που δεν την σπέρνουν:

(φωτ. της Μονής από το https://www.cath.ch/)

«Liberation: Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία τρία αδέλφια βιάστηκαν πριν από 44 χρόνια» (IEFIMERIDA.GR, 16/09/2022  23:00). «Σύμφωνα με καταγγελία, τρία αδέλφια βιάστηκαν κατ’ εξακολούθηση από το 1978 έως το 1980 σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία [σημ.Λ.: όταν μητροπολίτης ήταν ο άγιος Μελέτιος Καραμπίνης (βλ. «Εκκλησία: Δεχόμεθα την αποτέφρωσιν μ ό ν ο δια τους Rich and Famous«)]. Έπειτα από έρευνα της εφημερίδας «Libération», ήρθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για υπόθεση παιδεραστίας που χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Συγκεκριμένα, τρία αδέλφια, που σήμερα είναι 50 ετών, κακοποιήθηκαν επανειλημμένα από δύο μοναχούς κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, για τρία καλοκαίρια, από το 1978 έως το 1980, στο ορθόδοξο μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie, στη νότια Γαλλία, 60 χιλιόμετρα από το Μονπελιέ, το οποίο ανήκει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Τα αγόρια τότε ήταν 8, 10 και 12 ετών και οι μοναχοί, που καταγγέλλουν ως βιαστές τους, έχουν πλέον πεθάνει.

Ένας άλλος μοναχός, ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ομπέρ, που ζούσε τότε στο μοναστήρι, αναφέρει πως «τους πιστεύει» και τα γεγονότα είναι, λέει, «πιθανά». Παρότι ο ίδιος δηλώνει πως εκείνη την εποχή μόλις είχε πάει στο μοναστήρι και ήξερε πως οι μοναχοί ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, πίστευε πως «είχαν σχέσεις με νεαρούς 16 ετών». Τα τρία αδέλφια ζούσαν ξεχωριστά τον εφιάλτη τους ο καθένας. Οι τρεις αδελφοί δεν γνώριζαν ο ένας για την περίπτωση του άλλου, αφού για χρόνια δεν ανέφεραν την κακοποίησή τους. Ο ένας εξ αυτών διακομίσθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, ενώ οι γονείς τους δεν ήθελαν να μάθουν περισσότερα. Το 2010 ένα από τα αδέλφια επέστρεψε στο μοναστήρι με σκοπό να σκοτώσει έναν από τους δύο μοναχούς, όμως μεταπείσθηκε από τους άλλους δύο αδελφούς του. Οι τρεις αδελφοί είναι σίγουροι ότι υπήρξαν κι άλλα θύματαΟι θύτες δεν μετανόησαν ποτέ. Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γαλλίας, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, δήλωσε ότι «θα διεξαχθεί έρευνα, χωρίς κωλυσιεργία, στο συγκεκριμένο μοναστήρι, για το παρελθόν και το παρόν του», εκφράζοντας «αποτροπιασμό» και «μεγάλη θλίψη». Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει προσωπικά με μεγάλη προσοχή «κάθε περίπτωση που θα αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της έρευνας».

Τι έγινε λοιπόν με την έρευνά σας Πανιερότατε; Πότε θα ανακοινώσεε τα συμπεράσματά σας στο ποίμνιο, που κι αυτό δυστυχώς ούτε σας πιέζει ούτε δείχνει έτοιμο να υποστεί διάψευση των ευλαβών του αυταπατών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ (από την Ορθόδοξη παρουσία στη Γαλλία)

Συμβαίνουν και εις Ορθοδόξους Παρισίους:


«Ερωτική αντιζηλία πίσω από την απόπειρα δολοφονίας» «ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και είπε ότι ο Ελληνορθόδοξος ιερέας της Λυών είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του».


Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε΄)«Αφορά την Αυτού Θειοτάτη Σεβασμιότητα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τραχείας Παύλο, που στην ιστοσελίδα του οικ.πατριαρχείου εμφανίζεται ως «εφησυχάζων» («Εφησυχάζοντες Αρχιερείς του Θρόνου»)…..Βρεττανό (πρώην Αγγλικανό) Άγιο Τραχείας, που χειροτονήθηκε στις 2/6/1991, όντας χήρος από την Γαλλίδα ορθόδοξη ρωσικής καταγωγής γυναίκα του.Η Αγιότης του ο Παύλος, κατηγορήθηκε στην γαλλική Δικαιοσύνη πως τα Χριστούγεννα του 1999 παρενόχλησε στο λουτρό του 11χρονο Άγγλο ορφανό που ζούσε με την γιαγιά του…». (βλ. και «Bishop accused of molesting boy alleges conspiracy», independent.co.uk., 8.6. 2001. «Το προσωπικό του ημερολόγιο, που κατασχέθηκε από τους ερευνητές και διέρρευσε, εν μέρει, στον γαλλικό Τύπο, αφηγείται την πρώτη του συνάντηση με το αγόρι. Μιλάει για την «ξέφρενη αναζήτηση της σωματικής ηδονής» του επισκόπου και την «αποτυχία μου στον αυτοέλεγχο». Ωστόσο, οι δικηγόροι του Επισκόπου διαμαρτυρήθηκαν για την επιλεκτική διαρροή του ημερολογίου…»).

«Η ορθόδοξη παράδοση συνεχίζεται. Ο «μοντέρνος» ιερέας της Λυών κ. Νικόλαος ….».  «Η απόπειρα δολοφονίας του Κρητικού ιερέα έφερε στο φως τη δεκαετή βαθιά κρίση που βιώνει η κοινότητα των ομογενών ©Μαριάννα ΚακαουνάκηΚαθημερινή», 27.12.2020 • 08:42.

ΠΗΓΗ >>

Παιδεραστία σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Γαλλία-Τρία αδελφάκια βιάστηκαν

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr