Home ΗΠΑ Δουλειά εκ των…ΕΣΩ: Άλλαξε σιωπηλά το CDC τις πληροφορίες τοξικότητας σχετικά με το βινυλοχλωρίδιο ημέρες ΠΡΙΝ ΑΠΟ τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο για να μην θορυβηθούν οι κάτοικοι για αυτό και τώρα έχει αρχίζει να μολύνει όλη την πολιτεία!!!

Δουλειά εκ των…ΕΣΩ: Άλλαξε σιωπηλά το CDC τις πληροφορίες τοξικότητας σχετικά με το βινυλοχλωρίδιο ημέρες ΠΡΙΝ ΑΠΟ τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο για να μην θορυβηθούν οι κάτοικοι για αυτό και τώρα έχει αρχίζει να μολύνει όλη την πολιτεία!!!

by _
0 comment 340 views
Δουλειά εκ των…ΕΣΩ: Το CDC άλ…
Δουλειά εκ των…ΕΣΩ: Το CDC άλ…

Δουλειά εκ των…ΕΣΩ: Άλλαξε σιωπηλά το CDC τις πληροφορίες τοξικότητας σχετικά με το βινυλοχλωρίδιο ημέρες ΠΡΙΝ ΑΠΟ τον εκτροχιασμό τρένου στο Οχάιο για να μην θορυβηθούν οι κάτοικοι για αυτό και τώρα έχει αρχίζει να μολύνει όλη την πολιτεία!!!

17 Φεβρουαρίου 2023 Baxter Dmitry

Το CDC επεξεργάστηκε το τοξικολογικό προφίλ του χλωριούχου βινυλίου, αυξάνοντας μαζικά το επίπεδο θανατηφόρου έκθεσης και αφαιρώντας πληροφορίες για το πώς η χημική ουσία επηρεάζει τα παιδιά, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο που εκτόξευσε τεράστιες ποσότητες της χημικής ουσίας στο περιβάλλον.

Η ενημέρωση του CDC άλλαξε τη θανατηφόρα έκθεση από 100 PPM (parts per million, μέρη ανά εκατομμύριο) σε 100.000 PPM. Το επίπεδο θανατηφόρου έκθεσης παρέμενε το ίδιο για 17 χρόνια προτού το CDC αποφασίσει να ενημερώσει τον αριθμό λίγο ΠΡΙΝ τον εκτροχιασμό, όπου χύθηκαν πολύ τοξικά χημικά ή κάηκαν, αφήνοντας μια χημική δυσοσμία στον αέρα σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα.

Την καταστροφή υποβάθμιισε η κυβέρνηση Μπάιντεν και τα μέσα ενημέρωσης και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έκρινε το νερό «ασφαλές -δήθεν!– για κατανάλωση» – παρά τις υπάρχουσες αναφορές για την άγρια ζωή και τα κατοικίδια ζώα που πεθαίνουν στην πληγείσα περιοχή.



Τώρα φαίνεται ότι ακόμη και το CDC ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών που εμπλέκονται στη συντριβή, ένα από αυτά είναι το χλωριούχο βινύλιο, ένα αέριο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός πλαστικού που είναι γνωστό ως χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC). Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, το χλωριούχο βινύλιο είναι καρκινογόνος παράγοντας που συνδέεται με διάφορα είδη καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του ήπατος, του εγκεφάλου και του πνεύμονα, καθώς και με το λέμφωμα και τη λευχαιμία.

Το Evie Magazine αναφέρει: Τον Ιανουάριο του 2023, το τοξικολογικό προφίλ για το χλωριούχο βινύλιο αναθεωρήθηκε από τις αρχικές οδηγίες που δημοσιεύθηκαν στο Ομοσπονδιακό Μητρώο πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες – για την ακρίβεια στις 17 Απριλίου 1987. Ενώ τα τοξικολογικά προφίλ ενημερώνονται περιστασιακά, οι χρήστες ανησυχούν για την περίεργη χρονική στιγμή.

Η ιστοσελίδα του CDC για το χλωριούχο βινύλιο τροποποιήθηκε επίσης πρόσφατα. Μια αρχειοθετημένη έκδοση εμφανίζει μια μεγαλύτερη, πιο λεπτομερή σελίδα Συχνών Ερωτήσεων πριν γίνουν οι αλλαγές. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει μια μακρά λίστα με συχνές ερωτήσεις με πρόσθετες πληροφορίες. Το προφίλ είχε αρχικά τις ακόλουθες ενότητες: “Πώς μπορεί το χλωριούχο βινύλιο να επηρεάσει τα παιδιά;” και “Έκανε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συστάσεις για την προστασία της ανθρώπινης υγείας;” – αλλά και τα δύο αφαιρέθηκαν από τότε.

Η περιγραφή στην ενότητα για τα παιδιά είπε αρχικά: «Δεν έχει αποδειχθεί ότι το χλωριούχο βινύλιο προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στους ανθρώπους, αλλά μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι το χλωριούχο βινύλιο μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη. Μελέτες σε ζώα δείχνουν επίσης ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα από τους ενήλικες στον καρκίνο που προκαλείται από το βινυλοχλωρίδιο». Αυτό ακούγεται σαν σημαντική πληροφορία, ειδικά αφού οικογένειες ζουν στη ζώνη έκρηξης πετρελαίου. Γιατί λοιπόν να το αφαιρέσουν αυτό;

Ο επικεφαλής της EPA, Μάικλ Ρέγκαν, περπάτησε κατά μήκος μιας πλωτής οδού που εξακολουθεί να μυρίζει χημικά την Τετάρτη και προσπάθησε να πείσει τους δύσπιστους κατοίκους ότι το νερό ήταν κατάλληλο για πόσιμο και ο αέρας ασφαλής για να αναπνεύσει γύρω από την Ανατολική Παλαιστίνη.

«Ζητώ να εμπιστευτούν την κυβέρνηση. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης», είπε ο Ρίγκαν. «Δοκιμάζουμε για ό,τι υπήρχε σε αυτό το τρένο».



Οι οργανισμοί συνεχίζουν να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους αυτών των χημικών ουσιών ακόμη και όταν οι ειδικοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους. Ο καθηγητής Χημικής Μηχανικής, Δρ Έρικ Μπέκαμ, ενημέρωσε το NewsNation για τη σοβαρότητα αυτών των τοξινών. «Είναι ύποπτο καρκινογόνο. Η μακροχρόνια έκθεση σχετίζεται με καρκίνους, ιδιαίτερα του ήπατος», είπε. «Οι βραχυπρόθεσμες εκθέσεις, αν είναι αρκετά υψηλές, είναι απλώς τοξικές – μπορεί να σας βλάψουν και να σας σκοτώσουν».

Είναι ενδιαφέρον πώς το CDC, το οποίο έχει περάσει χρόνια προωθώντας ένα εμβόλιο για έναν «θανατηφόρο ιό», τώρα σιωπά για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Οχάιο.

-Μπάξτερ Ντμίτρι
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

ΠΗΓΗ: https://newspunch.com/inside-job-cdc-changed-toxicity-info-on-vinyl-chloride-days-before-derailment/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr