Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: «Μετωπική» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα διλήμματα της κάλπης και τους πλειστηριασμούς

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: «Μετωπική» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα διλήμματα της κάλπης και τους πλειστηριασμούς

by _
0 comment 259 views
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: «Μετωπική» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα διλήμματα της κάλπης και τους πλειστηριασμούς
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: «Μετωπική» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα διλήμματα της κάλπης και τους πλειστηριασμούς

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: «Μετωπική» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα διλήμματα της κάλπης και τους πλειστηριασμούς

Στα διλήμματα των εκλογών επικεντρώνεται η σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα. Η πρώτη κάλπη είναι κρίσιμη, επιμένει ο πρωθυπουργός, που επαναφέρει την απειλή σχηματισμού μιας κυβέρνησης ηττημένων. Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για εκλογές μεγάλων εκπλήξεων και για προοδευτική κυβέρνηση νικητών από την πρώτη Κυριακή, με απλή αναλογική.

Στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής «ξετυλίγουν», κατά κύριο λόγο, τα προεκλογικά τους αφηγήματα κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Διαξιφισμοί» για τα διλήμματα της κάλπης

Με επίσκεψη στη Φλώρινα και το νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5», ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία. Και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εξέπεμψε το μήνυμα της συνεχούς στήριξης των πολιτών, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα, που λαμβάνονται, αλλά και για τους πλειστηριασμούς. «Αυτό είναι κάτι το οποίο εκτιμάται και από τους συνταξιούχους, οι οποίοι – θέλω να θυμίσω – έχουν και μνήμη και κρίση. Θυμούνται ποιος πετσόκοψε τις συντάξεις τους, θυμούνται ποιος ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου, θυμούνται πολύ καλά πως έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ το 2015, όταν έκλεισαν οι τράπεζες» και πρόσθεσε: «Είναι βαθιά υποκριτικό να ασκείται κριτική από κυβέρνηση που νομοθέτησε το services και την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».



Προτάσσοντας στη «γαλάζια» στρατηγική τον θετικό λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε εκ νέου τη σημασία της πρώτης κάλπης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Με το ζόρι προσπαθεί να συσπειρώσει το κοινό του μπας και προσεγγίσει το ποσοστό το οποίο πήρε στις εκλογές του ’19. (…) Η αναφορά την οποία είχα κάνει στην πολιτική τερατογένεση – ίσως το θυμάστε, την είχα κάνει στη ΔΕΘ το 2022 – ισχύει. Αριθμητικά θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από το δεύτερο, τρίτο και το τέταρτο κόμμα. Είναι ένα ενδεχόμενο. Πιστεύω τον κ. Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα το διερευνήσει; Δεν τον πιστεύω. (…) Οι πολίτες οι οποίοι θα ψηφίσουν στην πρώτη κάλπη να γνωρίζουν ότι αριθμητικά αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να υπάρξει, ότι μπορεί να προέκυπτε μια τέτοια κυβέρνηση, άσχετα αν αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο διότι το «προοδευτικό μέτωπο» το οποίο προσπαθεί να διαμορφώσει ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να έχει πολλούς αποδέκτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με «βέλη» κατά της κυβέρνησης

Σποτ 46 δευτερολέπτων με τον τίτλο: «700.000 κατοικίες στους «Πάτσηδες», Νέα Δημοκρατία: Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Α. Τσίπρας: «Θύμα» της κυβέρνησης η μεσαία τάξη

Η μεσαία τάξη σήμερα επιβιώνει με κουπόνια και κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της τόνισε στον Alpha ο Α. Τσίπρας. Ταυτόχρονα υπογράμμισε την δέσμευση του για προστασία της πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας ότι χρειάζεται ένα βιώσιμο πλαίσιο για ευάλωτους πολίτες, με επιδότηση της δόσης.

«Για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνο η καθαρή νίκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα το κόμμα του να κόψει πρώτο το νήμα. Ο κ. Τσίπρας απέρριψε για μια ακόμα φορά τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων και απηύθυνε εκ νέου την πρόσκληση για τηλε – διάλογο με τον πρωθυπουργό. «Με τέτοια δημοσκοπική υπεροχή γιατί βάζει τέτοια θέματα, δεν μας απασχολούν αυτά. (…) Θα κριθεί ποιοι θα πάνε στην κάλπη, αν κινητοποιηθούν οι νέοι. Θα είναι εκλογές εκπλήξεων».

Ομαδικά «πυρά» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης



«Βολές» από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης, μετά την απόρριψη των τροπολογιών για την προστασία της κύριας κατοικίας. «Και αυτή την φορά απέδειξε ότι μέλημά της δεν είναι ούτε η θωράκιση της μεσαίας τάξης ούτε η προστασία των ευάλωτων πολιτών», δήλωσε ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής του κόμματος.

Εντύπωση προκάλεσε η ανατρεπτική ερώτηση, στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού που είχε άρωμα Αγίου Βαλεντίνου. «Συνοδεύομαι από τη σύζυγό μου, την οποία κάλεσα να περάσει την ημέρα των ερωτευμένων μαζί μου στη Δυτική Μακεδονία, μία Περιφέρεια την οποία αγαπώ ιδιαίτερα. Οπότε νομίζω ότι από αυτά μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος | ΕΡΤ

ΠΗΓΗ >>

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: «Μετωπική» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα διλήμματα της κάλπης και τους πλειστηριασμούς

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr