Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Θα αναβαθμιστεί η Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη Θράκη;

Θα αναβαθμιστεί η Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη Θράκη;

by _
0 comment 354 views
Θα αναβαθμιστεί η Υπηρεσία …
Θα αναβαθμιστεί η Υπηρεσία …

Θα αναβαθμιστεί η Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη Θράκη;

 

*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Η τοποθέτηση του Ξανθιώτη Αντιστράτηγου Γιώργου Κέλλη στη νευραλγική θέση του Υποδιοικητή της ΕΥΠ στην Αθήνα, σίγουρα δημιούργησε ένα κλίμα διαφορετικό απο αυτό που επικρατούσε τόσο καιρό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο κ. Κέλλης, υπο τον πολύπειρο πρέσβη κ. Δεμίρη (Διοικητή), γνωρίζει πολλά για τη Θράκη, τα θέματα διασυνοριακής ασφάλειας και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ένας “ξένος” με το συναίσθημα των θρακιωτών, που αναμένουν αλλαγές σε πολλαπλά επίπεδα και αναχαίτιση του εκτουρκισμού στην περιοχή με τους αντίστοιχους ανεξέλεγκτους πράκτορες της Άγκυρας που έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά στη Θράκη.

Από το 2018 και μετέπειτα, μετά την αποχώρηση των 13 κορυφαίων στελεχών της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, η Υπηρεσία υποστελεχώθηκε, υπολειτουργεί, και πολλές φορές τις υπηρεσίες τεκμηρίωσης και παρακολούθησης εθνικών θεμάτων και πληροφοριών επωμίστηκε τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και το αρμόδιο τμήμα του Δ’Σ.Σ.



Η απουσία της επίσης πολύπειρης Αγγελικής Ρούσσου, Διοικητού της ΕΥΠ Κομοτηνής, κατέστησε την Υπηρεσία ουσιαστικά ανάπηρη να επεξεργαστεί και να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, επιχειρησιακά η υπηρεσία να χωλαίνει, να είναι υποδιαίστερη και κατώτερη των περιστάσεων και οι τούρκοι πράκτορες να κάνουν ουσιαστικά “πάρτι” σε βάρος της Ελλάδας.

Μαζί με την κα Ρούσσου, αποχώρησαν και άλλα έμπειρα στελέχη, απο το επιχειρησιακό προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ. που είχε αποσπασθεί εκεί και με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους και το πιο αποτελεσματικό επιχειρησιακό σύστημα προς την Αθήνα.

Απαιτούνται αλλαγές

Έκτοτε και μετά την αποχώρηση των στελεχών που προαναφέραμε η υπηρεσία στην Κομοτηνή υπάρχει ως ένα “αδρανές υποκατάστημα” και επαφίεται στην καλή θέληση των σημερινών υπαλλήλων που και αυτοί απο την πλευρά τους, δεν έχουν μία σωστή καθοδήγηση, λόγω ανεπάρκειας γνώσεων για τη διαβαλκανική κατάσταση.

Συνεπώς τόσο ο κ. Δεμίρης, πολύ περισσότερο ο κ. Κέλλης, πρέπει να οργανώσουν άμεσα, καθολικά την Υπηρεσία της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, με ευθύνη τη Θράκη, την Αν. Θράκη και τη Νότια Βουλγαρία – Σκόπια – Σερβία.

Απαιτείται να επιστρέψουν στελέχη που έχουν γνώση και ήθος, διαθέτουν γλωσσικό γνωστικό επίπεδο και έχουν επιχειρησιακή επάρκεια, διαθέτουν δε και πλειάδα πηγών πληροφόρησης, στοιχεία ουσιαστικά για την λειτουργία της νευραλγικής υπηρεσίας στη Θράκη.



Θα λέγαμε ότι είναι ΕΥΘΥΝΗ του κου Κέλλη πλέον, να δώσει ένα τέλος στην ανοχύρωτη επιχειρησιακά και πληροφοριακά Θράκη, να αναλάβει πρωτοβουλία για τον τόπο καταγωγής του, για το Ευρωπαϊκό Σύνορο, για τη Θράκη της γεωστρατηγικής θέσης.

Είναι ίσως η μοναδική φορά, που στην ηγεσία της ΕΥΠ βρίσκεται επιτελικά ένας άνθρωπος της Θράκης και οφείλει να προστατεύσει την πιο κρίσιμη εθνικά και γεωπολιτικά περιοχή της χώρας μας.

ΠΗΓΗ >> https://thracenews.gr/tha-anavathmistei-i-ypiresia-pliroforion-eyp-sti-thraki/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr