Home Greek News Η PFIZER ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ 3 ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Η PFIZER ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ 3 ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer έκανε «παραπλανητικά και ακατάλληλα» σχόλια σχετικά με τα εμβόλια Covid για παιδιά

by _
0 comment 266 views
Η PFIZER ΚΡΗΘΗΚΕ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ 3 ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
Η PFIZER ΚΡΗΘΗΚΕ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ 3 ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Η PFIZER ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ 3 ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer έκανε «παραπλανητικά και ακατάλληλα» σχόλια σχετικά με τα εμβόλια Covid για παιδιά

6 Φεβρουαρίου 2023
-Του Niamh Harris

Ρυθμιστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε την Pfizer ένοχη για παραβίαση τριών τμημάτων του Κώδικα Πρακτικής των Βρετανικών Φαρμακευτικών Προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC που μεταδόθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, Ph.D., έκανε «παραπλανητικά» και «ανεπιφύλακτα» σχόλια προωθώντας τη χρήση εμβολίων mRNA στα μικρά παιδιά για τον COVID-19.

Καταγγελία κατά της Pfizer Pharmaceutical υποβλήθηκε από την ομάδα “Us For Them”, “μια ομάδα εκστρατείας υπό την ηγεσία γονέων, στις 11 Δεκεμβρίου στην Αρχή Πρακτικής του Κώδικα Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου (PMCPA, Prescription Medicines Code of Practice Authority) – τη ρυθμιστική αρχή που είναι υπεύθυνη για την αστυνόμευση των προωθήσεων συνταγογραφούμενων φαρμάκων στο το Ηνωμένο Βασίλειο.



Το Children’s Health Defense αναφέρει: Στη συνέντευξη στο BBC, ο Bourla είπε ότι εναπόκειται στους ρυθμιστικούς φορείς να καθορίσουν εάν θα εγκρίνουν και θα διανείμουν εμβόλια σε παιδιά κάτω των 11 ετών, αλλά σκέφτηκε ότι «η ανοσοποίηση αυτής της ηλικιακής ομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη θα ήταν πολύ καλή ιδέα,” σύμφωνα με την αναφορά περίπτωσης PMCPA που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα.

Εκείνη την εποχή, κανένα εμβόλιο κατά του COVID-19 δεν είχε εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) στα παιδιά κάτω των 12 ετών, επομένως το πάνελ διαπίστωσε ότι τα σχόλια του Bourla παραβίαζαν τον κώδικα.

Αναφερόμενος σε πιθανές διαταραχές στο σχολείο και την πιθανότητα για long COVID, ο Μπουρλά είπε επίσης: «Έτσι, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι τα οφέλη ήταν εντελώς υπέρ του να το κάνουμε [εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID-19]».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα».

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι αυτές οι ισχυρές δηλώσεις γνώμης θα μπορούσαν να οδηγήσουν το κοινό να συμπεράνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για πιθανές παρενέργειες ή ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων, που δεν είχαν προσδιοριστεί από τις υγειονομικές αρχές.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2021, η UsForThem υπέβαλε την καταγγελία της στο PMCPA επικαλούμενη τον προωθητικό χαρακτήρα των αναφορών του BBC και την αδυναμία του Bourla να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου που διέπουν την προώθηση των φαρμάκων.

Αφού το PMCPA έκρινε ότι οι δηλώσεις του Bourla παραβίαζαν ορισμένους κανόνες στον κώδικα πρακτικής της ABPI, η Pfizer άσκησε έφεση, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι δηλώσεις του είχαν «έντονο χαρακτήρα χωρίς επιφυλάξεις».



Η ρυθμιστική αρχή είπε επίσης ότι οι δηλώσεις υπονοούσαν ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού σε υγιή παιδιά ηλικίας 5-11 ετών» και ότι η επίπτωση ήταν «παραπλανητική και ανίκανη να τεκμηριωθεί».

Το συμβούλιο προσφυγών επικύρωσε πέντε κατηγορίες για παραβιάσεις τριών κωδικών ABPI που απαιτούν οι πληροφορίες και οι ισχυρισμοί «να είναι ακριβείς, ισορροπημένες, ικανές να τεκμηριωθούν, να μην δημιουργούν αβάσιμες ελπίδες επιτυχούς θεραπείας και να μην είναι παραπλανητικές όσον αφορά την ασφάλεια του προϊόντος, ανέφερε η Epoch Times.

Το PMCPA δημοσίευσε την τελική του απόφαση στις 27 Ιανουαρίου, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κατάθεση της αρχικής καταγγελίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – τον Φεβρουάριο του 2022 – η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να προσφερθεί σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, αλλά η επιτροπή είπε ότι η σύσταση ήταν «μη επείγουσα».

Το UsForThem γιόρτασε στο Twitter:

Νιάμ Χάρις
Συγγραφέας στο News Punch

UK Regulator Says Pfizer CEO Made ‘Misleading & Unqualified’ Comments About Covid Jabs For Kids

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr