Home ΔΙΕΘΝΗ Σύμμαχος-ΠΡΟΔΟΤΗΣ του Μπολσονάρο αποκαλύπτει συνωμοσία για να παραμείνει στην εξουσία

Σύμμαχος-ΠΡΟΔΟΤΗΣ του Μπολσονάρο αποκαλύπτει συνωμοσία για να παραμείνει στην εξουσία

by _
0 comment 200 views
Σύμμαχος του Μπολσονάρο αποκαλύπτει συνωμοσία για να παραμείνει στην εξουσία
Σύμμαχος του Μπολσονάρο αποκαλύπτει συνωμοσία για να παραμείνει στην εξουσία

Σύμμαχος του Μπολσονάρο αποκαλύπτει συνωμοσία για να παραμείνει στην εξουσία

03.02.2023, 00:23
«Καίει» τον ακροδεξιό πολιτικό και τους συνεργάτες του Βραζιλιάνος γερουσιαστής με δηλώσεις που αποκαλύπτουν ένα κρυφό σχέδιο να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν τον περασμένο Οκτώβρη στη χώρα και να παραμείνει ο Μπολσονάρο στην εξουσία.

«Βόμβα» από πρώην στενό σύμμαχο του ακροδεξιού πολιτικού, ο οποίος αποκαλύπτει την ύπαρξη συζητήσεων και σχεδίων προκειμένου να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία και να παραμείνει ο Μπολσονάρο στην εξουσία.

Ο Βραζιλιάνος γερουσιαστής, Μάρκος Ντο Βαλ, ο οποίος έχει, πλέον, στραφεί κατά του πρώην προέδρου, αποκάλυψε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι είχε δώσει το «παρών» σε συνάντηση, παρουσία του Μπολσονάρο, στην οποία συνεργάτες του προσπάθησαν να τον πείσουν προκειμένου να συμμετέχει σε συνωμοσία κατά του Λούλα ντα Σίλβα.

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκέμβρη και το πλάνο «σωτηρίας της Βραζιλίας» προέβλεπε να παγιδεύσουν τον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αλεχάντρε ντε Μοράες να προβεί σε σχόλια που θα τον εξέθεταν. Οι συνομιλίες επρόκειτο να ηχογραφηθούν και τα «ντοκουμέντα» θα χρησιμοποιούνταν στη συνέχει για τη σύλληψή του. Η σύλληψη του ντε Μοράες θα εμπόδιζε τον Λούλα ντα Σίλβα να ορκιστεί πρόεδρος την 1η Ιανουαρίου.



Στη συνάντηση ο Μπολσονάρο «καθόταν σιωπηλός», ενώ ο Ντανιέλ Σιλβέιρα, επίσης μέλος του Κογκρέσου ανέλυε το πλάνο.

Ο ντο Βαλ υποστηρίζει ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στην συνωμοσία, ενώ οι καταγγελίες αυτές έρχονται την ώρα που ο Σιλβέιρα συνελήφθη στο Ριο ντε Τζανέιρο μετά από εντολή του ντε Μοράες, με την κατηγορία της προσβολής της δικαστικής εξουσίας και του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Έχει, ακόμη, διατάξει τον ντο Βαλ να καταθέσει ενώπιον της ομοσπονδιακής αστυνομίας εντός πέντε ημερών στο πλαίσιο των ερευνών για ενδεχόμενη προσπάθεια του πρώην προέδρου να ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Οι καταγγελίες του ντο Βαλ έρχονται για να προστεθούν σε αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι ο ακροδεξιός πολιτικός προσπάθησε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις της 8ης Ιανουαρίου σε κεντρικά κυβερνητικά κτίρια στη Μπραζίλια.

Αρχικά ο Ντο Βαλ έκανε τις συγκεκριμένες καταγγελίες μέσω Instagram το βράδυ της Τετάρτης, ενώ το ακροδεξιό περιοδικό Veja δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο ο Μπολσονάρο φέρεται να είχε δηλώσει στον γερουσιαστή ότι ο ίδιος και οι σύμβουλοι ασφαλείας του συμφωνούν με το σχέδιο παγίδευσης του Ντε Μοράες.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, πάντως, ο ντο Βαλ έδωσε διαφορετική εκδοχή λέγοντας ότι ο Σιλβέιρα ήταν εκείνος που μιλούσε συνεχώς στη συνάντηση.

Ο Ντο Βαλ είναι, μέχρι στιγμής, ο πιο στενός σύμμαχος του Μπολσονάρο που στρέφεται κατά του πρώην προέδρου, κάτι που αποτελεί σημάδι της ολοένα και μεγαλύτερης απομόνωσής του.

ΠΗΓΗ >>

https://www.efsyn.gr/kosmos/latiniki-ameriki-karaibiki/377002_symmahos-toy-mpolsonaro-apokalyptei-synomosia-gia-na

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr