Home Greek News Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για την επέλαση του χιονιά – Που θα χτυπήσει

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για την επέλαση του χιονιά – Που θα χτυπήσει

by _
0 comment 162 views
 
 

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για την επέλαση του χιονιά – Που θα χτυπήσει

Έντονες χιονοπτώσεις εκδηλώνονται σε Φλώρινα, Πτολεμαϊδα, Κοζάνη και Ήπειρο- Πως κινείται η κακοκαιρία – Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα – Σε ποιες περιοχές έφυγαν τα μηνύματα του 112

Από τη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Λίγα λεπτά μετά τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε να χιονίζει έντονα στη Φλώρινα, την Πτολεμαϊδα και την Κοζάνη και σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ψύχους του φετινού χειμώνα το οποίο αναμένεται να επεκταθεί τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τις Σποράδες και θα συνοδευτεί από ισχυρούς ανέμους και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που έρχεται από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη αναμένεται να πλήξει και την Αττική με πιθανό ενδεχόμενο να φέρει χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας! Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό και ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου μετά από σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία έφυγαν τα πρώτα μηνύματα του 112 στους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Σποράδων προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή τους. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, Περιφέρειας και Δήμων, για τον καλύτερο συντονισμό και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, την Αττική Οδό, τη λεωφόρο Υμηττού, την περιφερειακή Αιγάλεω, την παλαιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών και από το πρωί της Κυριακής για όλα τα οχήματα στην Πάρνηθος μετά το τελεφερίκ.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού από το windy.com

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ! >> https://www.protothema.gr/greece/article/1336397/kakokairia-barbara-sunagermos-gia-tin-epelasi-tou-hionia-pou-tha-htupisei-tis-epomenes-ores/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr