Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Το παρακράτος ΕΥΠ – Predator, τα “τηλεφωνικά μυστικά” της οικογένειας Μητσοτάκη και οι 117 στόχοι παρακολούθησης μέχρι σήμερα! Το τηλεφώνημα της Αλεξίας Μπακογιάννη σε εκδότη και το “αντίγραφο” της συνομιλίας στο Μαξίμου. “Αυτή δίνει πληροφορίες στους αντιπάλους μας πρόεδρε” έλεγε στο Μητσοτάκη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Το παρακράτος ΕΥΠ – Predator, τα “τηλεφωνικά μυστικά” της οικογένειας Μητσοτάκη και οι 117 στόχοι παρακολούθησης μέχρι σήμερα! Το τηλεφώνημα της Αλεξίας Μπακογιάννη σε εκδότη και το “αντίγραφο” της συνομιλίας στο Μαξίμου. “Αυτή δίνει πληροφορίες στους αντιπάλους μας πρόεδρε” έλεγε στο Μητσοτάκη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

by _
0 comment 235 views
Το παρακράτος ΕΥΠ – Predator, τα “τηλεφωνικά μυστικά” της οικογένειας Μητσοτάκη και οι 117 στόχοι παρακολούθησης μέχρι σήμερα! Το τηλεφώνημα της Αλεξίας Μπακογιάννη σε εκδότη και το “αντίγραφο” της συνομιλίας στο Μαξίμου. “Αυτή δίνει πληροφορίες στους αντιπάλους μας πρόεδρε” έλεγε στο Μητσοτάκη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
Το παρακράτος ΕΥΠ – Predator, τα “τηλεφωνικά μυστικά” της οικογένειας Μητσοτάκη και οι 117 στόχοι παρακολούθησης μέχρι σήμερα! Το τηλεφώνημα της Αλεξίας Μπακογιάννη σε εκδότη και το “αντίγραφο” της συνομιλίας στο Μαξίμου. “Αυτή δίνει πληροφορίες στους αντιπάλους μας πρόεδρε” έλεγε στο Μητσοτάκη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2023

Το παρακράτος ΕΥΠ – Predator, τα “τηλεφωνικά μυστικά” της οικογένειας Μητσοτάκη και οι 117 στόχοι παρακολούθησης μέχρι σήμερα! Το τηλεφώνημα της Αλεξίας Μπακογιάννη σε εκδότη και το “αντίγραφο” της συνομιλίας στο Μαξίμου. “Αυτή δίνει πληροφορίες στους αντιπάλους μας πρόεδρε” έλεγε στο Μητσοτάκη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.


edolio5 team
 

Σε παρακολούθηση µέσω του συστήµατος Predator βρισκόταν το σύνολο της οικογένειας Μπακογιάννη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, που μέρος αυτών έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, εδώ και καιρό, η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη Ντόρα Μπακογιάννη, ο γιος της και δήµαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης καθώς και η κόρη της Αλεξία Μπακογιάννη ήταν παγιδευµένοι µε το κακόβουλο λογισµικό. Τα δεδοµένα στα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας, από τηλεφωνικές κλήσεις και µηνύµατα έως φωτογραφίες και emails, µεταφέρονταν όλα σε πραγµατικό χρόνο στο σύστηµα που έκανε τις υποκλοπές. Την είδηση για την παρακολούθηση της Ντ. Μπακογιάννη και των παιδιών της δηµοσίευσε πριν από µια βδοµάδα η εφηµερίδα «Εστία». Αυτό όμως που γράφει σε ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης έχει ιδιαίτερη αξία. 

 
“Μετά τη δηµοσίευση της λίστας Predator πρόσωπα που ανήκαν στη Ν∆ επικοινώνησαν µαζί µου και ρωτούσαν αν µεταξύ των παρακολουθουµένων ήταν η Ντ. Μπακογιάννη ή άλλο µέλος της οικογένειας Μπακογιάννη. Φυσικά η απάντηση ήταν αρνητική. Το µόνο πρόσωπο που σύµφωνα µε τις λίστες µας βρισκόταν υπό παρακολούθηση και είχε κάποια σχέση µε την οικογένεια Μπακογιάννη ήταν η µητέρα του παιδιού του δήµαρχου της Αθήνας Μαίη Ζαννή. Η ερώτηση όµως που µας έγινε τότε αποδεικνύεται ότι δεν προέκυπτε από κουτσοµπολιό ή λανθασµένη πληροφόρηση, αλλά είχε πραγµατική βάση.Στις 28 Απριλίου 2022 στις 12.21 µετά το µεσηµέρι επικοινώνησα µε την Αλ. Μπακογιάννη, η οποία είναι διευθύνουσα σύµβουλος της διαφηµιστικής εταιρείας ΑΙΑ. Η συγκεκριµένη εταιρεία διαχειρίζεται διαφηµιστικούς λογαριασµούς για καµπάνιες σε µέσα ενηµέρωσης. Αντικείµενο της συζήτησής µας ήταν πελάτες της εταιρείας οι οποίοι είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για διαφήµιση στο Documento. Είναι γεγονός ότι η Αλ. Μπακογιάννη, παρά την προσπάθεια να στραγγαλιστεί η εφηµερίδα µέσω διακοπής της διαφήµισης και παρότι της έχουµε ασκήσει πολλές φορές κριτική, ουδέποτε λειτούργησε µε τρόπο µη επαγγελµατικό. Ελεγε µάλιστα ανοιχτά σε επαγγελµατικές συναντήσεις εταιρειών όταν εξεταζόταν το θέµα της διαφήµισης ότι είµαστε επαγγελµατίες και πρέπει να λειτουργούµε ως επαγγελµατίες και όχι διαφορετικά.
Στη συζήτηση που κάναµε εκείνη την ηµέρα µε την Αλ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε χαριτολογώντας στην αναστάτωση που προκαλούν τα δηµοσιεύµατα του Documento και, επειδή την επόµενη µέρα θα τυπωνόταν εκτάκτως φύλλο της εφηµερίδας για το Σάββατο και όχι την Κυριακή, µε ρώτησε «τι βγάζετε πάλι;».Επειδή η έρευνα η οποία ήταν σε εξέλιξη είχε ήδη γίνει γνωστή στους ενδιαφερόµενους µέσω τηλεφωνηµάτων για να δώσουν απαντήσεις, της είπα ότι αυτήν τη φορά βγάζουµε κάτι που δεν θα της αρέσει και συγκεκριµένα ότι προσελήφθη ο γιος του Κυρ. Μητσοτάκη σε γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή.Η Αλ. Μπακογιάννη απάντησε ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ευρωβουλευτή είναι ο γιος Κώστας Μητσοτάκης, αλλά θεωρούσε λάθος να ασχοληθούµε µε αυτό επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τι φταίει το παιδί, έχει κι αυτό δικαίωµα να πιάσει κάπου δουλειά».Της απάντησα ότι είχα άλλη άποψη, είναι γιος του πρωθυπουργού και πρέπει να µην ακολουθεί µια διαδικασία που δείχνει ρουσφέτι ευρωπαϊκού επιπέδου.Το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 η εφηµερίδα βγήκε στα περίπτερα (τυπώθηκε στις 29 Απριλίου) µε τίτλο: «∆υναστεία, βολεύτηκε και ο γιος στο Ευρωκοινοβούλιο».Το δηµοσίευµα θορύβησε τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε εντολή να βρεθεί ποια ήταν η πηγή των πληροφοριών του Documento. Την 1η και 2η Μαΐου ο Μητσοτάκης ενηµερώθηκε από Γρηγόρη Δημητριάδη ότι η πηγή του δηµοσιεύµατος του Documento που αφορούσε τον γιο του ήταν η οικογένεια της Ντόρας και συγκεκριµένα η Αλ. Μπακογιάννη.”

Σύµφωνα µε όσα με όσα έφτασαν στο edolio5, ο καυγάς που ακολούθησε μεταξύ Μητσοτάκη και Αλεξίας δεν είχε προηγούμενο. Από τότε έχουν να πουν Καλημέρα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι µόνο δεν φέρεται να ρώτησε πώς υπάρχουν όσα ειπώθηκαν στο τηλέφωνο αλλά, σύµφωνα µε πληροφορίες από άλλη πηγή του edolio5, θεώρησε δεδοµένη την «προδοσία».


Ο εντοπισµός του κακόβουλου λογισµικού Predator στα τηλέφωνα της Αλεξίας, της Ντόρας αλλά και του δηµάρχου Κ. Μπακογιάννη έχει πλέον διαλύσει τις αµφιβολίες περί της παρακολούθησης. Πρόσωπα κοντά στην Ντ. Μπακογιάννη σχολιάζουν ότι «η Ντόρα δεν πιστεύει ή ίσως δεν θέλει να πιστεύει ότι ο Κυριάκος είχε σχέση µε την παρακολούθηση ή γνώριζε κάτι. Περιµένει απλώς να βρεθεί άκρη σε αυτή την υπόθεση». Ας θυμηθούμε όμως τους 117 στόχους της ΕΥΠ και Predator που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμρα.
1. Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ2. Χαράλαµπος Λαλούσης, πρώην αρχηγός ΓΕΣ3. Αριστείδης Αλεξόπουλος, γενικός διευθυντής Εξοπλισμών4. Θοδωρής Λάγιος, πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών5. Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός6. Νίκος Δένδιας, υπουργός

7. Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός8. Αδωνης Γεωργιάδης, υπουργός

9. Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος Αδ. Γεωργιάδη

10. Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός και βουλευτής

11. Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων

12. Αλεξία Μπακογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλος ΑΙΑ

13. Βασίλιας Κικίλιας, υπουργός

14. Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος Β. Κικίλια

15. Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός

16. Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής

17. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην επίτροπος ΕΕ

18. Ολγα Γεροβασίλη, πρώην υπουργός

19. Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός

20. Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής «Καθημερινής»

21. Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

22. Νίκη Κεραμέως, υπουργός

23. Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος

24. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός

25. Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός

26. Λάκης Λαζόπουλος, ηθοποιός

27. Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος πρωθυπουργού

28. Αριστοτελία Πελώνη, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

29. Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής

30. Μαρίνα Πατούλη, πρώην σύζυγος Γ. Πατούλη

31. Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού

32. Γιάννης Ζερβάκης, σύμβουλος πρωθυπουργού

33. Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής

34. Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός

35. Ακης Σκέρτσος, υπουργός

36. Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός

37. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός

38. Ορσάκη Ρουσσέτου, μέλος ΠΓ της ΝΔ

39. Ειρήνη Εξάρχου, υπάλληλος στο Μαξίμου

40. Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής

41. Μιχάλης Οικονοµάκης, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

42. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, συνεργάτης Βαγγέλη Μυτιληναίου

43. Γιώργος Φιλιόπουλος, πρώην CEO Enterprise Greece

44. Αρης Σπίνος, δημοσιογράφος

45. Γιώργος Τράγκας, δημοσιογράφος

46. Θωμάς Βαρβιτσιώτης, πρόεδρος V+O

47. Γιάννης Ολύμπιος, συνιδρυτής της V+O

48. Ολίνκα Βαρβιτσιώτη, σύζυγος Θωμά Βαρβιτσιώτη

49. Αργυρώ Ξαγοράρη, γραμματέας Μητσοτάκη στο Μαξίμου, δεξί χέρι της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες

50. Βασίλης Γκρίζης, πρώην Α΄ υποδιοικητής ΕΥΠ

51. Χρήστος Αγραφιώτης, μέλος ΔΣ «Καθημερινής»

52. Χάρις Κούτση, τέως ειδική σύμβουλος στη ΓΓ Πρωθυπουργού

53. Ελίνα Κυπραίου, συνεργάτιδα Μητσοτάκη

54. Μιχάλης Μπεκίρης, διευθυντής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή

55. Νίκος Σιγάλας, διευθυντής Γραφείου Τύπου υπ. Εργασίας

56. Σπύρος Καρανικόλας, πρώην μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

57. Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης Εpsilon TV

58. Μανώλης Γραφάκος, γγ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων

59. Κωστής Μουσουρούλης, συντονιστής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, πρώην υπουργός

60. Αγγελική Ρούσσου, πρώην διευθύντρια κλιμακίου ΕΥΠ

61. Γιώργος Πατεράκης, αντιπρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

63. Αρτεμις Σίφορντ, μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας, μέλος Atlantic Council

64. Αμφιλόχιος, μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

65. Σπύρος Κουσουνής, πρώην στέλεχος Αντιτρομοκρατικής, πρώην διευθυντής ασφαλείας Coca-Cola 3E

66. Μαίη Ζαννή, ειδική σύμβουλος στη ΓΓ Πρωθυπουργού, πρώην σύντροφος Κώστα Μπακογιάννη

67. Γιάννης Αναστασάκος, στενός συνεργάτης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

68. Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος

69. Σπύρος Σιδέρης, δημοσιογράφος

70. Πέτρος Κουσουλός, δημοσιογράφος

71. Στέφανος Χίος, εκδότης «Μακελειού»

72. Γκρατσιέλα Κλάδη, εργαζόμενη στην εταιρεία καυσίμων Aegean

73. Βαγγέλης Πιττερός, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι

74. Τόνια Πρίμπα, δικηγόρος, σύμβουλος στη ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

75. Τάσος Παπαγεωργίου, διευθυντής Ασφαλείας ΕΥΠ

76. Τάκης Θεοδωράτος

77. Παναγιώτης Ζαρκαδάς

78. Θεόδωρος Καρυπίδης, πρόεδρος ΠΑΕ Αρης

79. Ειρήνη Καρυπίδη, επιχειρηματίας, αδερφή Καρυπίδη

80. Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης «Παραπολιτικών»

81. Παναγιώτης Μπόμης, διευθύνων σύμβουλος DPG Digital Media

82. Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρώην πρόεδρος ΕΟΔΥ

83. Εύα Αντωνοπούλου, δημοσιογράφος, σύζυγος Π. Αρκουμανέα84. Γιάννης Ραχωβίτσας, πρώην υπαρχηγός ΕΛΑΣ

85. Αντώνης Δελατόλας, δημοσιογράφος

86. Θανάσης Κουκάκης, δημοσιογράφος

87. Μιχάλης Καραμαλάκης, πρώην αρχηγός ΕΛΑΣ

88. Βασιλική Βλάχου, εισαγγελέας ΕΥΠ

88. Γιάννης Μυλωνάκης, γγ Βουλής

89. Τίνα Μεσσαροπούλου, σύζυγος Γ. Μυλωνάκη

90. Χρήστος Μπαρδάκης, επικεφαλής Οικονομικής Εισαγγελίας

91. Γιώργος Σταμαδιάνος, γιος του πρώην προέδρου Συμβουλίου Εφετών Κ. Σταμαδιάνου

92. Βασίλης Ανδρικόπουλος, πρώην ειδικός σύμβουλος πρωθυπουργού

93. Αλεξάνδρα Σδούκου, γγ υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

94. Γιάννης Θεοδωράτος, διευθυντής υπουργικού γραφείου Αδ. Γεωργιάδη

95. Απόστολος Παυλίδης, πρόεδρος τμήματος Αν. Μακεδονίας ΤΕΕ

96. Μαρία Διαμαντή, πρώην
στενή συνεργάτιδα Γρ. Δημητριάδη

97. Λία Αθανασίου, συνέταιρος Γ. Γεραπετρίτη

98. Μερόπη Κομνηνού, προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ

99. Πηνελόπη Μανιάτη

100. Μένιος Φουρθιώτης, παρουσιαστής

101. Νανά Παλαιτσάκη, δημοσιογράφος

102. Παρασκευή (Βιβή) Παπουτσάκη, δημοσιογράφος

103. Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος Υπερταμείου

104. Γιάννης Γεράρδης, οικονομικός σύμβουλος V+O

105. Δημήτρης Μαζιώτης, συνιδρυτής W2 Strategy

106. Γιώργος Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος ΑΕΠΕΥ Euroxx

107. Φωτεινή Ιωάννου, μέλος ΕΕ της Εθνικής Τράπεζας

108. Νίκος Μπάμπαλης109. Γιάννης Φυτίλης, δικηγόρος

110. Λαμπρινή Ρόρη, επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ

111. Ροσάννα Μόρτογλου, επικεφαλής εκπρόσωπος ομίλου Libra

112. Κώστας Τούμπουρος, ΔΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ

113. Γιάννης Παπαδόπουλος

114. Γιάννης Αστραπός

115. Αννα Αστρινάκη

116. Σταύρος Μαλιχούδης, δημοσιογράφος

117. Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr