Home ΔΙΕΘΝΗ Πάνω από το 90% των δυτικών εταιρειών έχουν παραμείνει στη…Ρωσία.

Πάνω από το 90% των δυτικών εταιρειών έχουν παραμείνει στη…Ρωσία.

by _
0 comment 248 views
Πάνω από το 90% των εταιρειών έχουν παραμείνει στη…Ρωσία.
Πάνω από το 90% των εταιρειών έχουν παραμείνει στη…Ρωσία.

Πάνω από το 90% των εταιρειών έχουν παραμείνει στη…Ρωσία.

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΡΕΝΤΕΝ
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝ 2023 – 03:30 ΠΜ

-Grzegorz Adamczyk μέσω του Remix News

Μόνο το 8,5 τοις εκατό όλων των εταιρειών της ΕΕ και της G7 έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του St. Gallen και της επιχειρηματικής σχολής IMD της Λωζάνης της Ελβετίας.



Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, υπήρχαν περισσότερα από 2.400 υποκαταστήματα εταιρειών και 1.400 εταιρείες από την ΕΕ και την G7 που λειτουργούσαν στη Ρωσία. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους, μόνο 120 εταιρείες είχαν εγκαταλείψει τη Ρωσία ή είχαν πουλήσει τα υποκαταστήματά τους εκεί.

Η έρευνα δείχνει ότι οι ειδήσεις για μαζική έξοδο δυτικών εταιρειών από τη Ρωσία είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές.

Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις των κυβερνήσεων, των μέσων ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών, σύμφωνα με τη βελγική καθημερινή εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Οι εταιρείες παραμένουν δύσπιστες και απρόθυμες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία λόγω φόβου ότι θα χάσουν την επιχείρηση και το προσωπικό τους.

Όσοι έφυγαν κατέληξαν να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία σε ρωσικά χέρια, ακόμη και για ένα μόνο συμβολικό ρούβλι ή ευρώ, όπως συνέβη με τη Renault και τη Nissan.

Σύμφωνα με το Forbes, ο μεγαλύτερος ωφελούμενος ήταν ο ολιγάρχης Wladimir Potanin, του οποίου η εταιρεία Interros αγόρασε τη Rosbank από τη Societe Generale, κερδίζοντας σχεδόν 50 δισεκατομμύρια ρούβλια (667 εκατομμύρια ευρώ) στη διαδικασία.

Ο δεύτερος κερδισμένος ήταν ο Vladyslav Sviblov, του οποίου η Highland Gold Mining αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Canada’s Kinross corporation, η οποία του απέφερε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ρούβλια.



Όχι πολύ πίσω ήταν ο Ivan Tirishkin από την SPB, ο οποίος αγόρασε το 49,5 τοις εκατό των μετοχών της HKF-Bank LLC, κερδίζοντας πάνω από 35 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Τέταρτο στη λίστα ήταν το κρατικό ερευνητικό κέντρο FSUE NAMI, το οποίο ανέλαβε τα εργοστάσια που ανήκουν στη Renault και τη Nissan, κερδίζοντας περιουσιακά στοιχεία αξίας λίγο κάτω από 35 δισεκατομμύρια ρούβλια.

ΠΗΓΗ:

https://www.zerohedge.com/geopolitical/over-90-firms-have-remained-russia

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr