Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι πλησιάζει ο «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι πλησιάζει ο «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

by _
0 comment 232 views
Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι πλ…
Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι πλ…

Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι πλησιάζει ο «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

28 Ιανουαρίου 2023 Sean Adl-Tabatabai

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιταχύνει μαζικά τις πιθανότητες να ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος με τη Ρωσία.

Από τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, ο διαχειριστής Μπάιντεν έχει παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Σε μια κίνηση που σίγουρα θα κλιμακώσει τον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ με τη Ρωσία, ο Μπάιντεν συμφώνησε πρόσφατα να στείλει 31 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία:

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν επίσης την απαραίτητη εκπαίδευση και τις προμήθειες που απαιτούνται για τη λειτουργία αυτών των αρμάτων μάχης, είπε.

Η αποστολή των αρμάτων μάχης «θα ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί το έδαφός της και να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους», επειδή είναι «τα πιο ικανά τανκς στον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν.

«Αυτό είναι το θέμα – να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την ουκρανική γη. Δεν είναι επιθετική απειλή για τη Ρωσία, δεν υπάρχει επιθετική απειλή για τη Ρωσία», είπε ο πρόεδρος.

Το Revolver.news αναφέρει: Ο Πρόεδρος Τραμπ σχολίασε αμέσως την απερισκεψία μιας τέτοιας κλιμάκωσης με τη Ρωσία από την πλευρά ενός όλο και πιο απελπισμένου Μπάιντεν:



Στο παρακάτω τουίτ, λέει ο Τράμπ: «Πρώτα έρχονται τα τανκς και μετά έρχονται τα πυρηνικά όπλα. Τερματίστε αυτόν τον τρελό πόλεμο τώρα. Αυτό είναι τόσο εύκολο να γίνει!»

Η απόφαση του Μπάιντεν να στείλει αμερικανικά τανκς στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας είναι ακόμη πιο γελοία όταν εξετάζετε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Σύμφωνα με μια χρήσιμη αναφορά των New York Times, όλοι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι του Μπάιντεν συνέστησαν να μην στέλνονται αμερικανικά τανκς, καθώς θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης και θα ήταν εφιάλτης υλικοτεχνικής υποστήριξης για να μεταφερθούν μέχρι την Ευρώπη. Εάν οι δυτικές/νατοϊκές δυνάμεις έπρεπε να στείλουν άρματα μάχης, τα ευρωπαϊκά (γερμανικά) τανκς θα ήταν πολύ πιο κατάλληλα. Οι Γερμανοί ουσιαστικά αρνήθηκαν να στείλουν τα τανκς τους από τον κατανοητό φόβο ότι θα κλιμακωθούν εναντίον της Ρωσίας χωρίς την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ανακοίνωση του προέδρου Μπάιντεν την Τετάρτη ότι θα στείλει άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία ήρθε μετά από εβδομάδες τεταμένων διαπραγματεύσεων με την καγκελάριο της Γερμανίας και άλλους ευρωπαίους ηγέτες. ο οποίος επέμενε ότι ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσει μια ροή βαρέων ευρωπαϊκών όπλων ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν δικά τους άρματα μάχης.Η απόφασή του, όσο απρόθυμη κι αν είναι, ανοίγει τώρα τον δρόμο για τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία σε δύο ή τρεις μήνες, τα οποία θα παρασχεθούν από πολλά ευρωπαϊκά έθνη. Ενώ δεν είναι σαφές εάν θα κάνει καθοριστική διαφορά στην εαρινή επίθεση το γεγονός ότι ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχεδιάζει τώρα να πάρει πίσω εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία, είναι η τελευταία σε μια σειρά σταδιακών κλιμακώσεων που έχει φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ πιο κοντά σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Σε συνεντεύξεις, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι πριν από τρεις μήνες, θα ήταν αδιανόητο ο κ. Μπάιντεν, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς της Γερμανίας και ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών εθνών να είχαν συνεισφέρει τόσο βαριά όπλα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, υποστήριξαν, το πεδίο της μάχης άλλαξε και πίστευαν ότι η απειλή ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Β. Πούτιν θα έφτανε για ένα τακτικό πυρηνικό όπλο για να εκσπλαχνίσει τις ουκρανικές δυνάμεις έχει μειωθεί.

Οι τράπεζες κλιμάκωσης του Μπάιντεν βασίζονται στην υπόθεση ότι οι Ρώσοι είναι λιγότερο πιθανό τώρα να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά — μια πολύ μεγάλη υπόθεση, πράγματι. Το άρθρο συνεχίζει περιγράφοντας την πολιτική που εμπλέκεται στο να πειστεί ένας φαινομενικά αρχικά απρόθυμος Μπάιντεν να προχωρήσει με την υποστήριξη των αμερικανικών τανκς. Αρκετοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου εξήγησαν τον υλικοτεχνικό εφιάλτη της χρήσης αμερικανικών αρμάτων μάχης, παρά την επιμονή της Γερμανίας για το θέμα:

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Όστιν απέρριψε την ιδέα της αποστολής του τανκς Abrams, με τους βοηθούς του να λένε ότι η μακριά ουρά ανεφοδιασμού και επισκευής οχημάτων ήταν πολύ περίπλοκη για να λειτουργήσουν οι τεντωμένες ουκρανικές δυνάμεις.



Ο υπ’ αριθμόν 3 αξιωματούχος στο Πεντάγωνο, Colin H. Kahl, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «το τανκ Abrams είναι ένα πολύ περίπλοκο κομμάτι εξοπλισμού», προσθέτοντας, «δεν πρέπει να παρέχουμε στους Ουκρανούς συστήματα που δεν μπορούν να επισκευάσουν, δεν μπορούν να συντηρήσουν και ότι, μακροπρόθεσμα, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, γιατί δεν είναι χρήσιμο

Αλλά υποσχόμενος άρματα μάχης Abrams – τα οποία ο John F. Kirby, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, είπε ότι θα χρειαστούν «πολλούς μήνες» για να κατασκευαστεί από την General Dynamics – ο κ. Μπάιντεν μπόρεσε να δώσει στον κ. Scholz πολιτική κάλυψη για να στείλει άρματα μάχης Leopard από νωρίς άνοιξη. Και η απόφαση της Γερμανίας άνοιξε τον δρόμο για την Ισπανία, την Πολωνία και τη Φινλανδία να κάνουν το ίδιο, με τη Νορβηγία πιθανότατα να ανακοινώσει παρόμοια συνεισφορά.

Αλλά ο κ. Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρα ευαίσθητος στην υπόδειξη ότι είχε αναγκαστεί να λάβει την απόφαση από έναν από τους στενότερους συμμάχους του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://newspunch.com/trump-warns-world-war-iii-is-coming/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr