Home Greek News Η Ελλάδα θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 (που είναι για τον ΕΒΡΟ) στην…Ουκρανία

Η Ελλάδα θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 (που είναι για τον ΕΒΡΟ) στην…Ουκρανία

by _
0 comment 235 views
Η Ελλάδα θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 (που είναι για τον ΕΒΡΟ) στην…Ουκρανία
Η Ελλάδα θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 (που είναι για τον ΕΒΡΟ) στην…Ουκρανία

Η Ελλάδα θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 (που είναι για τον ΕΒΡΟ) στην…Ουκρανία

από GCT

Ο ουκρανικός Τύπος επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 στην Ουκρανία. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι η έκδοση των αρμάτων που θα σταλούν: θα είναι Leopard-2A4 ή Leopard-2ΕEL, αντίστοιχα το γερμανικό LEO2A6.

Σε κάθε περίπτωση, περίπου 14 άρματα μάχης θα σταλούν στην Ουκρανία, δηλαδή θα έφευγαν από τον Έβρο, όπου βρισκόταν ο βαρύς εξοπλισμός για την αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής, και θα πήγαιναν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους.

Η ουκρανική έκδοση kyivpost.com στη σημερινή της δημοσίευση περιλαμβάνει την Ελλάδα στις χώρες από τις οποίες αναμένεται η παράδοση των αρμάτων μάχης Leopard. Λέει ότι οι «Λεοπαρδάλεις», οι οποίες στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν για την απόκρουση της ρωσικής επιθετικότητας, δεν θα είναι μόνο από τη Γερμανία, αλλά και από άλλες χώρες. Από που είναι? Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Σουηδία και την Ολλανδία, σημειώνεται ότι αξιωματούχοι από αυτές τις χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του Leopard μαζί με τη Γερμανία.

Η Deutsch WELT έγραψε χθες ότι «Η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των» Leopards «σημειώνοντας, όπως αναφέραμε παραπάνω, ότι «η Ελλάδα έχει τα περισσότερα άρματα μάχης αυτού του τύπου στην Ευρώπη»: «Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο μεγάλο αριθμό τανκς Leopard όπως στην Ελλάδα: περίπου 350 Leopard 2 και 500 Leopard 1. Ανάμεσά τους είναι 183 παλαιότερα Leopard-2A4 που οι ειδικοί λένε ότι είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χρήση στην Ουκρανία». Και υπενθυμίζει ότι το Κίεβο χρειάζεται «πολλές εκατοντάδες» κύρια άρματα μάχης για να ανακαταλάβει τις περιοχές που κατέλαβε η Ρωσία.

Αναμένεται ότι η Ελλάδα θα προμηθεύσει στην Ουκρανία συνολικά 40-80 άρματα μάχης Leopard-2A4 από τα 181 άρματα μάχης αυτού του μοντέλου, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με τον ελληνικό στρατό. Και συνολικά 12 χώρες του ΝΑΤΟ θα προμηθεύσουν περίπου 500 από τα 800 τανκς που οι Ουκρανοί λένε ότι χρειάζονται πραγματικά. Τα υπόλοιπα δυτικά άρματα μάχης πιθανότατα θα εκπροσωπούνται από το βρετανικό Challenger-1 / -2, καθώς και το αμερικανικό M1A2.

Για πρώτη φορά από το 1944, γερμανικά τανκς με σταυρούς επιστρέφουν στις ουκρανικές πεδιάδες. Τότε ήταν τα τανκς Tiger and Panther, τώρα τα τανκς Leopard…

ΠΗΓΗ: https://greekcitytimes.com/2023/01/29/greece-to-send-leopard-2-tanks-to-ukraine/

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr