Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε κορυφαίους χριστιανούς κληρικούς

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε κορυφαίους χριστιανούς κληρικούς

by _
0 comment 201 views

Πίστωση εικόνας: Yevhenii Zavhorodnii/Global Images Ukraine μέσω Getty Images

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε κορυφαίους χριστιανούς κληρικούς

από το RT

25 Ιανουαρίου 2023, 9:47 π.μ

Ο Ουκρανός δικτάτορας εκδίδει ψήφισμα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και επιβολή άλλων περιορισμών σε ανώτερους αξιωματούχους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι διέταξε προσωπικές κυρώσεις σε ανώτερα στελέχη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC). Η κυβέρνηση του Κιέβου ξεκίνησε μια καταστολή στην εκκλησία πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι φιλοξενούσε Ρώσους πράκτορες.



Το διάταγμα που δημοσίευσε το γραφείο του ουκρανού προέδρου την Τετάρτη θεσπίζει πρόταση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και για επιβολή άλλων περιορισμών σε δέκα άτομα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τον Μητροπολίτη (Επίσκοπο) Πάβελ του Βίσγκοροντ και του Τσερνομπίλ, τον ανώτερο κληρικό στο πιο εξέχον Ορθόδοξο μοναστήρι της Ουκρανίας, τη Λαύρα Pechersk του Κιέβου, και τον συνταξιούχο Μητροπολίτη Ιζίου και Κουπιάνσκ Γελισέι. Στοχεύει επίσης αρκετούς ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας των οποίων οι ενορίες βρίσκονται στην Κριμαία, καθώς και ο Ουκρανός επιχειρηματίας Vadim Novinsky, ο οποίος κατέχει το αξίωμα του διακόνου στο UOC.

Το συμβούλιο ασφαλείας έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις με παρόμοιο τρόπο σε άτομα που φέρεται να αποτελούν απειλή για την Ουκρανία. Οι επικριτές του Ζελένσκι λένε ότι χρησιμοποιεί το σώμα, το οποίο ελέγχει, για να διώξει πολιτικούς αντιπάλους.

Η UOC, η οποία έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει γίνει στόχος καταστολής από τον Νοέμβριο. Στη συνέχεια, η εγχώρια υπηρεσία ασφαλείας SBU άρχισε να κάνει επιδρομές σε μοναστήρια και άλλη εκκλησιαστική περιουσία, αναζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία για συμπαιγνία με τη Ρωσία. Οι εκκλησίες μπορεί να κρύβουν σαμποτέρ, να αποθηκεύουν όπλα ή να εμπλέκονται με άλλο τρόπο σε προδοσία, ισχυρίστηκε το πρακτορείο.

Αυτόν τον μήνα μέσα ενημέρωσης στην Ουκρανία αποκάλυψαν ότι ο Ζελένσκι είχε αφαιρέσει την ουκρανική υπηκοότητα από 13 ιερείς του UOC αφού τους επέβαλε προσωπικές κυρώσεις. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το προεδρικό διάταγμα που τους αφαιρούσε το καθεστώς εκδόθηκε κρυφά στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο κατάλογος, που δημοσιεύτηκε από ειδησεογραφικά πρακτορεία, περιελάμβανε ορισμένους επισκόπους που είχαν προηγουμένως επιτεθεί από την SBU.

Η Ουκρανία έχει βιώσει θρησκευτική αναταραχή για δεκαετίες, με ορισμένους ιερείς να αποσχίζονται από το UOC για να σχηματίσουν σχισματικές οργανώσεις. Μία από τις πιο σημαντικές διασπάσεις έλαβε χώρα το 2018 και έγινε ευρέως αντιληπτή στη χώρα ως προσπάθεια του τότε Προέδρου Πιότρ Ποροσένκο να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU), η οποία ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα, πιέζει την ουκρανική κυβέρνηση για βοήθεια για την κατάληψη των ενοριών και της περιουσίας του UOC.

ΠΗΓΗ >> https://www.infowars.com/posts/zelensky-sanctions-top-christian-clerics/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr