Home ΔΙΕΘΝΗ Από τον Ιανουαρίου 2023 θα τρώμε…acheta domesticus (γρύλους δηλ.) κανονικά σύμφωνα με νόμο της ΕΕ και είναι εξαιρετικά τοξικοί!!!

Από τον Ιανουαρίου 2023 θα τρώμε…acheta domesticus (γρύλους δηλ.) κανονικά σύμφωνα με νόμο της ΕΕ και είναι εξαιρετικά τοξικοί!!!

by _
0 comment 443 views

Από τον Ιανουαρίου 2023 θα τρώμε…acheta domesticus (γρύλους δηλ.) κανονικά σύμφωνα με νόμο της ΕΕ και είναι εξαιρετικά τοξικοί!!!


Δώστε βάση τι ετοιμάζουν τα σιχάματα του κερατά….ACHETA DOMESTICUS…

Από τις 24 Ιανουαρίου 2023 θα τρώμε…  acheta domesticus (γρύλους δηλαδη) κανονικά και με τον νόμο!!!

Η γνωστή και “φυτευτή”  ”κυρία” Επίτροπος Ursula VON DER LEYEN ενέκρινε την προσθήκη σκόνης οικιακού γρύλου σε αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά και άλλα ημικατεργασμένα προϊόντα «για το ευρύ κοινό». 



Και δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το “ευρύ κοινό” είμαστε όοοοοολοι εμείς τα υποζύγια, που θεωρητικά είμαστε “ελεύθεροι” και με δικαίωμα επιλογής!

Σύντομα λοιπόν θα κυκλοφορήσουν προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα οποία θα περιέχουν σκόνη από… γρύλους!

Η μόναδική υποχρέωση των εταιρειών είναι να αναγράφεται στην συσκευασία του προϊόντος η επισήμανση ότι περιέχει “Acheta domesticus”! 

Τώρα αν αναρωτιέστε τι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτό, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, τι έρευνες έχουν γίνει σχετικά με πιθανές αλλεργίες και αναφυλακτικές αντιδράσεις, χάσατε! 

Οι έρευνες και οι σχετικές δημοσιεύσεις είναι ελάχιστες, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί καθόλου, άλλωστε η ίδια η κυρία Επίτροπος είναι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται να αναφέρονται ειδικές απαιτήσεις επισήμανσης!!! 

Λοιπόν, βαθειά ανάσα και διαβάστε τον κατάλογο των… γρυλοπροϊόντων που, με την… άδειά μας βεβαίως βεβαίως θα μπουν στο στομάχι μας:

– Πολύσπορο ψωμι 



– Πολύσπορα ρολά 

– Κρακεράκια και κριτσίνια 

– Μπάρες δημητριακών

– Ξηρά προμείγματα για αρτοσκευάσματα

 – Μπισκότα (ξηρά γεμιστά και μη γεμιστά) 

– Προϊόντα ζυμαρικών 

– Σάλτσες 

– Επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας 

– Πιάτα με βάση τα όσπρια και τα λαχανικά 

– Πίτσα 

– Γενικά προϊόντα ζυμαρικών και ορού γάλακτος σε σκόνη 

– Ανάλογα κρέατος (εναλλακτικά για χορτοφάγους) 

– Σούπες και συμπυκνώματα σούπας ή σκόνη σούπας 

– Σνακ με βάση το καλαμποκάλευρο 

– Ποτά που μοιάζουν με μπύρα 



– Προϊόντα σοκολάτας, ξηροί καρποί και ελαιούχοι σπόροι 

– Σνακ (εκτός από πατατάκια) και παρασκευάσματα κρέατος 

Acheta domesticus λοιπόν! Ιδανική τροφή γιά τον νέο homo stupidus!

Σημ. Λεπτομέρειες θα βρείτε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαβάζουμε:

Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2022/188 της Επιτροπής, της 10ης Φεβρουαρίου 2022, που επιτρέπει τη διάθεση στην αγορά κατεψυγμένων, αποξηραμένων και μορφών σκόνης του Acheta domesticus ως νέου τροφίμου βάσει του κανονισμού (ΕΕ) 2015/2283 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, και τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2017/2470 της Επιτροπής (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

Δείτε τώρα όλη την ανακοίνωση από τη πηγή > >

https://eur-lex.europa.eu/search.html?fbclid=IwAR0YK00CcQ5wm5G9n-31WJ3y7jDwOo0ALBB9kcG4a8BHk2q9cfiD4Ld3QQA&text=Acheta+domesticus&lang=en&type=quick&qid=1674752276846&scope=EURLEX

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr