Home ΔΙΕΘΝΗ Οι ΗΠΑ θα ορίσουν την ομάδα Wagner ως διεθνική εγκληματική οργάνωση

Οι ΗΠΑ θα ορίσουν την ομάδα Wagner ως διεθνική εγκληματική οργάνωση

by _
0 comment 169 views

© Sputnik / Viktor Antonyuk

Οι ΗΠΑ θα ορίσουν την ομάδα Wagner ως διεθνική εγκληματική οργάνωση

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (Sputnik) –

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα χαρακτηρίσουν την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner Group ως διεθνική εγκληματική οργάνωση και θα επιβάλουν κυρώσεις στο δίκτυό τους, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα ορίσει τον Βάγκνερ ως σημαντική διεθνική εγκληματική οργάνωση βάσει του Εκτελεστικού Διατάγματος 13581 όπως τροποποιήθηκε», δήλωσε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



Ο Κίρμπι είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιβάλει επίσης πρόσθετες κυρώσεις την επόμενη εβδομάδα κατά της Βάγκνερ και του δικτύου υποστήριξής της σε πολλές ηπείρους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εργαστεί για να εντοπίσει, να διαταράξει, να εκθέσει και να στοχεύσει εταιρείες που βοηθούν τον όμιλο Wagner, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο χαρακτηρισμός της Ομάδας Wagner ως διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης θα ανοίξει πρόσθετους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσουν όχι μόνο να επιβάλλουν κυρώσεις στον Wagner αλλά να ασκούν μεγαλύτερη πίεση στην ικανότητα της εταιρείας να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε όλο τον κόσμο και να βοηθά άλλους να κάνουν το ίδιο, πρόσθεσε ο Kirby.

πλήρωμα πυροβολικού του PMC “Wagner” κοντά στο Artemovsk στο DPR / © Sputnik / Viktor Antonyuk

Η ρωσική PMC έχει αποκτήσει φήμη τα τελευταία χρόνια, με τους εργολάβους της να φέρονται να συμμετέχουν σε διάφορες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα στρατεύματα Wagner συμμετείχαν στην απόκρουση της επίθεσης του Κιέβου κατά του Ντονμπάς και τώρα πολεμούν στο πλαίσιο της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αναφέροντας προόδους στο Soledar και κοντά στο Artemovsk, DPR.

ΠΗΓΗ:

https://sputniknews.com/20230120/us-to-designate-wagner-group-as-transnational-criminal-organization-1106537152.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr