Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Στο Μαξίμου οι φάκελοι των Στρατηγών για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Στο Μαξίμου οι φάκελοι των Στρατηγών για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Σε δυσμένεια ο Λευτέρης Οικονόμου

by _
0 comment 198 views
Στο Μαξίμου οι φάκελοι των Στρατηγών για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Στο Μαξίμου οι φάκελοι των Στρατηγών για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Στο Μαξίμου οι φάκελοι των Στρατηγών για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Σε δυσμένεια ο Λευτέρης Οικονόμου

Θέμα ημερών είναι πλέον, όπως όλα δείχνουν, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στην ηγεσία και τις κομβικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα προκύψουν από τις αποστρατείες και τις προαγωγές των αξιωματικών που θα κριθούν για φέτος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του astinomiko.gr, στο Πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκονται οι υπηρεσιακοί φάκελοι των πέντε Αντιστράτηγων και των πρώτων έξι Υποστρατήγων του Σώματος. Το γεγονός αυτό δείχνει πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να έχει άμεσο και προσωπικό έλεγχο των επιλογών που θα γίνουν για την κορυφή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για δύο κομβικές αυτοτελείς υπηρεσίες, την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και την Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, που χειρίζεται τον «κοριό» της Αστυνομίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, στην Κατεχάκη, πως οι επιλογές των τελευταίων ετών που οδήγησαν σε σοβαρά προβλήματα εντός και εκτός Αστυνομίας έκαναν το Μαξίμου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε αυτές τις κρίσεις, αφού ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως τα αρνητικά αποτελέσματα συγκεκριμένων επιλογών των δύο τελευταίων ετών.

Άλλωστε, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το astinomiko.gr, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες έναν κύκλο «συνεντεύξεων» με Ανώτατους Αξιωματικούς από όλη την χώρα, προκειμένου να έχει ο ίδιος άμεση αντίληψη για τα πρόσωπα αυτά, πέραν των όσων περιέχονται στους υπηρεσιακούς φακέλους τους. Και είναι πλέον δεδομένο μεταξύ των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., πως οι επιλογές και οι εισηγήσεις προς το Μαξίμου για τις προαγωγές και τις αποστρατείες, θα γίνουν από τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Καραμαλάκη, και όχι από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, όπως τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ότι έχει μάλλον πέσει σε δυσμένεια εξ΄ αιτίας των άτυχων επιλογών του σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ…

Στο δια ταύτα τώρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι κρίσεις θα είναι «επιδερμικές» με μόνο μία αποστρατεία Αντιστρατήγου, οι νεότερες θέλουν τον αριθμό αυτό να φτάνει τους τρείς, κάτι που σημαίνει πως αναλογικά θα αποστρατεύουν αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί και των άλλων δύο επόμενων βαθμών.

Σε ότι φορά τώρα την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι κρίσεις του 2023, αναφέρονται οι 24η και η 28η του μήνα.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr