Home Greek News Έξαλλοι οι Τούρκοι με το εξώφυλλο του Economist

Έξαλλοι οι Τούρκοι με το εξώφυλλο του Economist

by _
0 comment 215 views
Έξαλλοι οι Τούρκοι με το εξώφυλλο του Economist
Έξαλλοι οι Τούρκοι με το εξώφυλλο του Economist

Έξαλλοι οι Τούρκοι με το εξώφυλλο του Economist


Κυριολεκτικά «κόκκινο πανί» είναι για το καθεστώς Ερντογάν το βρετανικό περιοδικό Economist, που με το κατακόκκινο εξώφυλλό του και με τίτλο: «Η υφέρπουσα δικτατορία στην Τουρκία», φιλοξενεί στο νέο του τεύχος «Ένα ειδικό αφιέρωμα στην αυτοκρατορία Ερντογάν».

Το βρετανικό περιοδικό γράφει χαρακτηριστικά για τον Ταγίπ Ερντογάν ότι «κάθεται σε ένα τεράστιο παλάτι και δίνει εντολές σε αυλικούς πολύ φοβισμένους για να του πουν πότε κάνει λάθος. Οι ολοένα και πιο εκκεντρικές πεποιθήσεις του γίνονται γρήγορα δημόσια πολιτική. Αλλά οι ψηφοφόροι, ειδικά στις πόλεις, πιέζουν».



Και συνεχίζει κάνοντας έξαλλο το περιβάλλον του σουλτάνου: «Επομένως, οι ξένοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, οι οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Πολύ περισσότερο που, υπό τον ολοένα και πιο ασταθή πρόεδρό της, η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν καθώς πλησιάζουν οι εκλογές θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που είναι σήμερα μια βαθιά ελαττωματική δημοκρατία, πέρα από τα όρια σε μια πλήρη δικτατορία».

Στο Economist έσπευσε να απαντήσει απόλυτα εκνευρισμένος ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter, όπου κατηγορεί το βρετανικό περιοδικό για φτηνή κραυγαλέα προπαγάνδα με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο και τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

«Πάλι τα ίδια! Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά νωθρή, ανιαρή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναγγείλουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας, αναμασώντας κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα.

Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, οπότε τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ που εφαρμόζουν! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για εντυπωσιοθηρική δημοσιογραφία που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι και συντάκτες του Economist προφανώς δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να προσφέρουν αξιοπρεπή δημοσιογραφία για τον αγώνα του λαού μας για την δημοκρατία μας.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανεξήγητο και συνεχιζόμενο μίσος τους εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου μας, ο οποίος έχει κερδίσει όλες τις εκλογές στις οποίες συμμετείχε. Αν δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να ερευνήσετε πώς και γιατί το τουρκικό κοινό εμπιστεύεται τον Ερντογάν, γιατί να σας πάρει κανείς στα σοβαρά;!



Η χώρα μας οδεύει προς μια ακόμη προεκλογική περίοδο, με μια ζωντανή συζήτηση για το πώς θα λύσουμε τις προκλήσεις μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Economist δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να αναφερθεί στο τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία. Θέλω απλώς να προειδοποιήσω τους ανυποψίαστους αναγνώστες για τη θλιβερή κατάστασή τους!».

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr