Το μη εμβολιασμένο αίμα είναι πλέον σε πολύ…υψηλή ζήτηση

9 Ιανουαρίου 2023

Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων δεν είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν με το αίμα που δίνουν οι εμβολιασμένοι και ζητούν αίμα που προέρχεται από μη εμβολιασμένους ασθενείς. Μια υπόθεση υψηλού προφίλ αφορά ένα μωρό 4 μηνών, τον Will Savage-Reeves, στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για διαταραχή της καρδιακής βαλβίδας.

Οι γονείς του, Σαμάνθα και Κόουλ, ζήτησαν από το βρέφος να λάβει αίμα μόνο από δότες που δεν έχουν λάβει εμβόλια για τον COVID-19. Ενώ υπάρχει διαθέσιμο μη εμβολιασμένο αίμα, οι γιατροί και το νοσοκομείο αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα. Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό των γιατρών και ανέλαβε την κηδεμονία του παιδιού για να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιώντας εμβολιασμένο αίμα.



Το Νοσοκομείο αρνείται το αίτημα της οικογένειας για μη εμβολιασμένο αίμα

Η έκβαση της υπόθεσης του μωρού Γουίλ μπορεί να χρησιμεύσει ως προάγγελος των μελλοντικών πραγμάτων. Το νοσοκομείο υποστήριξε ότι η χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να προχωρήσει με τη χρήση εμβολιασμένου αίματος λόγω της σημασίας της εύρεσης ενός ποιοτικού συνδυασμού. Μια μεγάλη δεξαμενή αίματος δοτών αυξάνει την πιθανότητα εύρεσης της υψηλότερης ποιότητας αντιστοιχίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Steve Kirsch, εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας για την Ασφάλεια Εμβολίων, ένα άλλο από τα επιχειρήματά τους είναι: «Αν υπήρχε ένα σήμα ασφάλειας από τη χρήση εμβολιασμένου αίματος για μεταγγίσεις, θα είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα». Θέλουν επίσης να διατηρήσουν τα προσχήματα τους και το να επιτρέπουν σε έναν ασθενή να χρησιμοποιήσει μη εμβολιασμένο αίμα μπορεί να ανοίξει μετά τους «υδατοφράχτες» και για άλλους που ζητούν το ίδιο.

Ο Kirsch σημείωσε: