Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ ΚΥΣΕΑ: Τα νέα πρόσωπα στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

ΚΥΣΕΑ: Τα νέα πρόσωπα στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Παραμένει στη θέση του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

by _
0 comment 150 views
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

ΚΥΣΕΑ: Τα νέα πρόσωπα στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Παραμένει στη θέση του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για έναν ακόμη χρόνο.

Το κυβερνητικό όργανο που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε ακόμη την ολοκλήρωση της θητείας των Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου και αποστρατεύεται, όπως επίσης και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος αποστρατεύεται με τον βαθμό του Στρατηγού.

Νέα πρόσωπα στην Ηγεσία

Όπως έγινε γνωστό, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την προαγωγή του Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος αναλαμβάνει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση, ο οποίος αναλαμβάνει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Οι σημερινές κρίσεις δεν αφορούσαν τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο οποίος ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2022 και δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα 2+1 χρόνια που ορίζει ο νόμος.

Η τοποθέτηση των νέων Αρχηγών δημιουργεί «καραμπόλες» στην Ηγεσία και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ για τον καθορισμό του Αρχηγού Στόλου, του Αρχηγού 1η Στρατιάς, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ και των υπολοίπων θέσεων που μένουν κενές, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω αρχαιότητας αποστρατεύεται ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Αντιναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ

Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1964 στο χωριό Κυανή του Έβρου. Το 1982 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Το 2011 προήχθη στον βαθμό του Συνταγματάρχη και υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, τη Σεούλ και το Τόκιο. Το 2014 τοποθετήθηκε ως Επιτελής στο ΓΕΕΘΑ και το 2015 προήχθη σε Ταξίαρχο. Το 2021 τοποθετήθηκε Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και το 2022 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Άγγελος Χουδελούδης

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης γεννήθηκε το 1963 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982. Υπηρέτησε σε Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.

Το 2015 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο και το 2018 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή Φρεγατών. Το 2020, προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης Π.Ν.

Πολιτική κόντρα

Η ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα οξυμένο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η κυβέρνηση απάντησε, μέσω του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ότι «περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και πάντως όχι από υλικό «ρυπαρών δικτύων» που διοχετεύουν ορισμένοι συστηματικά σε συγκεκριμένους κύκλους».

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr