Home ΔΙΕΘΝΗ Κατάρ: Το ρωσικό αέριο θα «επανέλθει» εν τέλει στην Ευρώπη

Κατάρ: Το ρωσικό αέριο θα «επανέλθει» εν τέλει στην Ευρώπη

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία μειώθηκαν κατά 55% το 2022

by _
0 comment 202 views
Κατάρ: Το ρωσικό αέριο θα «ε…
Κατάρ: Το ρωσικό αέριο θα «ε…

Κατάρ: Το ρωσικό αέριο θα «επανέλθει» εν τέλει στην Ευρώπη

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία μειώθηκαν κατά 55% το 2022

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα ξαναρχίσουν στο τέλος τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, εκτιμά ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, μιας χώρας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φυσικού αερίου, προβλέποντας ότι η τρέχουσα αστάθεια της αγοράς θα συνεχιστεί.

«Το ρωσικό φυσικό αέριο θα επανέλθει, κατά τη γνώμη μου, στην Ευρώπη» ακόμη κι αν τώρα αυτή έχει «πολύ μεγαλύτερη ποικιλία» πηγών προμήθειας, δήλωσε ο υπουργός του Κατάρ Σαάντ Σεριντά αλ Κάμπι, από τους επικεφαλής της QatarEnergy.

«Οι Ευρωπαίοι λένε σήμερα ότι αυτό αποκλείεται» αλλά «τα πράγματα επανορθώνονται με τον καιρό», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας σε ένα ενεργειακό φόρουμ στο Άμπου Ντάμπι.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία μειώθηκαν κατά 55% το 2022, σύμφωνα με αυτόν τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα, με την Ευρώπη να ήταν στο παρελθόν η κύρια αγορά της.

Αυτόν τον μήνα, η τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, χάρη σε έναν ήπιο χειμώνα που βοήθησε στη εξοικονόμηση των αποθεμάτων, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν για το απρόβλεπτο της αγοράς.

«Η κατάσταση θα παραμείνει ασταθής για κάποιο χρονικό διάστημα», προειδοποίησε ο Σαάντ Σεριντά αλ Κάμπι, λέγοντας ότι το πρόβλημα της αναπλήρωσης των αποθεμάτων θα προκύψει ξανά τον επόμενο χρόνο στην Ευρώπη.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr