Home ΔΙΕΘΝΗ Έλληνες που ζουν στην Κίνα ισοπέδωσαν το τρομο – αφήγημα που «πουλάνε» τα ΜΜΕ

Έλληνες που ζουν στην Κίνα ισοπέδωσαν το τρομο – αφήγημα που «πουλάνε» τα ΜΜΕ

Οι τρεις Έλληνες που ζουν στην Κίνα βγήκαν σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ και αποδόμησαν πλήρως όλη την προπαγάνδα φόβου που επικρατεί στα κανάλια

by _
0 comment 262 views
Έλληνες που ζουν στην Κίνα ισοπέδωσαν το τρομο – αφήγημα που «πουλάνε» τα ΜΜΕ
Έλληνες που ζουν στην Κίνα ισοπέδωσαν το τρομο – αφήγημα που «πουλάνε» τα ΜΜΕ

Έλληνες που ζουν στην Κίνα ισοπέδωσαν το τρομο – αφήγημα που «πουλάνε» τα ΜΜΕ

Οι τρεις Έλληνες που ζουν στην Κίνα βγήκαν σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ και αποδόμησαν πλήρως όλη την προπαγάνδα φόβου που επικρατεί στα κανάλια

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην ΕΡΤ. Ήταν αρκετή μία μόνο ζωντανή σύνδεση λίγων λεπτών κατά την οποία εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή τρεις Έλληνες κάτοικοι της Κίνας που ζουν στην πόλη Σέντζεν, για να ισοπεδωθεί ολόκληρο το αφήγημα τρόμου που προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινή γνώμη τα εγχώρια άλλα και τα διεθνή ΜΜΕ της Δύσης.

Το τελευταίο διάστημα τα δελτία ειδήσεων και τα συστημικά ενημερωτικά site, παρουσιάζουν καθημερινώς τον «εφιάλτη» της Κίνας, την οποία ούτε λίγο –  ούτε πολύ την παρουσιάζουν ως χώρα που εκτυλίσσεται μια πανδημική… Αποκάλυψη. Τα «παραφουσκωμένα» σχόλια, τα επιλεκτικά πλάνα και οι βαρύγδουποι τίτλοι δίνουν και παίρνουν, ώστε να συντηρείται ακέραιο το κλίμα φόβου στους τηλεθεατές.



Οι τρεις Έλληνες εμφανίστηκαν σε εκπομπή της ΕΡΤ και με τα όσα κατέθεσαν, αποδόμησαν πλήρως τις πανικόβλητες ειδήσεις που μεταφέρονται από τα ελληνικά κανάλια. Τρεις άνθρωποι που οπωσδήποτε γνωρίζουν την καθημερινότητα της Κίνας καλύτερα από κάθε δημοσιογράφο που παπαγαλίζει συνθήματα τρόμου.

Ο ένας από τους τρεις Έλληνες που βγήκαν σε ζωντανή σύνδεση, ο Κωνσταντίνος Λιάκος, ξεκίνησε να λέει προς τους δημοσιογράφους πως στην Κίνα: «οι συνθήκες αυτή την στιγμή είναι καλές μετά από την ‘’καταιγίδα’’ που είχαμε από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του χρόνου και τώρα είμαστε σε μια κανονικότητα».

Κάπου εκεί, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής νιώθοντας κάπως άβολα με την απόσταση του αφηγήματος που μεταφέρουν οι ίδιοι σε σχέση με την κανονικότητα που περιέγραφε ο κ. Λιάκος, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην τρομοκρατική… «πραγματικότητα», υπενθυμίζοντας του το τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία:

«Αυτό που βλέπουμε όμως και μεταφέρεται από τα διεθνή πρακτορεία, οι εικόνες είναι για καύσεις νεκρών γιατί υπάρχει τέτοιος συνωστισμός, καίνε τους νεκρούς μπροστά από τα σπίτια και βεβαίως και για μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία», είπε η δημοσιογράφος.

Όμως ο κ. Λιάκος – απτόητος – συνέχισε να «γειώνει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και να αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση των όσων συμβαίνουν στην Κίνα, που δεν έχουν καμία σχέση με τα τερατώδη «fake news» που μεταδίδονται από τα Δυτικά πρακτορεία (και στην συνέχεια αναπαράγονται και από τα Ελληνικά):

«Δεν καίνε τους νεκρούς μπροστά από τα σπίτια. Υπάρχει ένα έθιμο εδώ που καίνε μερικά χαρτιά όταν έχουν ένα πένθος. Υπάρχει μια ειδική γιορτή για τους νεκρούς κατά την οποία καίνε ορισμένα χαρτιά μπροστά από τα σπίτια. Σίγουρα υπήρχε συνωστισμός μπροστά από τα κρεματόρια, τώρα όμως τα πράγματα  είναι καλύτερα – όπως τα ζούμε εμείς και όχι όπως τα βλέπουμε στα διεθνή Μέσα», είπε ο Έλληνας που ζει στην Κίνα με τους δημοσιογράφους να ακούν σιωπηλοί, σαν να έχουν «καταπιεί την γλώσσα» τους!



Παραβλέποντας πλήρως το ότι ο κ. Λιάκος ουσιαστικά έλεγε στην ΕΡΤ πως παραπλανούν τον κόσμο με μια κάκιστη άσκηση δημοσιογραφίας, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπίσει έστω κάποιο «παρατράγουδο» στην υγειονομική εικόνα της Κίνας. Έτσι, ρώτησε αν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού στης δομές Υγείας της Κίνας ή αν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, έτσι όπως μεταδίδεται από τα Μέσα.

Μόνο που ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να βγάλει κάποιο τρομολαγνικό «λαβράκι». Ο κ. Λιάκος απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο πως «στα νοσοκομεία δεν υπάρχει συνωστισμός. Στην αρχή υπήρχε ένας συνωστισμός του πανικού», ενώ για τις ελλείψεις φαρμάκων είπε πως υπήρχε ένα πρόβλημα στην αρχή λόγων του μεγάλου όγκου νοσήσεων όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, άλλα τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα.

«Δεν συμβαίνει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο ή να ανησυχούμε εμείς περισσότερο», κατέληξε ο κ. Λιάκος.

Αυτές είναι οι μεγάλες εκπλήξεις που κρύβονται μερικές φορές στις ζωντανές συνδέσεις. Δηλαδή το ότι καμιά φορά, μπορεί να ακουστεί και η αλήθεια κατά λάθος

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr