Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ποιοι στήνουν «παιχνίδια» με τις χιλιάδες εξαφανισμένες συνομιλίες της Greek Mafia – Ο περίεργος ρόλος της ΕΥΠ

Ποιοι στήνουν «παιχνίδια» με τις χιλιάδες εξαφανισμένες συνομιλίες της Greek Mafia – Ο περίεργος ρόλος της ΕΥΠ

Στη δημοσιότητα σήμερα η απεικόνιση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Δ. Μάλαμα όπως προκύπτει από τα DVD που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής ΕΥΠ Ιωάννης Ρουμπάτης

by _
0 comment 33 views
Ποιοι στήνουν «παιχνίδια» με τις χιλιάδες εξαφανισμένες συνομιλίες της Greek Mafia – Ο περίεργος ρόλος της ΕΥΠ
Ποιοι στήνουν «παιχνίδια» με τις χιλιάδες εξαφανισμένες συνομιλίες της Greek Mafia – Ο περίεργος ρόλος της ΕΥΠ

Ποιοι στήνουν «παιχνίδια» με τις χιλιάδες εξαφανισμένες συνομιλίες της Greek Mafia – Ο περίεργος ρόλος της ΕΥΠ

Στη δημοσιότητα σήμερα η απεικόνιση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Δ. Μάλαμα όπως προκύπτει από τα DVD που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής ΕΥΠ Ιωάννης Ρουμπάτης


Σε πολιτικό κλοτσοσκούφι έχει μετατραπεί η δίκη της λεγόμενης Greek Mafia με κατηγορούμενους πρώην και νυν Αστυνομικούς, δικηγόρους και ιδιώτες, για το αδίκημα της δωροδοκίας, με σκοπό την «προστασία» οίκων ανοχής, μίνι καζίνο και strip show.

Με ανακοινώσεις τους Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς να έχουν υπόψη τους τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρεται να γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το τεκμήριο αθωότητας και το δικαίωμα των κατηγορουμένων σε δίκαιη δίκη, «παίζοντας την μπαλίτσα τους» για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.Ο Eισαγγελέας της Έδρας του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, Παναγιώτης Μεϊδάνης, από την πρώτη στιγμή της Δίκης, τόνισε ότι τα στοιχεία που προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, το Δεκέμβριο του 2016, ο τότε Διοικητής της ΕΥΠΓιάννης Ρουμπάτης, δεν μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό υλικό, επειδή δεν έχει γίνει νόμιμα η επεξεργασία τους.

Ολόκληρη η δικογραφία βασίζεται σε περίπου 500 προχείρως απομαγνητοφωνημένες, από άγνωστους υπαλλήλους της ΕΥΠ, τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων, κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2015 – Αύγουστος 2016.

Πολλές από τις συνομιλίες αυτές είναι περιγραφικές, δηλαδή, ο Χ. μίλησε με τον Ψ. «για σουβλάκι με σως», ενώ άλλες συνοδεύονται από σχόλια των άγνωστων ωτακουστών της ΕΥΠ του τύπου «τι θέλει τώρα ο γύφτος;» ή «μιλούν και τα γύναια»!

Το κυριότερο όμως είναι, ότι για το μεγαλύτερο μέρος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που έκανε η ΕΥΠ στην υπόθεση αυτή ήταν παράνομες, δηλαδή, δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, όπως απαιτεί ο νόμος.

Για παράδειγμα, ως κεντρικό πρόσωπο της λεγόμενης Greek Mafia φέρετε ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, χωρίς ακόμη να έχουν συλληφθεί οι δράστες. Οι συνομιλίες του – μέσω των δύο κινητών του τηλεφώνων – καταγράφονταν νόμιμα από τις 20 Αυγούστου 2015 μέχρι στις 15 Μαρτίου 2016, όπου και έληξε η ισχύς των διατάξεων του εισαγγελέα της ΕΥΠ, που είχαν εγκριθεί και από τον εισαγγελέα εφετών.

Η ΕΥΠ, ωστόσο, συνέχισε να τον παρακολουθεί παράνομα, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, δηλαδή, για άλλους επτά μήνες.

Το ίδιο συνέβη και με τις παρακολουθήσεις των περισσότερων εκ των κατηγορουμένων στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Συνέχισαν δηλαδή να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους, χωρίς να υπάρχει έγκριση από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς Λειτουργούς.Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το Δικαστήριο ΟΜΟΦΩΝΑ έκρινε, ότι οι παράνομα καταγραφείσες συνομιλίες, που διενήργησε για την υπόθεση αυτή η ΕΥΠ, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη για την έκδοση της απόφασης.

Απομένουν, λοιπόν, οι συνομιλίες των εμπλεκομένων που νομίμως καταγράφηκαν. Αλλά και αυτές για να αποκτήσουν ποινική υπόσταση, θα πρέπει να απομαγνητοφωνηθούν νομίμως και να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις από προανακριτικούς υπαλλήλους (η ΕΥΠ από τον καταστατικό της νόμο δεν είναι προανακριτική αρχή) όπως απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν να γίνει, αφού ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, ουδέποτε προσκόμισε στη Δικαιοσύνη τις ηχητικές συνομιλίες του Μάλαμα που νομίμως είχαν καταγραφεί. Σημειωτέον ότι, ο Ιωάννης Ρουμπάτης στις 17 Φεβρουαρίου 2023, θα βρεθεί κατηγορούμενος για παράνομη βία κατ΄ εξακολούθηση μετά σεξουαλικής παρενοχλήσεως υφισταμένης του νεαρής υπαλλήλου της ΕΥΠ, κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά για έναν  επικεφαλή μιας Μυστικής Υπηρεσίας.

Το newsbreak.gr φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα την απεικόνιση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Δ. Μάλαμα, όπως αυτή προκύπτει από τα DVD που προσκόμισε στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Ιωάννης Ρουμπάτης.

Ενώ λοιπόν οι έκνομες ενέργειες, από τις προχείρως απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των άγνωστων ωτακουστών της ΕΥΠ, φέρεται να έχουν διαπραχθεί το διάστημα Αύγουστος 2015 – Αύγουστος 2016, στα DVD καταγράφονται οι συνομιλίες του επιχειρηματία από τις 17 Αυγούστου 2016 έως τις 18 Νοεμβρίου 2016!Από την ίδια απεικόνιση δυστυχώς αποδεικνύεται, πως ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ απέκρυψε από τη Δικαιοσύνη συνολικά 3.464 τηλεφωνικές συνομιλίες του Δημήτρη Μάλαμα, που έγιναν κατά τον επίδικο χρόνο.

Ειδικότερα, από τα DVD προκύπτει, ότι η πρώτη καταγραφή της υπ’ αριθμ. 694160**** τηλεφωνικής συσκευής του Δ. Μάλαμα έχει αύξοντα αριθμό 2458 (χωρίς να υπάρχουν καταγεγραμμένες οι προηγούμενες 2.457 συνομιλίες).

Επίσης, η πρώτη καταγραφή της υπ’ αριθμ. 698639**** τηλεφωνικής συσκευής του δολοφονημένου επιχειρηματία έχει αύξοντα αριθμό στο αντίστοιχο DVD 1.008 (χωρίς να υπάρχουν καταγεγραμμένες οι προηγούμενες 1.007).

Ποιος εξαφάνισε όλες αυτές τις συνομιλίες; Τις έχασε στο δρόμο από τη Κατεχάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κύριος Ρουμπάτης; Και που βρίσκονται σήμερα; Μήπως αποτελούν «όπλο εκβιασμού» σε παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου;

Αποκλειστικά υπεύθυνος, επομένως, για την παντελή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων στη Δίκη που διεξάγεται, είναι ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ και όχι η Δικαιοσύνη, όπως εσφαλμένα ανέφεραν ορισμένα δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη επιτυχία» της ΕΥΠ επί εποχής Ρουμπάτη.

Πώς να υπάρξουν νόμιμες απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των 17 κατηγορουμένων με τον Δ. Μάλαμα, αφού τα ηχητικά ντοκουμέντα έχουν εξαφανιστεί;

Αυτός, ήταν και ο λόγος που ο Εισαγγελέας της Έδρας, Π. Μεϊδάνης, ζήτησε από το Δικαστήριο να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι λέγοντας χαρακτηριστικά «…Δυστυχώς παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο, είναι τραγικό. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε σε βάρος τους κανένα στοιχείο».

Επομένως, φρόνιμο θα ήταν τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Μείζων Αντιπολίτευση να πάψουν να «παίζουν μπαλίτσα» επιλέγοντας σαν «γήπεδο» το Δικαστήριο που διεξάγεται η Δίκη και να ασχοληθούν με τον υπεύθυνο για την εξαφάνιση των περίπου 46.000 συνομιλιών της λεγόμενης Greek Mafia.Ή μήπως το μεγάλο αυτό σκάνδαλο δεν τους συμφέρει να το ακουμπήσουν;

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για «Greek Mafia»: Ουδέποτε ενημερωθήκαμε από την ΕΥΠ για εμπλοκή Αστυνομικών

Διαψεύδονται οι πληροφορίες για αφαίρεση δικογραφίας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής – Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος αφαίρεσε τα κρίσιμα στοιχεία;

5762089

«Η αναφορά της ΕΥΠ για εμπλοκή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς ουδέποτε περιήλθε σε γνώση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος αιτήθηκε απ’ τη αρμόδια Δικαστική Αρχή αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Διευθυντής Ασφάλειας της ΕΛΑΣ κατηγορείται για συμμετοχή στην… Greek Mafia.

Για τα δημοσιεύματα αυτά τοποθετήθηκε σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ ότι όχι μόνο δεν έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο Αξιωματικό μετά την ανακοίνωση της ποινικής του δίωξης, αλλά του έδωσαν και προαγωγή σε κρίσιμο «πόστο» της υπηρεσίας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απορρίπτει όμως τους σχετικούς ισχυρισμούς σημειώνοντας ότι ‍μετά την ανακοίνωση της ποινικής δίωξης η διενεργούμενη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ελλείψει αφενός του προαναφερθέντος ανακριτικού υλικού και παράλληλα της επ’ ακροατηρίω σε εξέλιξη υπόθεσης…

Μάλιστα το Υπουργείο επιστρέφει τα βέλη καθώς σημειώνει ότι ο εν λόγω Αξιωματικός κρίθηκε ευμενώς στις τακτικές κρίσεις του 2016, 2017, 2018 και Ιανουαρίου 2019 ενώ τον Ιούλιο του 2019 προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου παρά το γεγονός ότι η έρευνα της ΕΥΠ διαβιβάστηκε το 2016 στην Εισαγγελία!

Παράλληλα, διαψεύδει κατηγορηματικά και τις αναφορές για αφαίρεση δικογραφίας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση τις δικογραφίες χειρίζονται Αξιωματικοί των καθ’ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Να σημειωθεί ότι τα σχετικά δημοσιεύματα που προκάλεσαν την αντίδραση του Υπουργείου ανέφεραν ότι ο εν λόγω Αξιωματικός λίγες ημέρες μετά την προαγωγή του αφαίρεσε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia.

Αναλυτικά η ανκοίνωση

Αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δημοσιεύματα περί εμπλοκής – συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η αναφερόμενη έρευνα του έτους 2016 από την ΕΥΠ ουδέποτε τέθηκε σε γνώση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον Ιούνιο του 2020 με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αρμόδιος πταισματοδίκης διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση με βάση αναφορά της ΕΥΠ για εμπλοκή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.

Σημειώνεται ότι, ο ενεργών την Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση -Π.Δ.Ε.- (ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος – Αντιστράτηγος) αιτήθηκε απ’ τη αρμόδια δικαστική Αρχή αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας, προκειμένου να αποτελέσουν απολύτως αναγκαίο υλικό για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης. Τα αιτούμενα έγγραφα ουδέποτε περιήλθαν στον ενεργούντα την Π.Δ.Ε. από την αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τον Ιούνιο του 2021, περιήλθε στον ενεργούντα την Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονταν στο ακροατήριο την 03/09/2021 -μεταξύ των άλλων- εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί. Κατόπιν αυτού, η διενεργούμενη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ελλείψει αφενός του προαναφερθέντος ανακριτικού υλικού και παράλληλα της επ’ ακροατηρίω σε εξέλιξη υπόθεσης.

Από το 2016 που η ΕΥΠ διαβίβασε την έρευνά της στις εισαγγελικές Αρχές ο αναφερόμενος στα δημοσιεύματα αξιωματικός συνέχισε να κρίνεται ευμενώς στις τακτικές κρίσεις του 2016, 2017, 2018 και Ιανουαρίου 2019 και να υπηρετεί σε κρίσιμες υπηρεσίες. Τον Ιούλιο του 2019 προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου.

Επίσης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναφορές για αφαίρεση δικογραφίας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς τις δικογραφίες χειρίζονται Αξιωματικοί των καθ’ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών υπό την εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής.

Η παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, η Γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης είχαν ζητήσει δημόσιες εξηγήσεις από τον Τάκη Θεοδωρικάκο αναφέροντας τα εξής:

«Προφανώς δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος να απαντήσει σε χθεσινό (11 Ιανουαρίου 2023) δημοσίευμα των Reporters United, των δημοσιογράφων Νικόλαου Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου, Χριστόφορου Κάσδαγλη και Μπάμπη Πολυχρονιάδη με τίτλο:

«Ο Διευθυντής ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia», που αποκαλύπτει ότι ο Ταξίαρχος, κ. Δάβαλος, τοποθετήθηκε, τον Μάρτιο του 2022, Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, παρότι ήταν κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia.

Ούτε αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στο δημοσίευμα της Καθημερινής, του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Σουλιώτη, στις 7 Μαίου 2022, σε ανύποπτο χρόνο δηλαδή, που αναφέρει ότι ο εν λόγω Διευθυντής παρότι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Greek mafia, «ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας», μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο φάκελος της Greek mafia εστάλη στην Δικαιοσύνη, το 2018.

Να υπενθυμίσουμε ότι 3.5 χρόνια, κυβέρνησης Μητσοτάκη, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα από την μη συνδρομή των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, στην δικαστική διερεύνηση, που μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις λαμβάνουν άλλη διάσταση προς διερεύνηση.

Να δηλώσουμε ότι απαιτούμε άμεσα δημόσιες εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για την αποκάλυψη αυτή.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί…

Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απαντούν εδώ και 24 ώρες στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τοποθέτησης κατηγορούμενου Αξιωματικού, στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για να χειρίζεται άμεσα σχετιζόμενη υπόθεση.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή «Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστό παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από τη Greek Mafia»…

Τομ θέμα λοιπόν είναι ποιος εξαφάνισε όλες αυτές τις συνομιλίες; Από το ρεπορτάζ προκύπτει, πως ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ απέκρυψε από τη Δικαιοσύνη συνολικά 3.464 τηλεφωνικές συνομιλίες του Δημήτρη Μάλαμα, που έγιναν κατά τον επίδικο χρόνο.

Ποιος λοιπόν εξαφάνισε όλες αυτές τις συνομιλίες; Τις έχασε στο δρόμο από τη Κατεχάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κύριος Ρουμπάτης; Και που βρίσκονται σήμερα; Μήπως πράγματι αποτελούν «όπλο εκβιασμού» σε παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου;

Αποκλειστικά υπεύθυνος, επομένως, για την παντελή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων στη Δίκη που διεξάγεται, είναι ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ και όχι η Δικαιοσύνη, όπως εσφαλμένα ανέφεραν ορισμένα δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη επιτυχία» της ΕΥΠ επί εποχής Ρουμπάτη.

Και αλήθεια, όλα αυτά θυμίζουν σε τίποτα οργανωμένη Πολιτεία και «Επιτελικό Κράτος» ή Λατινική Αμερική;

Ίδωμεν λοιπόν τις εξελίξεις…

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr