Home Greek News Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τον ναό του Ποσειδώνα στην Ελλάδα

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τον ναό του Ποσειδώνα στην Ελλάδα

Η περιοχή όπου βρέθηκαν τα ερείπια είναι επιρρεπής σε τσουνάμι κάτι που θα ήταν λογικό γιατί ο Ποσειδώνας είναι ο θεός των τσουνάμι.

by _
0 comment 323 views
Ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλ…
Ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλ…

Ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας, των σεισμών και των αλόγων. (πίστωση: Hippopx)

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τον ναό του Ποσειδώνα στην Ελλάδα

Η περιοχή όπου βρέθηκαν τα ερείπια είναι επιρρεπής σε τσουνάμι κάτι που θα ήταν λογικό γιατί ο Ποσειδώνας είναι ο θεός των τσουνάμι.


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Αυτό που αποκαλύπτει παρακάτω η JERUSALME POST είναι ΜΟΝΟ ένας από τους διάφορους ναούς του Ποσειδώνος. Ο δε κύριος ναός του ευρίσκεται εν Σουνίω.:

Ο Ναός του Ποσειδώνα είναι ένας αρχαίος ελληνικός ναός στο Σούνιο, αφιερωμένος στον θεό Ποσειδώνα . Υπάρχουν μαρτυρίες για την ίδρυση ιερών στο ακρωτήρι ήδη από τον 11ο αιώνα π.Χ. Οι πιο γνωστοί ναοί του Σουνίου, ο ναός της Αθηνάς και ο ναός του Ποσειδώνα, πιστεύεται ωστόσο ότι χτίστηκαν μόλις το 700 π.Χ. περίπου και οι κούροι τους χρονολογούνται περίπου εκατό χρόνια αργότερα. Τα υλικά που είναι χτισμένος ο ναός, αλλά και το μέγεθος της προσφοράς στον Ναό του Ποσειδώνα δείχνουν ότι πιθανότατα σύχναζαν εκεί, μέλη της υψηλής και της αριστοκρατικής τάξης. 

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%8C%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF


Από τοΔημοσιεύθηκε: 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 14:02
Ενημερώθηκε: 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 14:08

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν υπολείμματα αυτού που πιστεύουν ότι ήταν ο ναός του Ποσειδώνα κοντά στο Σαμικόν της Ελλάδος σύμφωνα με έκθεση του Phys την Τετάρτη. Το Σαμικόν ήταν μια πόλη της Τριφυλίας στην αρχαία Ήλιδα, που βρισκόταν κοντά στην ακτή περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ των εκβολών του Αλφειού και της Νέδας, και λίγο βόρεια του Ανίγρου.

Δείτε τον χάρτη….

Τα ερείπια αποκαλύφθηκαν και ερευνώνται από το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg του Μάιντς, το Πανεπιστήμιο του Κιέλου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ήλιδας.

Η τοποθεσία όπου βρέθηκαν τα ερείπια αντιστοιχεί στην περιοχή που αναφέρεται από τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Στράβωνα, ο οποίος περιέγραψε το ιερό πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Γιατί οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι ο ναός του Ποσειδώνος;

Η περιοχή, που βρίσκεται κοντά στις ακτές της Πελοποννήσου, είναι γνωστό ότι είχε πληγεί από πολλαπλά τσουνάμι στους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους. Αν και φαινόταν ότι οι άνθρωποι θα απέφευγαν μια τέτοια περιοχή, αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι περαιτέρω απόδειξη ότι αυτά τα ερείπια προέρχονται από το ναό του Ποσειδώνα, επειδή πιστεύεται ότι ήταν ο θεός που ευθύνεται για τους σεισμούς και τα τσουνάμι.

Τα ερείπια βρέθηκαν για πρώτη φορά το 2021, αλλά μόλις πριν από λίγους μήνες οι αρχαιολόγοι συνειδητοποίησαν ότι ήταν πιθανώς ό,τι είχε απομείνει από έναν ναό του Ποσειδώνα.

Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για τη δομή και προγραμματίζεται εκτενής αρχαιολογική, γεωαρχαιολογική και γεωφυσική ανάλυση για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να μας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του τι ήταν η δομή και της ιστορίας της.

Στην ελληνική μυθολογία, ο Ποσειδώνας είναι ο θεός της θάλασσας, των σεισμών και των αλόγων. Είναι ο αδερφός του Δία, θεού του ουρανού και του Άδη, θεού του κάτω κόσμου, και οι τρεις θεωρούνται οι μεγαλύτεροι θεοί από τους 12 κύριους ελληνικούς θεούς. Παραδοσιακά απεικονίζεται με μια τρίαινα την οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε για να συγκεντρώνει τις δυνάμεις του.

ΠΗΓΗ: https://www.jpost.com/archaeology/article-728358

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr