Home ENGLISH ARTICLES Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η κηδεία του – Θα χοροστατήσει ο Ιερώνυμος

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η κηδεία του – Θα χοροστατήσει ο Ιερώνυμος

Οι γιοι του επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου για τις λεπτομέρειες - Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία

by _
0 comment 300 views
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος…
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος…

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η κηδεία του – Θα χοροστατήσει ο Ιερώνυμος

Οι γιοι του επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου για τις λεπτομέρειες – Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία

Σχεδόν έτοιμο είναι  το πλαίσιο υπό το οποίο θα γίνει η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος απεβίωσε χθες το βράδυ στα 83 του χρόνια, από πολυοργανική ανεπάρκεια, μετά από βαρύ  εγκεφαλικό.

Όπως αποφασίστηκε, έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως μονάρχη, θα κηδευτεί ως ιδιώτης και θα ταφεί  κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Όπως προκύπτει, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του,  η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, κατά πάσα πιθανότητα στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας

Δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συμβεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος θα είναι αυτός που θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, μαζί με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξης και εθιμοτυπίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.

Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr